MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obowiązek rejestracji pojazdu w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 49 z 64 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 48 | 49 | 50 ... 62 | 63 | 64 ] - Skocz do strony

Str 49 z 64

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tomaszzet

Post #1 Ocena: 0

2015-12-24 18:57:24 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2015-12-24 18:36:11, radiesteta napisał(a):
Cytat:

2015-12-24 18:30:12, krakn napisał(a):
Nie jesteś trzeźwy wg prawa, tylko mieścisz się w dopuszczalnych normach. Ale jesteś po spożyciu jak to się nazywa w PL .
To tak jak z przechodzeniem na czerwonym, można przechodzić do puki nie spowodujesz wypadku.
Wtedy ponosisz konsekwencje.

Do 0,2‰ JESTEM TRZEŹWY wg polskich norm. A poza tym zerknij co napisałem wyżej w poście.

Można prościej i bezpieczniej.

Piłem, nie jadę. I jakie to cool.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2015-12-24 19:00:05 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

0,2 we krwi, nie w wydechu, Bo Tyle mają niektórzy stale, wynikające z problemów trawiennych, nerki, wątroba, lub po spożyciu deserów, słodyczy itp.

Natomiast wypicie piwa czy 1 duży czy dwa kieliszki wina już jest świadome.

Kiedyś czytałem własnie że facet spowodował wypadek, był po spożyciu, czyli mieścił się "jako trzeźwy" dlatego dostał wyższą karę, a nie niższą.
Bo są widełki i to spore, żeby nie powiedzieć widły.
Przy 2 piwach można zostać aresztowany.
Obrazek

Policja chce unikać takich sytuacji, dlatego Trwają szeroko reklamowane kontrole Policyjne
Obrazek
Na razie skutecznie, wczoraj jeden patrol po sprawdzeniu 400 pojazdów miał tylko 4 osoby które jednak mieściły się w normie.

Cytat:

2015-12-24 18:57:24, tomaszzet napisał(a):
Można prościej i bezpieczniej.

Piłem, nie jadę. I jakie to cool.

Dokładnie.
Poza tym ilość alkoholu we krwi ma wiele czynników, jeden wypije piwo i ledwo co mu wykaże, bo będzie miał bardzo powolne wchłanianie, a jednocześnie sprawne nerki i watrobę, przez co alkohol zostanie szybko usunięty. Drugi wypije piwo i zaczyna mieć nie tylko kumulację alkoholu, bo ma szybkie wchłanianie, a niesprawne nerki i wątrobę, ale również może wypił w szybszym tempie, np będąc głodny od dłuższego czasu.

Są też osoby które mają spowolnienie myślenia i zaburzenia już po niecałym piwie czy kieliszku wina.
żeby było ciekawiej, bywa że ci sami gdy wypiją drugie, wszytko wraca do jako takiej normy.
No ale są pijani tak czy siak, mimo że tego nie odczuwają.

Kiedyś z nudów 15 chłopa, nudziliśmy się i zrobiliśmy sobie małe zawody w strzelaniu.
Ponieważ temperatura powietrza była ponad 45C to piliśmy po pół kieliszka Jasia wędrowniczka. Wszytscy byli dobrymi strzelcami. Wierzyć nam się nie chciało, po 2 kieliszku niepełnym! i 10 minutach, zaczęła się zabawa, coraz mniej z nas trafiało w 10, a skupienie rosło odwrotnie proporcjonalnie. po 20 takich niepełnych kieliszkach zaczęli strzelać w okno do allaha.
Zabawne było też to jak właśnie nierówno się ludziom w głowach miesza.
Oczywiście temperatura robiła swoje.
Mnie się wydawało że czuję się normalnie... na tarczy było widać ze tak nie jest.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

radiesteta

Post #3 Ocena: 0

2015-12-24 19:07:48 (9 lat temu)

radiesteta

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2015

@ tomaszzet masz prawo jazdy ? A poza piciem konsumujesz też coś ? Są produkty spożywcze po konsumpcji których wyskakuje stężenie alkoholu. Czyli poza nie piciem powinieneś przed jazdą, nie wiem jak długo, unikać owoców a także cukierków i innych rzeczy.

http://www.motofakty.pl/artykul/mozesz-stracic-prawo-jazdy-za-zjedzenie-cukierka.html

Nie popieram alkoholu i prowadzenia, choć sam najczęściej jadę na podwójnym gazie bo mam LPG ;-) ale lubię jasne reguły gry.
Poza tym jak napisałem równie dobrze może chodzić o gorączkę lub inny stan w którym organizm reaguje lub może reagować inaczej niż normalnie.
Duma i honor tego bez naszej zgody nikt nam nie odbierze

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2015-12-24 19:19:14 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Ale nie będziesz miał we krwi ponad 0,2 po zjedzeniu cukierków, chyba żeby zjeść wagon.
W ustach może tak, ale to też nie do końca prawda. Wystarczy powtórzyć badanie po 20 minutach i nie ma śladu w wydychanym powietrzu po zjedzeniu słodyczy.
Zresztą dlatego się powtarza badania, a można jeszcze zrobić badanie krwi.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #5 Ocena: 0

2015-12-24 19:31:15 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Ale... zdaje się, temat zszedł na...
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Kierownik_Pocia

Post #6 Ocena: 0

2015-12-24 19:31:25 (9 lat temu)

Kierownik_Pociagu

Mężczyzna

Z nami od: 02-10-2015

Cytat:

2015-12-24 19:00:05, krakn napisał(a):

Obrazek

Nie bajerujcie chłopaka. Tu policja wręcz kleczy przed kierowcami ... :-]
Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.

Do góry stronyOffline

radiesteta

Post #7 Ocena: 0

2015-12-24 22:54:22 (9 lat temu)

radiesteta

Mężczyzna

Nie dam się zbajerować - i tak będę jeździć na podwójnym gazie - autem przynajmniej. Słyszałem, że nawet w UK LPG już robi furorę.

Do góry stronyOffline

Kierownik_Pocia

Post #8 Ocena: 0

2015-12-25 00:45:43 (9 lat temu)

Kierownik_Pociagu

Mężczyzna

Z nami od: 02-10-2015

Cytat:

2015-12-24 22:54:22, radiesteta napisał(a):
Nie dam się zbajerować - i tak będę jeździć na podwójnym gazie - autem przynajmniej. Słyszałem, że nawet w UK LPG już robi furorę.

Musisz być kwardy...
A jakby przyszło Ci do głowy jeździć na potrójnym gazie, to miejsc parkingowych Ci u nas dostatek *PARDON*
Obrazek
Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2015-12-25 07:37:41 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

Rozumiem że chciałeś sobie po trolować.
Ale OK.

Zle słyszałeś, nie dość że niewiele stacji z LPG ja miałem w pobliżu 2 najbliżej 10 km od domu, to teraz mam 1, Na obszarze z grubsza 80x 80 km, jakim jest obwód Londynu z zakresie M25, stacji LPG może 30...
No w każdym razie trzeba się najeździć by dojechać, a też często bywa że gazu nie ma i po prostu jeździłem cały dzień na benzynie, bo trudno jest się spóźnić pół godziny do klienta żeby jechać gdzieś zatankować.

Do góry stronyOffline

radiesteta

Post #10 Ocena: 0

2015-12-25 13:57:37 (9 lat temu)

radiesteta

Mężczyzna

Cytat:

2015-12-25 07:37:41, krakn napisał(a):
Cytat:

Rozumiem że chciałeś sobie po trolować.
Ale OK.

Zle słyszałeś, nie dość że niewiele stacji z LPG ja miałem w pobliżu 2 najbliżej 10 km od domu, to teraz mam 1, Na obszarze z grubsza 80x 80 km, jakim jest obwód Londynu z zakresie M25, stacji LPG może 30...
No w każdym razie trzeba się najeździć by dojechać, a też często bywa że gazu nie ma i po prostu jeździłem cały dzień na benzynie, bo trudno jest się spóźnić pół godziny do klienta żeby jechać gdzieś zatankować.

Nie nie chciałem trollować. Rozumiem, że wątek jest o rejestracji pojazdów w UK ale to sprawa w szerszym aspekcie też dotyczy motoryzacji. W Polsce jeśli chodzi o LPG jest jedna z największych sieci w Europie. LPG jest tani najczęściej poniżej 1/2 ceny benzyny i zwraca się po ok 15 tyś km. Są zwolennicy i jego przeciwnicy ale to już faktycznie temat na inny watek. CNG praktycznie nie istnieje w przeciwieństwie do Niemczech. Czytałem, że w UK nie jest źle z LPG:

http://gazeo.pl/poradniki/podrozowanie/Wielka-Brytania-na-LPG-pensy-zamiast-funtow,artykul,6951.html

ale ze zrozumiałych względów opieram swe sądy na informacji z polskich źródeł.

[ Ostatnio edytowany przez: radiesteta 25-12-2015 14:01 ]

Do góry stronyOffline

Strona 49 z 64 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 48 | 49 | 50 ... 62 | 63 | 64 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,