Mialem spotkanie w miescie w ktorym bylem 1 raz i odrazu pech;/
Code 34J: Being in a Bus Lane( as defined in Sec.144(5) Transport act 2000.
Mndacik na £60 ale jak oczywiscie jak zaplace do 14 dni £30
Ok rozumiem przyznaje sie do winy ja prowadzilem samochod ale zupelnie serio pisze ze popelnilem wykroczenie nieswiadomie ..Dopiero na zdjeciu ktore widze na kolejnej stronie widze ze rzeczywiscie wjechalem na bus pasa ;/ zalaczone 3 fotki /
pod spodem mandatu wyczytuje :
"you can make representations in writing to Coventry city council as to why this penalty charge should not be paid.Representations should be made not later than the last day of period of 28 days beginning with the date of service of this notice"if you do not pay the penalty charge or make representations before the end of 28 day period specified above the council may serve a charge certificate and increase the penalty charge by 50% to £90 and take steps to enforce payment of the increased penalty charge.
Any represantations received by the authority outside the 28 day period may be disregarded.
Chcialbym sprobowac sie odwolac oczywiscie zaplace te £30 kary no bo popelnilem wykroczenie ale zaargumentowac chce prosbe o darowanie kary nastepujaco:
- pierwszy raz bylem w Coventry na interview o nowa prace bo rzeczywiscie tak bylo,
- bedac rezydentem wyspy od 2011 nigdy nie popelnilem zadnego wykroczenia a to zdarzenie popelnilem zupelnie nieswiadomie bo rzeczywiscie nie zauwazylem tego bus pasa (jechalem na google maps a nigdy wczesniej mnie nie zawiodla ta nawigacja w ten sposob ,moj blad i mam nauczke na przyszlosc;/;/
myslicie ze cos to pomoze i rada miasta przychyli sie do prosby o darowanie kary

pozdrawiam
[ Ostatnio edytowany przez: rabtek78 22-03-2018 23:25 ]