MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenia dwóch samochodów

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 4 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AlmostFamous

Post #1 Ocena: 0

2016-03-07 17:56:15 (9 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Kolega wyraznie napisal, ze bedzie mial przez pewnien czas dwa auta i nie moze przeniesc na drugie. Ale to dlatego, ze znizki bedzie mial na pierwszym.

Ty jesli sprzedasz sprzedasz auto i kupisz nowe normalnie bedziesz miala na nie znizki...

Koledze proponuje wstrzymac sie z kupnem nowego dopoki nie sprzeda starego. Wowczas nie bedzie zadnego problemu ze znizkami i cena ubezpieczenia bedzie nizsza...
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

paniczhrabi

Post #2 Ocena: 0

2016-03-07 18:24:02 (9 lat temu)

paniczhrabi

Mężczyzna

Z nami od: 18-09-2015

dzięki AlmostFamous,
załóżmy ze sprzedaje auto teraz to moje ubezpieczenie za które zapłaciłem za rok z góry i breakdown cover przepadaja? zostaje tylko z certyfikatem NCB ?

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #3 Ocena: 0

2016-03-07 18:32:18 (9 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2016-03-07 18:24:02, paniczhrabi napisał(a):
dzięki AlmostFamous,
załóżmy ze sprzedaje auto teraz to moje ubezpieczenie za które zapłaciłem za rok z góry i breakdown cover przepadaja? zostaje tylko z certyfikatem NCB ?

Nic nie przepada. Dzwonisz do ubezpieczalni i informujesz, ze sprzedałes auto i kupiłeś drugie. Podasz dane auta, przelicza składkę ponownie i albo dopłacisz albo dostaniesz zwrot różnicy. Okres trwania polisy sie nie zmieni.

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 07-03-2016 18:33 ]

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #4 Ocena: 0

2016-03-07 18:35:43 (9 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Zostajesz z certyfikatem tym porzednim. Nastepnego roku nie dostajesz, bo nie dokonczyles ubezpieczenia. Jak zaplaciles gotowka oddaja Ci czesc kasy, ktora zostala ''niewykorzystana'' minus koszt zerwania umowy.

Jak sprzedasz auto, mozesz rowniez nie zakanczac polisy. Zalozmy, ze nowe auto kupisz po dwoch tygodniach i wtedy przepisujesz online na nowe auto. Wowczas ubezpieczenie moze troche wzrosnac i bedziesz musial ta kwote doplacic. Dodatkowo moga Cie obciazyc kosztami za zmiane polisy. Ale to nie zawsze.

Teraz wszystko zalezy od Ciebie. Bo jesli juz jestes blizej konca umowy niz na samym poczatku to nie oplaca sie jej konczyc, bo wowczas w niedlugim czasie dostaniesz nastepny rok znizek. Jesli na samym poczatku to wtedy wylicz sobie w wyszukiwarkach ile Cie wyniesie ubezpiecznie na nowe auto i ktora opcja jest tansza...
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

paniczhrabi

Post #5 Ocena: 0

2016-03-07 18:37:05 (9 lat temu)

paniczhrabi

Mężczyzna

tak opcja jeszcze mi przyszla do glowy, ubezpieczenie czasowe nowego powiedzmy na miesiac do czasu sprzedazy starego, jest coś takiego ? ile kosztuje czy sie opłaca ?

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #6 Ocena: 0

2016-03-07 18:38:35 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

A co z opcja zostawienia auta w rozliczeniu?

Ludzie kupuja auta nie tylko "z podworka".
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2016-03-07 18:43:09 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2016-03-07 18:37:05, paniczhrabi napisał(a):
tak opcja jeszcze mi przyszla do glowy, ubezpieczenie czasowe nowego powiedzmy na miesiac do czasu sprzedazy starego, jest coś takiego ? ile kosztuje czy sie opłaca ?

koszt około 50-200 funtów, warunki absurdalne.
wpisz sobie w google short term car insurance

Ja kupowałem kilka razy po to by albo się przejechać albo żeby dojechać do domu i na spokojnie poszukać ubezpieczenia.
Ale tak jeździć na takim ubezpieczeniu to strach, udział własny ponad 1000 funtów :-U
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

AlmostFamous

Post #8 Ocena: 0

2016-03-07 18:46:03 (9 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Cytat:

2016-03-07 18:37:05, paniczhrabi napisał(a):

Na miesiac to sie nie oplaca.

Nowe ubezpieczysz bez znizek. Sam pisales, ze ubezpiecznie sporo wyzsze. Po miesiacu jak zerwiesz umowe jeszcze doplacisz za zerwanie umowy. Wiec bedzie jeszcze drozej.

Tak jak kolega wyzej napisal. Mozesz tez zamienic auto w komisie. Stare zostawiasz w rozliczeniu, za nowe placisz rownice (jak tam sie dogadacie) i od razu przenosisz ubezpiecznie...

[ Ostatnio edytowany przez: AlmostFamous 07-03-2016 18:47 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2016-03-07 18:48:14 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2016-03-07 17:49:56, kasiachery napisał(a):
Cytat:

2016-03-07 17:36:40, paniczhrabi napisał(a):
proszę doradźcie mi kolejny raz bo jestem w kropce,

posiadam obecnie civica i ubezpieczenie wazne do pazdz w quotemehappy 1yr NCB z breakdown cover na europe w rac z bólem serca bo to swietne auto ale zapadła decyzja o wymianie na wiekszego accorda.

I teraz jak to rozwiazać bo przez jakiś czas bede musiał mieć te 2 auta, dopóki nie sprzedam civica. Sprawdziłem multicar ins na quotemehappy i wyszlo mi 480f ale podałem ze mam 1rok ncb ale z tego co teraz przeczytałem to nie moge go wykorzystać na nowe auto ?
wiec podajac bez zniki wyszlo 780:/ duzo niestety.

jak ta sprawę rozwiązać pomyślnie? co byscie sugerowali zrobić?

ja mam w tej samej firmie i za 2tyg bede miec rok ncb, chcialam do czerwca zmienic auto i przezniesc ubezp na nowe, a ty piszesz, ze znizki nie przechodza na nowe auto???? dziwne to, az sprawdze co tam pisze. :-M]

przechodzą, pod warunkiem że poprzedni samochód zostanie SORN,
Nie można mieć 2 pojazdow na jednej linii zniżek.

ALE, można poszukać ubezpieczenia typu MULICAR, od jakiegoś czasu można już ubezpieczyć 2 pojazdy, wtedy nadal ma się 1 linie zniżek, ale jedno ubezpieczenie obejmuje 2 pojazdy.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

paniczhrabi

Post #10 Ocena: 0

2016-03-07 18:48:32 (9 lat temu)

paniczhrabi

Mężczyzna

nie chce zostawic go w rozliczeniu bo to zwykle zaniza kwote jaka moge otrzymać za auto tak mi sie wydaje.

nie zauważyłem Twojej odpowiedzi AlmostFamous teraz juz wiem jak to działa.

z koleji Richmond we wczesniejszych postach napisała ze najlepiej wziać multicar policy w tej samej firmie, wiec jesli podam ze mam NCB to mi sklonuja i zapłace te 480f a nie 780, po sprzedazy starego zwrócą mi kase za nie wykorzystana do konca polise ?

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,