|
---|---|
konradek | Post #1 Ocena: 0 2012-06-24 20:22:25 (13 lat temu) |
Z nami od: 19-03-2010 Skąd: Leeds |
Witam. Mam 9 lat no claim discount, moj kolega ktory znizki ma dopiero od roku zapytal mnie czy nie zgodzilbym sie ubezpieczyc na jego samochod jako pierwszy driver. Nie zgodzilem sie bo po pierwsze w razie wypadku, ktory on spowoduje moje znizki znikna a po drugie, podobno gdybym chcial kupic samochod dla siebie musialbym na no claim discount pracowac od poczatku, poniewaz znizki ktore juz mam bylyby przypisane do samochodu kolegi... I w zwiazku z tym mam pytanie: czy ubezpieczony jako drugi driver na czyims samochodzie ponosze takie samo ryzyko utraty znizek?
Dziekuje za odpowiedzi. |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-06-24 20:39:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
wykupując ubezpieczenie, zaznaczcie opcją NCB Protection.
W momencie gdy to ON będzie miał dzwona, ty nadal możesz podawać że ty jesteś czysty zgodnie z prawdą, o ile będziesz jako drugi kierowca. Ale generalnie powinno się unikać takich kombinacji, jeszcze w rodzinie to OK, ale z obcymi mieszać swoje powiązania .... w historii. Wiesz co? ty masz jakieś dziwne pomysły z tym kombinowaniem. http://www.mojawyspa.co.uk/forum/68/25271/jazda-bez-ubezpieczenia Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2012-06-24 20:58:04 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Jeszcze się nie nauczył.
Nie wiem czy Twój kolega jak sprawdzał kombinacje z Toba jako pierwszy kierowca wpisał że masz drugie auto ubezpieczone?, to raz. Dwa, to ubezpieczalnie też nie są glapami karmione i takie opcje jak pierwszy kierowca 9lat zniżek, mamusia głównym kierowcą czy wujek z 10 latami zniżki są sprawdzane. I wbrew pozorom bardzo łatwo udowodnić że de facto jeździ głównie ten który jest tylko dopisany do ubezpieczenia. W razie stłuczki będą szukali wszystkiego aby nie wypłacić. Acha, mieszkacie pod tym samym adresem? Dobra szczera rada, daj sobie spokój z kombinacjami a koledze powiedz żeby sobie innego naiwnego poszukał. |
konradek | Post #4 Ocena: 0 2012-06-24 21:11:37 (13 lat temu) |
Taaa...ja wiem ze kombinowalem w przeszlosci.. Chyba za dobry jestem po prostu i tyle. Ale tym razem przynajmniej pytam... I dziekuje za odpowiedzi. Teraz juz wiem, zeby sie nie pakowac w to.
Ale tak gwoli wyjasnienia: nie mam samochodu poki co, a na pierwszego kierowce sie nie zgodzilem poniewaz gdybym kupowal za jakis czas to wtedy sam nie bede mial znizek. Chodzilo mi tylko o to czy jako drugi kierowca stracilbym te, ktore juz mam w razie wypadku spowodowanego przez kolege. No ale tak czy siak chyba nie ma to juz sensu teraz ![]() |
Dwunasty | Post #5 Ocena: 0 2012-06-24 21:21:17 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
No jak nie masz auta to trochę to lepiej wygląda. Zniżek jako drugi nie stracisz. A jak będziesz chciał kupić to zawsze można się wykreślić z kolegi ubezpieczenia.
A tak zapytam jeszcze, dużo koledze taniej wyszło z Toba dopisanym jako drugi? |
|
|
konradek | Post #6 Ocena: 0 2012-06-24 21:41:07 (13 lat temu) |
Wlasnie tego nie wiem jeszcze ale to juz chyba jest mniej oplacalne... Jak sie dowiem to napisze, bo sam jestem ciekawy czy to w ogole ma dla niego sens...
A wlasnie... Jesli bede dopisny jako drugi to przy zakupie samochodu powinienem sie wykreslic? Czy bedzie to mialo jakis wplyw na wysokosc moich znizek przy wlasnym samochodzie? |
Stokrotka2012 | Post #7 Ocena: 0 2013-10-05 22:56:20 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2012 Skąd: East Midlands |
Witajcie,
pozwolcie, ze podepne sie pod ten temat. Kolezanka zaoferowala mi odbior dzieci ze szkoly, ale ze mieszkam daleko musialabym zapewnic transport, wiec pozycze jej swoj samochod w te dni, w ktore bedzie mi odbierac maluchy. Pytanie moje brzmi: ja jestem 1 kierowca, maz drugim, czy moge dopisac trzeciego? Czy orientujecie sie jakie to moga byc koszty? Kolezanka ma prawko 16 lat, w UK miala juz samochod z 5 czy 6 lat lacznie. Moim ubezpieczycielem jest Tesco, zadzwonie do nich ale moze podpowiecie mi cos jak wybrnac z takiej sytuacji? Dziekuje |
Post #8 Ocena: 0 2013-10-05 23:02:57 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Stokrotka2012 | Post #9 Ocena: 0 2013-10-05 23:05:50 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2012 Skąd: East Midlands |
Niestety nie da rady, bo autobusy do mnie nie dojezdzaja spod szkoly
![]() |
zealot | Post #10 Ocena: 0 2013-10-06 01:36:46 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
Nie rozumiem problemu. Trzeciego kierowcę jak najbardziej możesz dodać. Po prostu zadzwoń do firmy ubezpieczeniowej i zapytaj ile by kosztowało dodanie takiej osoby. To czy ci się to opłaca czy nie to sama musisz zdecydować, żadnej cudownej porady raczej tutaj nie uzyskasz
|