Cytat:
2016-05-02 12:44:50, panika napisał(a):
Mistrzu, moze byc tez tak, ze jedna opona sie wyciera bardziej z powodu nizszego cisnienia.
I co, wtedy tez zawieszenie wymieniac? Takich mechanikow jak Ty (zawsze znajdzie powod, by cos wymienic i wykosic kase, zwlaszcza, ze przyjechala dziewczyna), to unikam jak ognia. poza tym napisala, ze miala MOT, chyba by cos napisali o zawieszeniu, co?
W sumie masz rację. Po co wogole naprawiać i wykaszac kasę. Gdy lepiej jeździć na slikach i kiepskim zawieszeniu.
Następny post zobaczymy w dziale ubezpieczenia pod tytułem " wjechałam w tył innego samochodu i ubezpieczalnia chce wykosic mi kasę z portfela".
Ubezpieczalnia nie patrzy czy to była kobieta czy mężczyzna.
Dodatkowo jak widzisz napisała o problemie z zawieszeniem ( do wymiany tuleja wahacza).
PS. Osobiście często mam styczność z naprawami pod badanie MOT i często a nawet nagminnie zdarza się że MOT tester inżynier grubo się mylił. Przykładów mógłbym napisać wiele. W moim aucie na badaniu MOT wyszło dwie części do wymiany, więc grzecznie zabrałem auto na warsztat i zacząłem się przyglądać. Krew mnie zaczęła zalewać gdy zauważyłem że grubo się pomylili, i nie na rękę mi było wymieniac części które były w stanie idealnym więc wróciłem do nich z prośbą o powtórzenie badania. Zapytali czemu? Itd itd. Po czym powiedzieli mi że muszę wymienić / naprawić te usterki o których napisali bo inaczej nie przepuszcza auta. Od tamtego czasu przy każdym badaniu rządam aby mi pokazali usterkę na aucie zaraz po przeprowadzonym badaniu lub w trakcie jeśli to możliwe.
[ Ostatnio edytowany przez: ZenVonZen 03-05-2016 09:37 ]
... a co boli twoje auto...???