Str 4 z 5 |
|
---|---|
cichy13 | Post #1 Ocena: 0 2013-05-28 09:59:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-11-2010 Skąd: Bicester |
Trade insurance, każdy kto ma styczność z samochodami może mieć pod warunkiem że wymaga tego jego praca, jest to ubezpieczenie dla mechaników lub osób posiadających własny biznes związany z samochodami. Czyli mechanicy, właściciele komisów i tym podobne. Ubezpieczenie z pracy obejmuje ubezpieczonego tylko w przypadku gdy jest on w godzinach pracy, lub porusza się pojazdem umówionego klienta do lub z miejsca naprawy (odbiór i dostarczenie pojazdu klientowi pod wskazany adres) lub podczas naprawy (jazdy testowe). Ubezpieczenie z pracy nie obejmuje pracownika poza godzinami pracy. Jeśli ktoś ma unijne prawko nie oznacza to że nie będzie miał punktów, zostanie sporządzone wirtualne angielskie prawko i punkty przypisane do niego, w przypadku następnych wykroczeń punkty będą dopisywane do tego prawka. W przypadku przekroczenia dopuszczalnej liczby punktów może to skutkować zakazem prowadzenia pojazdów w UK. Prawka raczej nie zabiorą bo go nie wydawali. A te specjalne tablice, są to tablice do pojazdów nie ubezpieczonych, bez taxu, pozwalają one dostarczyć pojazd do miejsca przeznaczenia, obejmuje to również pojazdy bez ważnego MOT, ale tylko i wyłącznie w przypadku jeśli pojazd nie zagraża bezpieczeństwu ruchu. To tak w uproszczeniu jeśli chodzi o ubezpieczenie w pracy. Pozdrawiam wszystkich.
... to co ogranicza nas, to ... czas ...
|
Post #2 Ocena: 0 2013-05-28 11:20:14 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
cichy13 | Post #3 Ocena: 0 2013-05-28 11:40:20 (12 lat temu) |
Cóż, opieram się na swoim doświadczeni, jestem osobą zatrudnioną a nie właścicielem biznesu, na pewno można to wszystko jakoś upchnąć do tej polisy, co do trade plates, też opieram się na doświadczeniu z miejsca pracy, nowe pojazdy przechodzące pre delivery inspection mają krótką jazdę próbną. Do tego właśnie używamy tego typu tablic, jeśli kogoś wprowadziłem w błąd to nie było to moim zamiarem. Opieram się na własnym doświadczeniu.
|
kamiilll | Post #4 Ocena: 0 2013-05-28 19:45:25 (12 lat temu) |
Z nami od: 27-05-2013 Skąd: Londyn |
ja jechalem w Niedzile . mam 20 lat , zapytal mnie policjant czy pracowalem dzis , i powiedzialem mu ze nie wiem czy to byla praca bo szef moj potrzebowal mojej pomocy kilkanascie
minut |
cichy13 | Post #5 Ocena: 0 2013-05-29 10:01:37 (12 lat temu) |
Cóż, można to traktować jak dojazd do miejsca zatrudnienia, wszystko teraz zależy od szefa, jeśli potwierdzi powinno być ok.
|
|
|
kamiilll | Post #6 Ocena: 0 2013-05-29 22:24:04 (12 lat temu) |
Z nami od: 27-05-2013 Skąd: Londyn |
rozumiem dzieki wielkie
jak tylko sie dowiem czegos to napisze |
Post #7 Ocena: 0 2013-05-30 16:40:58 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
wiciufsw | Post #8 Ocena: 0 2016-09-30 09:11:38 (9 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2016 Skąd: londyn |
A ja mam taka sprawe ze pracuje u szefa juz długi czas na ciezarówkach kiedy jeda z nich sie popsuła miałem jechac autem iveco na b kat policja mnie złapała i powiedziałą ze nie mam inszuransu gdzie szef potwierdził ze mam ( ubezpieczalnia dopisała mnie 30 minut pozniej ) z tym ze ja i inny kolega z pracy mislimy byc dopisani kilka miesiecy szybciej gdzie on był na liscie a ja nie , a szef ma na koncie pobrana oplate za nas dwoch a nie jednego ale zadnego potwierdzenia nie ma kiedy dzwonil do ubezpieczalni to oni zaczeli krecic ) i teraz dostałe list ze mam zapłacic 300f i jesli zaplace to 2 step mam wyslac dane prawka zeby mi dopisali punkty ) z tym ze ja jestem kierowca zawodowym i nei moge ich przyjac za wine szefa czy ubezpieczalni co moge zrobic w takim wypadku isc do sadu jak na to sie nie zgadzam bo 2 opcja jest taka ze jak nei zaplace to bedzie sprawa w sadzie i co mozecie mi doradzic
gdzie w angli jesli szef cie zapewnia ze masz umowe o prace to umowa słowna czy pisemna jest wazna w uk wiec chyba tak samo powino byc z ubezpieczeniami [ Ostatnio edytowany przez: wiciufsw 30-09-2016 09:14 ] |
kik1976 | Post #9 Ocena: 0 2016-09-30 09:50:34 (9 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
czasem zdarza sie, ze moze byc blad z winy ubezpieczalni, ze przy przenoszeniu czegos nei dopisza. niech dzwoni do ubezpieczalini, niech poprawia blad, wysla ta poprawiona polise i z tym idz na policje, pewnie wysla to do sadu, ale jesli masz ubezpieczenie, to nie ma raczej problemu... moj ex mial podobnie, ubezpieczenia przy przenoszeniu umowy na nowy rok zapomniala czegos dopisac.. po dobitnym zwroceniu uwagi, poprawili, wyslali poprawiona umowe, poszedl z tym do sadu, nawet sprawy nie bylo, pokazal prokuratorowi papier i koniec, auto mu zcholowali na parking i teraz moze odzyskac kase..
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
wiciufsw | Post #10 Ocena: 0 2016-09-30 10:52:49 (9 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2016 Skąd: londyn |
jasne ale ogolnie wyszlo tak ze po tyg ubezpieczalnia całkowicie zerwała kontakt z szefem i teraz to ja jestem w czarnej d..
|