MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obowiązek rejestracji pojazdu w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 40 z 64 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 39 | 40 | 41 ... 62 | 63 | 64 ] - Skocz do strony

Str 40 z 64

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

autofan

Post #1 Ocena: 0

2015-10-28 21:05:24 (10 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Ja pierdziele ile jeszcze ludzie wymysla,zeby zarobic na ubezpieczeniu? Moze zrobimy konkurs na MW na najlepszy pomysl jak wydymac angielskie ubezpieczalnie?
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer ICQNumer Skype

realtek

Post #2 Ocena: +1

2015-10-28 21:22:28 (10 lat temu)

realtek

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2015

Ekhm @autofan, chyba niezbyt uważnie doczytales moj post... jeżeli wg Ciebie sensowne jest przerejestrowywanie pożyczonego samochodu (nie mam własnego) na okres dwóch miesięcy dorywczej pracy to chyba żyjemy na dwóch alternatywnych wszechświatach...

@krakn a czy masz może wiedzę jak w przypadku delegacji dzieje się z ubezpieczeniem?
Nie jest problemem wydelegowanie mnie, ale dopisać się do ubezpieczenia nie będzie łatwo.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2015-10-28 21:56:13 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nie wiem, tu trzeba by rozkminiać kwestię międzynarodowych ubezpieczeń dla pojazdów służbowych
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

realtek

Post #4 Ocena: 0

2015-10-29 13:44:09 (10 lat temu)

realtek

Mężczyzna

Dzięki wam, za pomoc. Właściwie to już mam większość po-załatwiane - dostanę delegację i aneks do OC, gdzie będę dodany jako użytkownik samochodu (dla potomności - jest taka opcja, łatwo dostępna)
Teraz ostatnie pytania:
- czy jak mam aneks potrzeba mi w ogóle delegacja i wniosek do dvla, skoro samochód nie będzie mój, wiec nawet i bez delegacji w teorii nie mogą mi go zabrać (chyba, że się mylę, poprawcie mnie),
- jeżeli mimo wszystko muszę postarać się o wniosek, podpowiedzcie jak to się robi (biuro stacjonarne w UK, czy przez internet, jak tak, to jak możecie podrzucić jakiś link, będę wdzięczny)

Dziękuje bardzo, dużo mi pomogliście :)

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #5 Ocena: 0

2015-10-29 14:50:12 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Mylisz się, mogą zabrać w na autostradzie w połowie drogi do domu. Nawet jeśli bedziesz niemowlaka miał na pokładzie.

Poczytaj na stronie dvla. Ty jesteś użytkownikiem, to Twój obowiązek dopilnować wszystkiego, skoro w ten sposób chcesz zaoszczędzić

Obys nie przekombinowal, bo to może wwięcej kosztować niż jakieś kiepskie kuladło.

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 29-10-2015 14:50 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2015-10-29 16:20:04 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2015-10-29 14:50:12, tomaszzet napisał(a):
Mylisz się, mogą zabrać w na autostradzie w połowie drogi do domu. Nawet jeśli bedziesz niemowlaka miał na pokładzie.

Oczywiście ze miejsce zabrania pojazdu nie ma znaczenia.
Zabierają pojazd na lawetę.

Tu zdjecie z M25, autostrada wokół Londynu
Obrazek

Jeżeli zatrzymanie ma miejsce na odludziu, trasa szybkiego ruchy, czy autostrada to po pasażerów przyjedzie autobusik policyjny i zabiera do najbliższego miasteczka.
Dalej musisz sobie już sam radzić.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2015-10-29 16:37:14 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

realtek:

http://www.gov.uk/importing-vehicles-into-the-uk/temporary-imports

http://www.gov.uk/government/publications/import-and-export-temporary-admission-notice-of-arrival-of-a-non-eu-private-motor-vehicle-c110
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

realtek

Post #8 Ocena: 0

2015-10-30 12:02:50 (10 lat temu)

realtek

Mężczyzna

Dzięki za odpowiedzi.
Właśnie w tym sęk, że ja nie chce kombinować, po prostu chcę przez dwa miesiące legalnie dojeżdżać do pracy pożyczonym autem (nie mam swojego).

@tomaszzet rozumiem, że mogą zabrać wszędzie, ale mi chodzi o postawę prawną - pracując równocześnie w PL i dorywczo w UK na dwa miesiące nie stanę się rezydentem (mam meldunek w PL, płacę tam podatki i mam aktywne zatrudnienie, pracuję zdalnie, w dodatku będę oddelegowany do UK), w dodatku samochód, którym się poruszam nie należy do mnie, wiec nie zachodzi obowiązek przerejestrowania go (właściciel nie przebywa nawet w UK).
Jeśli się mylę, napiszcie proszę gdzie.

@Richmond - pierwszy dokument się odnosi non-Eu, a w drugim są trzy rzeczy i wg mnie spełniam wszystkie. Nie chcę zostać, mam opłacony i zarejestrowany samochód w PL i nie przekroczę 6 miesięcy, zgadza się? Czy coś źle zrozumiałem?

Dzięki wam chłopaki za odpowiedzi, przepraszam, że zamęczam pytaniami, po prostu chcę wszystko zrozumieć i wszystkiego dopilnować.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2015-10-30 12:40:17 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mysle, ze musialbys miec mega pecha, zeby Cie zatrzymali w ciagu tych 2 miesiecy i chcieli zabrac auto. Jak oblozysz sie tymi wszystkimi dokumentami przetlumaczonymi na angielski, to nie powinno byc problemu. Zaczniesz rozmowe od tego, ze jestes w podrozy sluzbowej i jestes tu tylko tymczasowo.

Dodales sie do ubezpieczenia, wiec nie powinni miec problemow z brakiem ubezpieczenia.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

WybitnieWrednyW

Post #10 Ocena: 0

2015-11-01 16:18:35 (10 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

W związku z dyskusją na innym forum.

Pytanie 1

Czy jeśli samochód fabrycznie z tyłu miał trzy zagłówki to zawsze je musi mieć?
A już specjalnie na przeglądzie?
Czasem ludzie wyjmują w celu poprawnego montażu fotelika.

Pytanie 2

Czy można jeździć bez tylnej kanapy z oparciem?

Czy zawsze auto musi być kompletne?

Do góry stronyOffline

Strona 40 z 64 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 39 | 40 | 41 ... 62 | 63 | 64 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,