MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Drugi kierowca a NCB protect oraz Quote

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

radzik77

Post #1 Ocena: 0

2013-02-19 17:45:03 (12 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2013-02-19 17:18:39, autofan napisał(a):
Najgorsze jest to ze polacy wykorzystuja angielska zasade prawdomownosci skladania oswiadczenia..

Nie tylko Polacy ... :-]
Poogladaj "Road Wars"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

autofan

Post #2 Ocena: 0

2013-02-19 17:55:53 (12 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Ogladam i powiem szczerze nie spotkalem sie z sytuacja gdzie ktos/czytaj tubylec/ przedstawial polise brata?/ojca juz lepiej .Generalnie albo nie maja polisy ,albo kupili auto przed chwila.Nie bronie anglikow ale polacy" troszke "wykorzystujafakt jak to dziala w Anglii
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer ICQNumer Skype

Lhotse

Post #3 Ocena: 0

2013-02-19 18:07:12 (12 lat temu)

Lhotse

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2012

magnez neodymowy i urządzenie nie będzie działać

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-02-19 18:14:13 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lukas1988

Post #5 Ocena: 0

2013-02-19 21:01:14 (12 lat temu)

lukas1988

Mężczyzna

Z nami od: 17-02-2013

Brat zniżek ma uzbieranych dużo (10 lat), stąd moje pytanie o ochronę tych zniżek. Nie należę do rajdowców, samochód traktuje jako wygodę nie jako rajdówkę, wypadku nigdy nie miałem, mieć nie zamierzam, a że w życiu rożnie bywa to chce wiedzieć jak to wygląda w razie czego. Zresztą szukam małego auta, a te szybko nie jeżdżą ;D

Jeżeli chodzi o zbieranie zniżek, to nie wiem czy ma to sens dla mnie. Robiąc teraz wyliczenie i wstawiając lata NCB (z ciekawości) zauważyłem, że odczuwam dopiero różnicę w cenie od 5 lat NCB. Poniżej tego różnica jest około 100-150 F, ceny ubezpieczeń ani zasady ich przyznawania w przeciągu 5 lat nie ulegną raczej poprawie (dla nas, konsumentów), tak wiec ciężko planować coś na taki okres i liczyć, że za 5 lat (o ile tutaj nadal będę) dostane 300F zniżki ;)

Druga sprawa, brat używa samochodu firmowego, który nie jest ubezpieczony na niego, tak więc jego zniżki są "wolne" - żadne auto nie korzysta z nich. A skoro wpisany byłbym jako drugi kierowca to nie widzę w tym nic niezgodnego z prawem, gdybym nim jeździł. Zresztą nie tylko tutaj takie rzeczy się robi, myślę że w Polsce 50% młodych kierowców zaczyna przygodę z motoryzacją jako współwłaściciele auta.

O utajenie mandatu pytam teoretycznie, ubezpieczenia ani auta nie kupiłem jeszcze, nikogo nie oszukałem ;). Absurdalne po prostu jest dla mnie, że ubezpieczenie może wzrastać tak znacznie ze względu na mandat o przekroczeniu prędkości o 8 mil.

No i najważniejsze, nie mam sznura na gardle z tym autem, komunikacja miejska mi pasuje, do pracy mam 10 minut autobusem, jakoś te zakupy dalej bym nosił - a auto fajnie by było mieć, żeby może zwiedzić coś, poczuć trochę komfortu, tak więc kombinuje aby było najtaniej bo nie chce wykładać 1100F (zakładając wpłatę jednorazową) aby w weekend pojechać za miasto.

A przy okazji: ktoś z Was kupował ubezpieczenie płacąc za cały rok z góry w UK ? Z wyliczeń taka opcja wychodzi nawet 500F taniej, ale jak to wygląda gdy np. sprzedamy auto w trakcie? można jakoś otrzymać zwrot części pieniędzy czy nic z tego? Dzięki wielkie za zainteresowanie tematem

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2013-02-19 22:12:49 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jesli brat bedzie pierwszym kierowca na polisie, to nie ma mowy o zatajeniu informacji o mandacie, poniewaz jego polisa bedzie po prostu niewazna jak przyjdzie co do czego.

Nie ma znaczenia o ile brat przekroczyl predkosc, mandat i punkty dostal. Skoro to tylko 8mil, to mogl rownie dobrze nie przekraczac, nie?

Standardowo polisa ma cene za rok z gory, a rozbicie na raty to zwyczajny kredyt od firmy ubezpieczeniowej oprocentowany 20% rocznie i wiecej. Dlatego najlepiej placic od razu za rok, a nie przeplacac za kredyt.

Jak zrezygnujesz z polisy w ciagu roku, to wyplaca Ci proporcjonalnie to czego nie wykorzystales plus jakies kary za zerwanie polisy jesli takie sa i oplaty manipulacyjne.

Dokladnie tak samo bedzie to dzialac jak bedziesz mial raty. Wylicza proporcjonalna naleznosc za okres uzywania polisy, do tego oplaty za zerwanie lub manipulacyjne i albo cos Ci oddadza albo bedziesz musial jeszcze doplacic.

Jesli koniecznie nie musisz miec samochodu, to moze po prostu poczekaj.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #7 Ocena: 0

2013-02-20 12:08:02 (12 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Ja bym jeszcze zasugerował poszukanie auta do kupienia które jest w niskiej grupie ubezpieczenia. Parkers - car insurance groups Taka grupa 1 może być o wiele tańsza niż np 10.

Osobiście nie jestem fanem motocykli ale może to też warto rozważyć? Ubezpieczenie motocyklu powinno być raczej tańsze.

Ewentualnie policz sobie ile będzie Cię kosztował samochód rocznie a ile byś wydawał ma minicaby, zwłaszcza w sytuacji gdy transport publiczny niezbyt pasuje (jak np po zakupy). Możesz też robić zakupy przez Internet, sami przywiozą do domu za niewysoką opłatą :-]

Do góry stronyOffline

relly

Post #8 Ocena: 0

2013-02-20 16:18:30 (12 lat temu)

relly

Z nami od: 01-01-1970

lukas
tzw.fronting jest nielegalny
co nie znaczy ze ludzie nie kombinuja (wszyscy angole również i to jak)szczaegolnie w bradford gdzie stawki ubezpieczniowe ze wzgledu na czeste fraudy sachyba wyzsze niz w londynie
najczestsze jest obnizanie przebiegu ludzie deklaruja 5000 mil a robia faktycznie ponad 40 000 (sic!)
fronting mimo ze nielgalny jest równiez tak powszechny jak deszcz
1000 za insurance w okolicach leeds to bardzo dobra cena jesli nie masz znizek
masz wicej niz 25 lat? jestes rezydentem dłużej niz 3 lata? prawko dłuzej niz 3 ? samochód bez commutingu?
to mozesz zejsc z ubezpieczniem nizej tylko musisz kupic wydaje sie ze dałoby rade do 600 rocznie (w leeds)

[ Ostatnio edytowany przez: relly 20-02-2013 16:23 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,