Dzięki za nowe uwagi, czytam notuje i szukam po necie.
Raczej nowy odpada, budżet nie wytrzyma.
Wolę kupić nowy i bogaciej wyposażony osprzęt do pracy, to są ogromne koszty.
Szukam też ew mało używanego sprzętu po jakimś bankrucie, zobaczymy.
Zobaczymy też jak będzie w kwestii finansowania, bo zastanawiamy się czy sfinansować to z własnych pieniędzy czy ubiegać się o kredyt.
Musze bardzo dokładnie zrobić wyliczenia by koszty kredytu nie przekraczały 20% dochodu(nie przychodu), to jest max i wtedy podejmę decyzję.
Z projektem chcemy ruszyć od 1 sierpnia, ew jeżeli nie wyrobimy się z gotówką to od września.
Jadę za chwilę pogadać z serwisem który będzie mi montował na pace wszystko.
Jest jeszcze jeden wymóg co najmniej jedne boczne drzwi na pace, idealnie były by z obydwu stron. By mieć dobry dostęp itd.
Najbardziej dziwi mnie ta ułomność pojazdów które mają służyć do pracy.
W zasadzie myślę że po prostu producenci celują w klientów którzy biorą nowe w Leasing, czyli 3 lata, a reszta niech się buja.
Samochód będzie jeździł w trybie miejskim, sądzę że nie więcej niż obecnie się poruszam czyli od 70-100 mil dziennie.
Klima to raczej niemal konieczność, bo przy pracy chłodno nie będzie, mało tego urządzenie na pace też będzie generowało bardzo dużo ciepła, tak ze bez klimy to jak jazda w piekarniku :> i za dużo to by się nie popracowało.
Firma niestety ze stanów, zaoferowała mi wersję zamontowaną na przyczepie dwukołowej, taka buda mniej więcej jak wozi się konie.
Tylko że w tym wypadku waga całkowita przyczepy zapewne około 1 tony. (650 oraz +/- 400 kg dodatki) resztę można by zapakować na samochód
No ale tu problem wagi i chyba do tego to już potrzeba by dorabiać kategorie w prawku nie?
Niezły zgryz nie?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.