MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dobry mechanik samochodowy Doradzi

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 84 z 118 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 83 | 84 | 85 ... 116 | 117 | 118 ] - Skocz do strony

Str 84 z 118

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZenVonZen

Post #1 Ocena: 0

2015-12-02 12:43:59 (9 lat temu)

ZenVonZen

Mężczyzna

Z nami od: 06-03-2013

Cytat:

2015-12-01 22:16:57, panika napisał(a):
Cytat:

2015-12-01 21:40:00, krakn napisał(a):
jak sądzisz ze w 3 letnim samochodzie osoby które robią takie przebiegi nie kręcą licznika tak że nie ma śladu w serwisówce, jak sądzisz że książka serwisowa mówi całą prawdę, to jeszcze mało wiesz jak wredni i cwani potrafią być ludzie w tym temacie.

Historię serwisową z piękną książka i pieczątkami można kupić za ok 150 funtów :>
Też mi sie wierzyć nie chciało, a jednak to możliwe.

Popytaj na forach motoryzacyjnych, dowiesz się kto wymienia rozrząd :)

Jasne, ale ile takich samochodow z przekreconym silnikiem jest-20-30%, by od razu na zapas wymieniac rozrzad? Chyba nie.

Ja rozumiem krakn, ze lubisz straszyc . Tak samo jak moj byly mechanik. Tez chchcial mi wymienic na zapas pol auta, bo baba przyszla, to sie na pewno nie zna.Na szczescie w pore sie opamietalam. Moze poczekajmy co powie Zawrocony, on ma przynajmniej jakas wiedze, a nie seksistowski belkot.

wracajac do tematu-Kasia, zmien mechanika. Popytaj znajomych, ktorzy maja auta podobne do Twojego-starsze, male.

Czy odrazu zmieniać mechanika? Jeśli problemem było kijowe tanie paliwo to raczej nie wina mechanika!! Silnik jako jednostka napędowa naszych pojazdów jest to zespół elementów wspólnie na siebie oddzialujacych w którym jedna usterka może spowodować szereg usterek. W tym przypadku misfire (według tych panów) mógłbyc spowodowany cewka świecą rozrządem itd. Naprawiali droga redukcji. Rzadko który garaż posiada na wyposażeniu oscyloskop aby przeprowadzić diagnostykę prawidłowo. Praca mechanika diagnosty to jedna z trudniejszych dziedzin w motoryzacji. Często ludzie chcą usługi fachowca a płacić chcą za usługi ucznia.
Pewnego razu przyjechał Pan aby naprawić autko 2012r, powiedział co się dzieje z autem, podłączamy compa, błędów 30, po wykasowaniu i jeździe próbnej wraca 15 i zaczynamy dyskusje. Poinformowany o możliwych przyczynach i usterkach pyta mnie która usterkę naprawić aby auto jeździło po czym odpowiedziałem pytaniem " do przodu czy do tyłu" i dodałem " z pośród tych 15 wybierz Pan sobie jedną".
... a co boli twoje auto...???

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-12-02 13:02:45 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #3 Ocena: 0

2015-12-02 13:08:04 (9 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2015-12-02 13:02:45, panika napisał(a):
Nie mam problemu z zaplaceniem troche wiecej nawet, jesli ktos wie, co robi. A nie zmienia na chybil trafil lub wymienia wszystko, co przyjdzie na mysl.

Gdybys sie wglebil, to bys doczytal, ze Kasi auto sie psuje od kilku tygodni, jak nie miesiecy. A wkladanie kasy ciagle w te sama usterke jest wkurzajace, zwlaszcza jak nie widac efektow.

no wlasnie o to chodzi, jest tylko jeden blad - misfire, po wymianie rozrzadu, cewki zaplonowej i swiec dalej wystepuje. Ale jak pisalam od 2 tyg tankuje inne paliwo czyli benzyne 97 i poki co( odpukac) jeszcze misfire nie bylo a silnik rowno chodzi. Dodam, ze po wymianie rozrzadu na 95 dalej szarpalo, wiec trzymam kciuki, ze auto potrzebuje wysokooktanowego paliwa.

Do góry stronyOffline

zawrocony

Post #4 Ocena: 0

2015-12-02 13:19:21 (9 lat temu)

zawrocony

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2014

Co do oleju to wymieniam co rok lub 10K, pompe wody staram sie zakladac od producenta.
Jesli chodzi o misfire czyli wypadanie zaplonow to nie wymienia sie wszystkiego na probe, jesli ktos nie lubi tej pracy a tylko szybki zarobek to bedzie strzelal w ciemno, jesli spedzi troche czasu dluzej by klient byl zadowolony a on tez nie stracil na tym to szybko dojdzie gdzie jest usterka.
Jestem rogaczem pospolitym.....

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2015-12-02 13:20:31 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zawrocony

Post #6 Ocena: 0

2015-12-02 13:25:25 (9 lat temu)

zawrocony

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2014

Cytat:

2015-12-02 13:08:04, kasiachery napisał(a):
Cytat:

Nie mam problemu z zaplaceniem troche wiecej nawet, jesli ktos wie, co robi. A nie zmienia na chybil trafil lub wymienia wszystko, co przyjdzie na mysl.

Gdybys sie wglebil, to bys doczytal, ze Kasi auto sie psuje od kilku tygodni, jak nie miesiecy. A wkladanie kasy ciagle w te sama usterke jest wkurzajace, zwlaszcza jak nie widac efektow.

no wlasnie o to chodzi, jest tylko jeden blad - misfire, po wymianie rozrzadu, cewki zaplonowej i swiec dalej wystepuje. Ale jak pisalam od 2 tyg tankuje inne paliwo czyli benzyne 97 i poki co( odpukac) jeszcze misfire nie bylo a silnik rowno chodzi. Dodam, ze po wymianie rozrzadu na 95 dalej szarpalo, wiec trzymam kciuki, ze auto potrzebuje wysokooktanowego paliwa.

Silnik bedzie lepiej pracowal na 97, co nie zmienia faktu ze na 95 nie ma byc prawa wypadania zaplonow, jesli jest to gdzies jest usterka.
Jestem rogaczem pospolitym.....

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #7 Ocena: 0

2015-12-02 21:53:18 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2015-12-02 13:25:25, zawrocony napisał(a):
Cytat:

2015-12-02 13:08:04, kasiachery napisał(a):
Cytat:

Silnik bedzie lepiej pracowal na 97, co nie zmienia faktu ze na 95 nie ma byc prawa wypadania zaplonow, jesli jest to gdzies jest usterka.

Dokładnie, wysoko oktanowe paliwo ma inne zadanie.
Nalanie zbyt mało okratan dla nowoczesnych i z wyższej półki pojazdów może powodować zmulenie, bo silnik przechodzi nazwijmy to w tryb ostrożnej pracy silnika, bo komputer będzie starał się ograniczać skutki zbyt gwałtownego spalania. I tyle.

Szukać dobrego cierpliwego mechanika, albo dziewczyny same się muszą zabrać za to.
Obrazek
:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2015-12-02 22:10:33 (9 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Kiedys wracalem ze Strasbourga do domu i po drodze zatrzymalismy sie w Baden Baden zeby zobaczyc to cudo. Tam tez wypadlo mi napoic konie. Poniewaz to miasto nalezy do najdrozszych w Helmutowie z wrodzonego skapstwa nalalem najtanszej benzyny (Omega A).:-U
Silnik dzwonil jak tramwaj dopoki nie wypalilem troche tej taniochy, tym razem dolalem do pelna najlepszej benzyny i bylo OK.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2015-12-02 22:28:04 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ja też raz to nalałem tyle że bez wnikania. Po prostu benzyna to benzyna. Na autostradzie mnie ciężarówki wyprzedzały. I podobnie, po dodaniu wysoko oktaniwego jakoś się wyrownało i samochód zaczął normalnie jechać. Generalnie można nalać lepszego paliwa niż podaje producent, wtedy nic się nie dzieje, ale nie można nalać o mniejszej ilości oktan. Bo silnik zamiast popychsny przeżyje istną walkę bokserska.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

kasiachery

Post #10 Ocena: 0

2015-12-03 10:18:26 (9 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

a gdzie polcacie tankowac? na shellu czy texaco? gdzie jest bardziej wydajniejsze paliwo?

Do góry stronyOffline

Strona 84 z 118 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 83 | 84 | 85 ... 116 | 117 | 118 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,