MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pierwszy motocykl do 125cc

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ChrisCov

Post #1 Ocena: 0

2012-05-15 16:25:06 (13 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2012-05-13 19:42:48, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

2012-05-13 17:18:35, mlody_leszczyk napisał(a):
Cytat:

2012-05-13 14:40:06, ChrisCov napisał(a):
Dodałem zdjęcie na tym forum, ale wciąż nie mogę pisać. Pewnie trzeba będzie trochę zaczekać.
Kobieta w salonie mi powiedziała, że ubezpieczenie na motocykl trzeba wykupić na cały rok. Wg mojego lokatora można takie ubezpieczenie skasować po kilku miesiącach. Tak bynajmniej on by zrobił. Ja cały rok i tak bym nie miał zamiaru jeździć. Na śliskiej nawierzchni jest to mocno ryzykowne.
Dalej mam dylemat czy kupić jakikolwiek motocykl, bo jest to mało opłacalne, posiadając samochód i płacąc na niego ubezpieczenie.

Patrząc tak jak ty, to chyba bym rower kupił.

Albo moped... Ja nie mam żadnych zniżek i place 75 funtów na rok.Paliwa za piataka w tydzień ciężko wyjezdzic:-]

Tyle że ciężko to nazwać jeżdżeniem jeśli ktoś wcześniej jeździł na czymś co jechać potrafi hehe

Spoczko. Jutro mam CBT o godzinie 8 rano.
Posiadanie motocykla jest dla mnie rzeczywiście ekonomicznie nieuzasadnione, tylko, że ja mam inny problem. Mianowicie cały wolny czas spędzam przed komputerem i chciałem się od tego uwolnić. W dni wolne od pracy potrafię siedzieć przy komputerze od godziny 10 rano do 4 w nocy. Motocykl by mi służył bardziej jako zabawka i do zwiedzania ciekawych miejsc.
Byłem kolejny raz w salonie Hondy. Facet mi powiedział, że ta CBFka spala 158 MPG. Ja mu na to, że widziałem opinie użytkowników na różnych stronach i jest to raczej 120 MPG. Odpowiedział, że w 2009 wprowadzili ulepszony model z inny silnikiem, który jest bardziej ekonomiczny i że tyle spala. Ponadto zauważyłem obrotomierz, którego w poprzedniej wersji nie było. Więc coś rzeczywiście musieli ulepszyć.

Minęła kupa czasu i dalej nie mogę nic pisać na Polish Bikers. Pisałem do obu adminów i zero reakcji. Przynajmniej jeden z nich był online podczas wysyłania mojej wiadomości (Arnie).

Teraz prośba do Krakna...
Czy jedziesz na tę imprezę w Peterborough?
Mógłbym tam się z Tobą spotkać i byś mi doradził jakieś dobre ciuchy, kask i łańcuch. W sobotę mam czas cały dzień, a w niedzielę idę do pracy na popołudnie.
Dziwnie to miejsce wygląda. Skoro ma tam być 40000 ludzi, to ciekawe, gdzie się postawi samochód.
E2+6XE&hl=en&ll=52.549571,-0.315986&spn=0.008938,0.026157&sll=52.471439,-1.48135&sspn=0.008954,0.026157&hnear=Alwalton+PE2+6XE,+United+Kingdom&t=m&z=16&layer=c&cbll=52.549638,-0.3158&panoid=wKfJOeQIjJGdvewHdoffCQ&cbp=12,140.5,,0,5.46" target="_blank">https://maps.google.co.uk/maps?q=PE2+6XE&hl=en&ll=52.549571,-0.315986&spn=0.008938,0.026157&sll=52.471439,-1.48135&sspn=0.008954,0.026157&hnear=Alwalton+PE2+6XE,+United+Kingdom&t=m&z=16&layer=c&cbll=52.549638,-0.3158&panoid=wKfJOeQIjJGdvewHdoffCQ&cbp=12,140.5,,0,5.46

Z opowieści kolegów z pracy wygląda, że jeżdżenie motocyklem to niebezpieczna zabawa i często się zdarzają wypadki niezależne od nas. Np. kolega wjechał w plamę oleju na rondzie i się potłukł, a jego Kawasaki poszło do kasacji. Gdyby nie miał dobrych ciuchów, to byłoby znacznie gorzej.
Wywnioskowałem więc, że w ciuchy muszę zainwestować konkretne pieniądze.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 15-05-2012 16:28 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

znowu-ciupek

Post #2 Ocena: 0

2012-05-15 17:02:52 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-05-15 16:25:06, ChrisCov napisał(a):
Z opowieści kolegów z pracy wygląda, że jeżdżenie motocyklem to niebezpieczna zabawa i często się zdarzają wypadki niezależne od nas. Np. kolega wjechał w plamę oleju na rondzie i się potłukł, a jego Kawasaki poszło do kasacji. Gdyby nie miał dobrych ciuchów, to byłoby znacznie gorzej.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ChrisCov</i> 15-05-2012 16:28 ]

Wiesz...mawia sie że samochodem to byle kto pojedzie a motocyklisci tylko najmadrzejsi przeżywają...
W samochodzie chroni cię tona złomu,Poduszki powietrzne i masa innych klamotów.Na motocyklu chroni Cie jedynie przytomnosć umysłu...Posrednio chroni jeszcze kask (nigdy nie kupuj z drugiej ręki...ręce masz dwie,nogi masz dwie ale głowę tylko jedna i w byle co jej nie wkładaj).Kask musi być kupiony od koghos kto potrafi kaski sprzedawać bo to nie pyrki ze poda z lady.Musi być dopasowany do rozmiaru głowy,inaczej równie dobrze mozna załozyć garnek,nocnik albo miskę.Kombinezon też ważny bo w przypadku gleby to nim polerujesz asfalt a nie skórą i mięsiwem przytwierdzonym do szkieletu...

Ale jazda motocyklem to frajda jakich mało...Szczerze to 100 razy wole tym swoim gówienkiem gdzieś podskoczyć niż telepać się czterokołowym złomem

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #3 Ocena: 0

2012-05-15 20:19:35 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2012-05-15 17:02:52, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

2012-05-15 16:25:06, ChrisCov napisał(a):

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ChrisCov</i> 15-05-2012 16:28 ]

Wiesz...mawia sie że samochodem to byle kto pojedzie a motocyklisci tylko najmadrzejsi przeżywają...
W samochodzie chroni cię tona złomu,Poduszki powietrzne i masa innych klamotów.Na motocyklu chroni Cie jedynie przytomnosć umysłu...Posrednio chroni jeszcze kask (nigdy nie kupuj z drugiej ręki...ręce masz dwie,nogi masz dwie ale głowę tylko jedna i w byle co jej nie wkładaj).Kask musi być kupiony od koghos kto potrafi kaski sprzedawać bo to nie pyrki ze poda z lady.Musi być dopasowany do rozmiaru głowy,inaczej równie dobrze mozna załozyć garnek,nocnik albo miskę.Kombinezon też ważny bo w przypadku gleby to nim polerujesz asfalt a nie skórą i mięsiwem przytwierdzonym do szkieletu...

Ale jazda motocyklem to frajda jakich mało...Szczerze to 100 razy wole tym swoim gówienkiem gdzieś podskoczyć niż telepać się czterokołowym złomem

Ja tak zaliczylem slizg jakieś 2msc temu. Na szczęście byłem w mojej zbroi. Dzięki niej nic mi się nie stało. Niechce sobie nawet wyobrażać jakby mój brak, biodro i kolano wyglądało gdybym jej niemial na sobie. W tych miejscach są nakladki wzmacniające tkaninę. I tylko się lekko przetarl materiał. Po asfalcie szuralem ok 6 m. A prędkość z jaką upadlem to ok 20-25m/h. Ale myślę ze gdybym był w zwykłych ciuchach to biodro i bark miałbym wytarte do kości.

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2012-05-16 08:09:45 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-05-15 20:19:35, mlody_leszczyk napisał(a):
Ja tak zaliczylem slizg jakieś 2msc temu. Na szczęście byłem w mojej zbroi. Dzięki niej nic mi się nie stało. Niechce sobie nawet wyobrażać jakby mój brak, biodro i kolano wyglądało gdybym jej niemial na sobie. W tych miejscach są nakladki wzmacniające tkaninę. I tylko się lekko przetarl materiał. Po asfalcie szuralem ok 6 m. A prędkość z jaką upadlem to ok 20-25m/h. Ale myślę ze gdybym był w zwykłych ciuchach to biodro i bark miałbym wytarte do kości.

A teraz wyobraź sobie że uderzyłeś w coś (nie mocno) głową a kask miałeś pożyczony.Kask po kimś kto ma wiekszą głowę od ciebie (żeby był,na sztukę).Przy uderzeni motocyklem w przeszkodę albo sie okręci i cię udusi albo po prostu spadnie i walisz gołą głową w mur.Druga sprawa że ktos mógł uzywać kasku jako siedzonka wędkarskiego (widziałem to setki razy)albo po prostu komus wczesniej upadł i go nie wyrzucił....

Ogólnie to szerokiej drogi dla wszystkich na 2 kołach;-)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-05-16 08:29:46 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Są ludzie którzy nie przejmują się bezpieczeństwem ani swoim zdrowiem.

W zeszłym roku w USA był protest przeciwko obowiązkowi noszenia kasków.

Sznur motocyklistów poruszał się w tempie marszowym,

Jednemu z. Nich coś poszło nie tak, upadł tak nieszczesliwie że głową zaliczył krawężnik.
Zginął na miejscu, gdyby miał kask skończyło by się na strachu i drobnej kwocie na nowy kask.

Na pb znajdziesz bardzo dużo zdjęć, gdzie po szlifie kask jest wytarty, pogiety.

A źle dobrany kask, po prostu nie tylko nie działa, ale potrafi zabić.

No i cholera wie co za choroby mógł mieć poprzedni właściciel i czy miał nawyk mycia głowy. Częściej niż deszcz mu zmyl.

Ble, łupież, grzybicę itd
A przecież w kasku głowa poci się cały czas.

W ten weekend są targi w peterborugh.
Jechać z rana i odkupić się.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

znowu-ciupek

Post #6 Ocena: 0

2012-05-16 08:56:12 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Ja osobiście jestem za tym żeby był wolny wybór...
Chcesz to jezdzisz w bandamie na głowie a chcesz to w kasku. To samo z pasami.

Kiedyś cykne fote... Gosciu tu pogina SRADem w krotkich spodenkach i podkoszulku...

Nikt nie powinien mowic nam jak żyć bo nikt za nas nie umrze....

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #7 Ocena: 0

2012-05-16 09:02:50 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2012-05-16 08:09:45, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

2012-05-15 20:19:35, mlody_leszczyk napisał(a):

A teraz wyobraź sobie że uderzyłeś w coś (nie mocno) głową a kask miałeś pożyczony.Kask po kimś kto ma wiekszą głowę od ciebie (żeby był,na sztukę).Przy uderzeni motocyklem w przeszkodę albo sie okręci i cię udusi albo po prostu spadnie i walisz gołą głową w mur.Druga sprawa że ktos mógł uzywać kasku jako siedzonka wędkarskiego (widziałem to setki razy)albo po prostu komus wczesniej upadł i go nie wyrzucił....

Ogólnie to szerokiej drogi dla wszystkich na 2 kołach;-)

Piszac o zbroji mialem na mysli takie zbrojone wdzianko zakladane pod kurtke.Dokladnie ody+armor&um=1&hl=pl&sa=N&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&rlz=1I7ACAW_enGB353GB353&biw=1280&bih=570&tbm=isch&tbnid=gZZozg3yT26qxM:&imgrefurl=http://www.alibaba.com/product-gs/334673021/Motorcycle_FULL_BODY_ARMOR_Jacket_Street.html&docid=TcT0UDoMwuRAfM&imgurl=http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/334673021/Motorcycle_FULL_BODY_ARMOR_Jacket_Street_SPORT.jpg&w=800&h=883&ei=8F6zT5GCIcKQ8QONvN2-Bw&zoom=1&iact=hc&vpx=572&vpy=209&dur=59&hovh=236&hovw=214&tx=98&ty=110&sig=116097556824321651686&page=1&tbnh=115&tbnw=103&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:20,s:0,i:113" target="_blank">takie Kask mam dopasowany do glowy Shuberth C3 kupiony nowy na targach w Peterborough. Upadajac trzymalem glowe w gorze aby nim nie przeorac, bo nadawalby sie do wymiany. Zreszta wszystkie ciuchy mam kupione nowe.

[ Ostatnio edytowany przez: mlody_leszczyk 16-05-2012 09:03 ]

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #8 Ocena: 0

2012-05-16 10:28:29 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Kozacka ta zbroja;-)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2012-05-16 12:27:50 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Kurde właśnie się dowiedziałem że w sobotę pracujemy, Beata się rypneła i umówiła klientów
A to anglicy i to tacy, że klękajcie narody, 3 razy niby sprawdza czy ma wolny czas o danej godzinie, albo czy obsługa domu będzie :>>>
Tak że już nie da się zmienić.
Lipa.
Jeżeli pojadę to w niedziele, zależy od pogody, bo w zasadzie nie mam ciśnienia, wszystko co potrzebuję to mam.

I nie martw się że nie będzie gdzie zaparkować, tam jest tyle trawnika do parkowania że można by samolotem wylądować, zresztą to są tereny po przedwojennym lotnisku :)
I od lat się mieszczą to co by i teraz się nie dało.

Tylko najlepiej jest być tuż przed 9tą.
I nie załuj kasy, bo jak pożałujesz i sobie czegoś tam nie kupisz, to i tak będzie trzeba kupić tyle że w sklepie za $$$ znacznie większe.
A nawet jak kupisz tam za tą samą kwotę coś to też nie jest strata.
Bo i tak potrzeba i tak.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2012-05-16 21:30:44 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2012-05-16 10:28:29, znowu-ciupek napisał(a):
Kozacka ta zbroja;-)

Też jestem na kupnie takiej zbroi, Beata kupiła sobie takie wdzianko ale tylko z ochroną kręgosłupa i zakłada jak jedzie w ubraniu nie do końca motocyklowym.
Ale fajne, Dainese, i wyobraźcie sobie dorwała to w TKMAX za grosze, chyba 10 funtów, dla mnie też wziewa, ale było za małe :>

Taka zbroja jest tez super w lecie gdy jest gorąco, albo gdy się ktoś wybiera w cieplejszy klimat.

Motorek to jest zarąbista sprawa, szybko i sprawnie :)
No i o niebo więcej przyjemności niż turlanie się puszką.

np dziś sobie tak filtrowałem między samochodami ;) a potem petarda na autostradę.

Filtrowanie i petardunia ;)

Ech... 125cc a ile przyjemności było :-)

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,