MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Anulowanie polisy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kkonki

Post #1 Ocena: 0

2014-04-21 18:11:21 (11 lat temu)

kkonki

Mężczyzna

Z nami od: 21-04-2014

Hej,

Szukając najlepszej oferty na ubezpieczenie drugiego auta, zauważyłem, że Admiral oferuje mi prawie o 40 funtów/miesiąc tańsze ubezpieczenie niż w tej chwili płacę w Churchillu. Stwierdziłem, że opłacałoby się anulować polisę w Churchillu i przejść do Admirala od razu, bo cancellation fee (47.70) to nic w porównaniu do oszczędności, bo umowę mam do października.
Problem tkwi w tym, że nie wiem czy nie będę miał problemów, bo miałem kilka miesięcy temu claim (wypadek). Na stronie churchilla znalazłem tylko takie info:

If you cancel your policy and cover has commenced, we will return any premium paid less a charge for the number of days for which cover has been given and an administration fee of up to £47.70 (including Insurance Premium Tax where applicable). We will not refund any premium if you have made a claim or if one has been made against you during the period of cover.

Wychodzi na to, że nie zwrócą pieniędzy, jeśli był claim. Tylko, że ja płacę w ratach. I teraz pytanie, czy będą mnie ścigać, żebym dokończył płacić, jeśli zrobię cancel, czy nie? Jest to jakos negatywnie odbierane pozniej? Miał ktoś z was taką sytuację?

[ Ostatnio edytowany przez: kkonki 21-04-2014 18:13 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2014-04-21 18:26:14 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

47 funtów to tylko opłata którą płacisz do 14 dni + zostawią sobie za każdy dzień ubezpieczenia.

Po 14 dniach, policzą sobie za każdy dzień trwania ubezpieczenia, + doliczą koszty obsługi, całego zamieszania + odsetek z kredytu jaki zaciągnąłeś.
O tych kosztach powiadomią cię w monecie gdy się z nimi skontaktujesz telefonicznie.

If you’re cancelling after 14 days of renewal, providing you’ve not made a claim, we’ll return any premium paid less:
A charge for the number of days for which cover has been given; and
An administration fee
Full details of any applicable charges or fees will be discussed with you when you call us.
If you are cancelling due to a change in circumstances, you can amend or change your policy by calling us on 08

należy czytać wszytko, a nie tylko wybrane dogodne punkty dla siebie.
Może wyglądają na naiwnych, ale głupki to oni nie są :-8:-D

A jak nie będziesz płacił to chyba jasne, że spaprasz sobie papiery, ubezpieczenie pójdzie w kosmos, a wiele usług finansowych może być dla ciebie niedostępna przez wiele lat
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

kkonki

Post #3 Ocena: 0

2014-04-21 18:34:11 (11 lat temu)

kkonki

Mężczyzna

Z nami od: 21-04-2014

Dzięki
Cytat:

A jak nie będziesz płacił to chyba jasne, że spaprasz sobie papiery, ubezpieczenie pójdzie w kosmos, a wiele usług finansowych może być dla ciebie niedostępna przez wiele lat

Nie, nie, źle mnie zrozumiałeś. Nie chodziło o to, żeby przestać płacić, tylko o to, czy po anulowaniu polisy konieczne jest płacenie pozostałych rat.

No nic, pewnie lepiej wyjdę na tym pozostając z nimi jeszcze na te pół roku...

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2014-04-21 18:40:26 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Nie nie będzie konieczne płacenie kolejnych rat, dostaniesz tylko rachunek do zapłacenia, za poniesione koszty / opłaty i odsetki kredytu.

Bardzo rzadko się opłaca rozwiązanie umowy, lepiej jest po prostu przenieść umowę na nowy samochód.

Pamiętam że jak kumpel ileś tam lat temu rozwiązał umowę i liczył że dostanie zwrot 350 funtów, a tak mu na wyliczali że dostał 50.

Lepiej dotrwać do końca i będziesz miał rok zniżki więcej i starannie szukać nowego ubepzieczyciela
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Agnes23

Post #5 Ocena: 0

2014-04-22 08:11:06 (11 lat temu)

Agnes23

Z nami od: 06-05-2007

Kolega napisał ze miał jakiś claim. Jeżeli uzyskał jakieś bonusy od ubezpieczalni tzn. naprawa lub kaska to już napewno sie nie opłaca kasować polisy jeżeli wogole jest to możliwe po takim claimie. Chyba możesz ale rzuca ci jakiś ochłap, po claimie jakoś inaczej już to liczą.Oni już wiedza jak sie nie dać oszukać.Miałem kilka lat temu taka sytuacje ale pamięć słaba. A jeżeli nie miałeś chronionych zniżek to nie dostaniesz od nich ncd. Pozdrowka

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2014-04-22 08:36:55 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2014-04-21 18:34:11, kkonki napisał(a):
Dzięki
Cytat:

Nie, nie, źle mnie zrozumiałeś. Nie chodziło o to, żeby przestać płacić, tylko o to, czy po anulowaniu polisy konieczne jest płacenie pozostałych rat.

No nic, pewnie lepiej wyjdę na tym pozostając z nimi jeszcze na te pół roku...

Tak, konieczne jest splacenie wszystkiego, bo to reszta kredytu, ktory wziales na zaplate calej polisy. A musisz zaplacic calosc, bo miales roszczenie.

Gdybys skasowal samochod, to wyplaciliby Ci odszkodowanie minus reszta skladki nalezna do zaplaty i excess.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,