MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dobry mechanik samochodowy Doradzi

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 78 z 118 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 77 | 78 | 79 ... 116 | 117 | 118 ] - Skocz do strony

Str 78 z 118

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2015-09-28 09:56:59 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no właśnie mam tak samo i wygląda na to że cały czas był przeładowany.
w Previa też dałem większy juz kilka lat temu i gitara.

alternatory mają pewny zapas, bo różne wersje tych samych pojazdów.

a jak by były włączone dodatki typu grzane lusterka, kamery, klima itd to wkładają większy akumulator, nikt nie rozdrabnia się w produkcję alternatorow co 10A.

w piątek kurde robilismy u 1 klienta 8 godzin. GPS mi rozladowal akumulator, musiałem vana odpalać z odkurzacza ^_^

ja juz pad do oświetlenia paki i świateł ostrzegawczych biorę z akumulatora odkurzacza. awaryjne mi potrafią rozładować po kilkunastu minutach.
myślałem że znowu woda odparowała, ale nie, stan elektritu jest w normie. zakrywa panele.

ie2ox4-b, a jak poszło z zamocowaniem?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #2 Ocena: 0

2015-09-28 09:58:01 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

no właśnie mam tak samo i wygląda na to że cały czas był przeładowany.
w Previa też dałem większy juz kilka lat temu i gitara.

alternatory mają pewny zapas, bo różne wersje tych samych pojazdów.

a jak by były włączone dodatki typu grzane lusterka, kamery, klima itd to wkładają większy akumulator, nikt nie rozdrabnia się w produkcję alternatorow co 10A.

w piątek kurde robilismy u 1 klienta 8 godzin. GPS mi rozladowal akumulator, musiałem vana odpalać z odkurzacza ^_^

ja juz pad do oświetlenia paki i świateł ostrzegawczych biorę z akumulatora odkurzacza. awaryjne mi potrafią rozładować po kilkunastu minutach.
myślałem że znowu woda odparowała, ale nie, stan elektritu jest w normie. zakrywa panele.

ie2ox4-b, a jak poszło z zamocowaniem?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2015-09-28 17:57:58 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

OK, akumulator kupiłem Bosha 100A pasuje jak w mordę misia, unieruchomiłem go na MACGyvera.
Wciskając takie stare gumowe mufy z każdej strony, koncówki do węży. Nie będzie skakał podczas przeskoków na hopkach, bo to nie jest zdrowe dla akumulatora.

Ponieważ mam awarię maszyny zrobiliśmy tylko to co konieczne i korzystając z pięknej pogody, zabrałem się za wymianę tarcz hamulcowych.

Nie obeszło się bez cyrków, najpierw mi padł klucz udarowy, a gość co mi wymieniał ostatnio opony tak przykręcił koła, ze cholera za żadne skarby nie szło odkręcić, więc wycieczka w poszukiwaniu za rozsądną cene. kupiłem 1000W na prąd, bo te na baterie nie dość ze słabsze to dwa razy wyższa cena.

Ale na jednej tarczy ugrzązłem.
Tarcze są przykręcone do piasty małą śrubką. Problem w tym że jedna franca za żadne skarby. Nie pomogło ani WD40, ani stukanie, Ani podgrzewanie palnikiem, ani mrożenie śruby gazem.
i stukanie i pukanie.

A na koniec ułamałem 2 klucze "gwiazdki" z czego jednen tak ze zostało w gnieździe.
Próba wydłubania spaprała sprawę.
Teraz pozostało mi to bydle rozwiercić.
Ale nie mam dobrego wiertła, a wiertarka "made in no name" ma za duże obroty, a wiertła jakie mam do tego się nie nadaje.

Jakieś sugestie co do wierteł i jakaś dobra wiertarka ręczna? Nie musi być udar, mam inną.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #4 Ocena: 0

2015-09-28 19:53:07 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Co do mocowania to w moim było przewidziane na taki rozmiar, czyli mocowanie fabryczne. Też chyba mam Bosha. Taki z oczkiem.
Nie mogę zgodzić się z tym że większy akumulator będzie niedoładowywany. Co do małego, no to prosta sprawa. Mały daje mało prądu, chcemy więcej to on już na zwarciu, a jak na zwarciu to elektrolit się gotuje, płyty się wyginają... i po akumulatorze. Każdy alternator ma regulator napięcia i prądu, ten regulator ogranicza napięcie na akumulatorze, więc nie przeładuje się go. Większy będzie miał krótsze chwile nieładowania.
Ja jestem po obróbce skrawaniem, ale nie w takich warunkach... Poszukaj wierteł widiowych do metalu. Te od udarowych mają inne kąty skrawania, więc metal tylko by wycierały, nie skrawały. Zapewne do wywiercenia jednej śrubki braknie jednego wiertła, ponieważ pierwsze, zanim wygładzi tę powierzchnię to się poszczerbi. Wiertarka tak na 400 ob/min. No i na pewno nie udar!

[ Ostatnio edytowany przez: ie2ox4-b 28-09-2015 19:56 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2015-09-28 20:43:52 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Dzięki!
Powinno iść ok, bo raz że to jest śruba z gniazdem "słoneczko" czy jak to nazwać te niemieckie patenty, dwa ze jak zaczęło się pierniczyć to już nie kombinowałem dalej, a trzy że na punktuje jeszcze. Ale wiadomo śruby są hartowane niby z wierzchu, ale rdzeń do miękkich też nie należy.

Widzę że są różne zestawy wkrętaków. Coś muszę wybrać.

Do góry stronyOffline

minicab

Post #6 Ocena: 0

2015-09-29 14:05:07 (10 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

Teraz ja mam problem.

Samochod: Passat 2.0 Diesel, 2006 estate.

Jak rano odpalilem auto wszystko bylo ok. Gdy czekalem na wlaczonym silniku pod sklepem, slyszalem buczenie z tylu - tak jakby ktos kosil trawe lub w poblizu byla elektrownia lub generator. Tak tez pomyslalem wiec sie nie przejalem. Podczas powrotu do domu wciaz slyszalem ten dzwiek. Jak zaparkowalem I wylaczylem silnik to po chwili ustalo. Gdy wlozylem kluczyk do polowy to juz uslyszalem zabuczenie na moment a jak odpalilem go, znowu ciagle buczenie. Dochodzi ono z tylu auta, gdzies pod bagaznikiem.

Orientuje sie ktos co to moze byc? :)
"One day you'll leave this world behind So live a life you will remember."

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #7 Ocena: 0

2015-09-29 17:26:29 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Ja tam ekspertem nie jestem, ale coś to na hamulec ręczny elektryczny wygląda. Ten samochód ma takie?

Do góry stronyOffline

Craven_2

Post #8 Ocena: 0

2015-09-29 17:28:45 (10 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Pompa paliwa?

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

WybitnieWrednyW

Post #9 Ocena: 0

2015-09-29 17:35:02 (10 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Cytat:

2015-09-29 17:28:45, Craven_2 napisał(a):
Pompa paliwa?

Też obstawiam.

Do góry stronyOffline

minicab

Post #10 Ocena: 0

2015-09-29 20:27:42 (10 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

Tak, jest tu hamulec elektryczny jednak wyglada na to ze on akurat dziala w porzadku. Musi to byc czesc ktora sie sama uaktywnia przy wlozeniu do polowy kluczyka. Z tego co wyszukalem w googlach najczesciej pada na pompe paliwa tak jak koledzy wspomnieli. Wizyta u mechanika zabukowana.
"One day you'll leave this world behind So live a life you will remember."

Do góry stronyOffline

Strona 78 z 118 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 77 | 78 | 79 ... 116 | 117 | 118 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,