Udaje sie za tydzien do Manchesteru. Mam tylko Polskie prawko z wbitym kodem 95. Po kilku rozmowach przez telefon pytaja mnie o to skad jestem i czy mam counterpart.
Chce wymienic prawo jazdy lub ewentualnie zrobic ten counterpart.
Czy po przyjezdzie do UK moge od razu zamieniac prawko na Angielskie? Czy na poczatek moge tylko wyrobic counterpart.
Co trwa dluzej, wyrobienie prawka UK czy counterpartu. Jakie sa koszta, prosilbym o nakreslenie mi tego chociaz z grubsza albo odeslanie do konkretnych linkow bo czytam juz tego tyle ze sam nei wiem w co wierzyc.
Interesuje mnie rowniez to czy Polska karta do Tachografu jest honorowana czy ja tez musze wymieniac na Angielska. Jesli tak to gdzie, za ile.
Poza tym, jesli czytaja ten post kierowcy zawodowi, pytanie: normy czasowe, wszystko odnosnie tacho, tak jak w Polsce czy sa moze jakies roznice o ktorych powinienem wiedziec. Dopiero wylatuje z PL wiec jesli moge zabarc cos wartego do auta, navi etc. prosze o wiadomosc
Jeszcze jedna rzecz: czy tlumaczyc wszystkie swoje badania wyrabiane w Polsce na Angielski? Czy potrzebne tam sa badania?
Pozdrawiam i czekam na pomocne odpowiedzi, dzieki.
[ Ostatnio edytowany przez: buszczanin 26-07-2014 16:28 ]