MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obowiązek rejestracji pojazdu w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 64 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 62 | 63 | 64 ] - Skocz do strony

Str 13 z 64

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2014-01-11 08:32:22 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

miko mentalność nie ma nic do żeczy, czysty biznes jak z jednej tak i z drugiej strony.

Dziesiątki tsięcy cieżarwek jest zarejestrowanych na kontynencie, a jeźdzą tutaj i tu mają bazy, a to jest dopiero strata dla skarbówki.

Cytat:

2014-01-11 01:59:22, peters_1 napisał(a):
No ostro sie biora,bo przeciez niedlugo wybory a Cameron musi powalczyc jeszcze znami.

Polska firma czy japońska nie ma znaczenia, przepisy są wyraźne, możesz sobie przeczytać na stronie DVLA, i chyba kilka razy przytoczony iprzetłumaczone ze strony DVLA.

Nic tu nie ma do tego Cameron, proces trwa od wielu lat.

Naszej klientce, Francuzce niebyle jakiego SUVa, jakto mamuśki z tamtąd, X6 czy coś podobnego, też odholowali, kobieta mieszka tu już od wielu lat, ma dom za grubą kase na wembledonie, ma wykupione parkowanie... i tak przez wiele lat, pewnego dnia przyjechali autko zabrali
Ale szczególnemu traktowaniu
Winni są sami Polacy, zbyt agresywna jazda, łamanie przepisów, brak ubezpieczenia, nawet z polski itd
Dzięki czemu Polacy stają się solą w oku sąsiadów więc dzwonią do DVLA i "ulubiencami" Policji.
Na zasadzie rachunku prawdopodobieństwa, czyli po jakimś czasie w powtarzających się wykroczeń określa się że kolejny delikwent o danym profilu bardzo możliwe że jest wysokim ryzykiem i warto go sprawdzić.

To działa na tej samej zasadzie, jak wieczorem pospacerujesz po brixton w imprezoniach są sami czarni, a dym trawki wali jak z kurnej chaty przez drzwi,to proste że wyciągniesz wniosek prosty że od każdego czarnego kupisz siano.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2014-01-11 09:10:31 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #3 Ocena: 0

2014-01-11 09:43:12 (11 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

a ja jestem za zabieraniem samochodow na polskich blachach bez Taxu. Takie to proste wyliczanie ile mi sie należy benefitów bo przeciez pracuje i benefity mi sie naleza ale na polskich blachach moge jezdzic. Dlaczego ja moge placic prawie 150 Ł podatku drogowego a inni nie musza bo jeżdza po polsku. Mam znajomego ktory uznal ze skoro ma polski samochod to za parkingi tez nie musi placic jak sie zdziwil ja przyszlo mu do polski kilka bilecików na kwote prawie 600Ł i co wtedy ??? placz i wydzwanianie ze tak malo zarabia a taka wysoka kara.... Brak slow
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #4 Ocena: 0

2014-01-11 13:56:43 (11 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2014-01-11 00:07:10, peters_1 napisał(a):
A ,mnie dzis spotkala niespodzianka spotkania z niebieskimi(kryminalnymi)
Stalem sobie w zatoczce na polnej drodze i akurat nadjechali i sie zatrzymali.
A ze jezdze polskim autem to sie zaczelo.
Pracujesz tak,dlaczego jezdzic polskim autem.Muwie ze bylem 3 msc temu w PL,nic ich nie interesuje.
W ciagu ok.15 wiedzial o mnie wiecej niz ja o sobie.Tylko dzwonil przez swoje radio...
Pracujesz musisz jezdzic ich autem i placic Road Tax.
Czy dostane Road Tax na auto polskie,nie wiem.Musze podjechac do polskiej firmy(bo kiedys mi mowili ze beda sie czepiac tego) i moze sie uda cos zaradzic.Albo jezdzic rowerem do pracy(10Km)A autem tylko jezdzic do PL.Ale to bez sensu.

I bardzo dobrze...

A wystarczy tylko zalegalizować "pobyt" pojazdu w tym kraju i problem z głowy.

*ROFL* Polak potrafi oszczędzać*ROFL*

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-01-11 14:22:36 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #6 Ocena: 0

2014-01-11 17:15:11 (11 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Tomasz...mnie ten temat caly czas ciekawi...piszesz zalegalizowac,tak?Czyli:w kolejnosci..co nastepuje.
-DVLA...blachy angielskie..5dych
-Road tax...dla 2l..ok.£250/y

a co tax za drogi??? a autostrady nie sa przypadkiem za tanie???
Tax placic ciezko ale zasuwa sie dobrze po darmowych drogach nie?? i pewnie jeszcze narzeka sie ze korki albo gdzies jakas dziure spotkacie co??

]
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-01-11 17:20:02 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #8 Ocena: 0

2014-01-11 17:38:47 (11 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

jezeli jestes ciekaw procedury to zglos sie do DVLA tam ci auto przerejestruja i powiedza co z MOT a odnosnie ubezpieczenia zglos sie do swojego w Polsce i zapytaj czy bedzie cie dalej ubezpieczal czy nie jezeli nie poszukaj sobie tutaj. Naprawde przerejestrowanie nie jeste jakims wielkim problomem wystarczy troche checi

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2014-01-11 17:42:29 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #10 Ocena: 0

2014-01-11 17:48:02 (11 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

powiem ci szczerze nie wiem bo zawsze jezdzilem tu angielskim samochodem, ale podejrzewam ze rzeczywistosc nie odstepuje od tego co mowia w DVLA to Anglia nie Polska i naprawde wszelkie procedury sa tu naprawde malo skomplikowane.

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 64 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 62 | 63 | 64 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,