MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dobry mechanik samochodowy Doradzi

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 60 z 119 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 59 | 60 | 61 ... 117 | 118 | 119 ] - Skocz do strony

Str 60 z 119

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2015-02-06 18:51:34 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2015-02-06 18:39:20, keramczak napisał(a):
Ja piernicze, gdzie się podział ta słynna niemiecka solidność,4 letnie auto....

Była, przed wojną.
Teraz działają zgodnie ze zmową "żarówkową" Oby do końca gwarancji i niech se kupi nowy.

O dziwo, są tacy co po kilka razy jeżdżą z tym problemem czy zespołem problemów już w trakcie gwarancji...

Tak czytam co może być problemem, to wychodzi na to że wszytko poza tylnymi drzwiami *ROFL*

Czujnik / [rzełącznik świateł hamowania, ciśnienie paliwa, ten ww zawór spalin, filtr cząstek ... spalona żarówka, świece żarowe ... :-?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2015-02-06 18:55:16 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2015-02-06 18:59:00 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

O i o tym przewodzie też czytałem.
No właśnie to jest dziwne że dzieje się to tak nieregularnie.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2015-02-06 19:05:06 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

minicab

Post #5 Ocena: 0

2015-02-06 19:19:26 (10 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

Mam to samo u siebie w vanie oraz w osobowym (zbieg okolicznosci). W osobowym zapala sie sprezynka jak go ostro pocisne np przy wyprzedzaniu na single carriageway. Po restarcie wszystko ok. Obstawiam zapchany EGR jako ze rzadko kiedy mam okazje przepalic go po autostradzie. Zrobi sie cieplej to wyczyszcze.

Natomiast w Vanie zapala sie lampka EDC zawsze na autostradzie jak jade powyzej 60mph, strata mocy w tym wypadku jest ogromna. Lada tydzien jade z nim na warsztat, bo nie mam pojecia co moze byc w tym przypadku.
"One day you'll leave this world behind So live a life you will remember."

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2015-02-06 19:27:03 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

No właśnie zazwyczaj powyżej 60, choć bywa że nieco mniej.
Jadę spokojnie bez ciśnięcia i nagle dupa.

Bo tak jak pisałem wcześniej do domu z każdej strony mam strome około 3-4 kilometrowe podjazdy, to piłuję obroty normalnie 3000 ale ostatnio to dla przedmuchu rury nawet do 4000.

Jeżdżę dużo i po mieście i po autostradach, Ja już zacząłem podejrzewać paliwo z Tesco, bo najczęściej tam tankuję, albo na Saisbury.

Do góry stronyOffline

autofan

Post #7 Ocena: 0

2015-02-06 20:10:57 (10 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Tankowanie w Tesco to troche ryzykowne , w moim miescie pare dni temu zamkneli na dluzej stacje Tesco po tym jak kilkunastu klientom auta zdechly po tankowaniu. Skonczylo sie na odszkodowaniach a stacja byla " zbanowana" pare tygodni .Nie mam pojecia jak to sie skonczylo bo ja tylko benzynka .
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer ICQNumer Skype

zawrocony

Post #8 Ocena: 0

2015-02-06 20:18:13 (10 lat temu)

zawrocony

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2014

Ostatnio mialem 4 takie przypadki jak opisujecie, w kazdym z nich przy przyspieszaniu ( obciazeniu ) silnika zapalaly sie kontrolki, auto tracilo moc i w dwoch przypadkach po odjeciu gazu i ustabilizowaniu obrotow moc powracala, w nastepnych dwoch powracala dopiero po ponownym wlaczeniu zaplonu. W kazdym jednym jazda probna i cisnienie paliwa bylo o 200 bar za niskie do wymaganego, przy czym w dwoch przypadkach szlo za duzo powietrza z paliwem-tu wina byl tylko filtr paliwa w nastepnych dwoch pompa paliwa wysokiego cisnienia, test na postoju wykazal 500 bar mniej niz jest wymagane ( przepuszczala w srodku ) Pare przypadkow przy obciazeniu tzn mala predkosc a wysoki bieg i gaz full pochodzilo od turbiny lub zaworu turbiny. Chce powiedziec ze kazdy przypadek jest inny a moze dawac podobne efekty, podepnijcie pod koma i napiszczie jaki jest wynik. I na koniec blad z wczoraj, brak mocy przy rozgrzanym silniku na trasie i swica kontrolki, komp pokazuje ze blad byl z niewlasciwego wskazaniav czujnika temp powietrza na dolocie, ale w aucie sa dwa czujniki takie, jeden na przeplywce drugi na kolektorze ssacym, gdy blad sie pojawial czujniki wskazywaly -50*C , i nie byly uszkodzone a instalacja byla sprawna, blad powodowal wadliwy czujnik temp niskiego cisnienia za zaworem EGR pokazujac caly czas 250*C i nie dajac sterownikowi informacji ze cos jest nie tak, a czujniki temp na DPF wskazywaly dobrze. Chodzi o to ze trzeba czytac dane a nie tylko to co komputer pokaze.
Jestem rogaczem pospolitym.....

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #9 Ocena: 0

2015-02-06 20:21:37 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Wszędzie się może zdarzyć wtopa, u nas była woda na BP, stacja jest w dolinie. Zresztą to dość głowna droga z M25 w kierunku Croydon.
Tam dość często są powodzie. Akurat powodzi nie było, tylko duże ulewy,
I był dym bo ludzie mieli problem z samochodami, niektórzy to nawet daleko nie zajechali.
Nie wiem, na razie będę tankować na BP, ale muszę sprawdzić w wolnej chili co dam rady, może faktycznie jakiś wężyk czy coś.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2015-02-08 14:57:04 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

A więc tak.
Dziś sobie pomacałem tu i uwdzie bo zakamarkach.

Wymieniłem filtr paliwa.

I zauważyłem dwa zjawiska.

Wysoki poziom oleju w misce olejowej

Oraz że tu mam obślinione.
Obrazek
Rozumiem że to jest ten egr.
Dziś już mi się nie chce wymieniać oleju ale jadę kupić, olej i filtr.

PO Stanie oleju sądzę a nawet jestem przekonany że to paliwo leci do silnika, przez ten cholerny filtr cząsteczek, muszę przemyśleć czy aby go nie wywalić

Do góry stronyOffline

Strona 60 z 119 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 59 | 60 | 61 ... 117 | 118 | 119 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,