Str 29 z 29 |
|
---|---|
stanislawski | Post #1 Ocena: 0 2012-09-29 08:04:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Londyn-Bruksela-Berlin (a to 60 km od granicy).
|
Post #2 Ocena: 0 2012-09-29 09:38:23 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2012-09-29 12:30:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ja wole tunel, bo nie musze wysiadac z samochodu i jest szybciej. Najszybciej udalo mi sie od wjazdu przez bramke do zjechania we Francji w godzine, ale to bylo wczesnym rankiem i od razu zalapalam sie na wczesniejszy pociag.
Wyjazd z pociagu zajmuje maks. 10 minut po dojezdzie do celu. Zalezy jak daleko jestes w pociagu. Raz zdarzylo mi sie, ze ktos na poczatku pochorowal sie (juz w czasie jazdy szukali lekarza) i chyba musieli zjechac tym samochodem za kierowce, zeby wypuscic innych. Wady tunelu: ciezko sie jedzie w pociagu szerokim samochodem, trzeba uwazac, zeby sobie felg nie uszkodzic. A raz musialam zaparkowac kolo toalety i bylo tak wasko, ze nie moglam wysiasc z auta. Pytalam sie czy moge nie podjezdzac do toalety i zatrzymac sie wczesniej, ale nie pozwolili mi. Wiec w razie jakiegos wypadku/pozaru/zagrozenia musialabym ewakuowac sie przez drzwi pasazera. Ja zwykle jade na czas, dzieci nie mam, sniadania tez nie jem w pociagu, wiec jest to dla mnie dobra opcja. Jak sie jedzie jednego dnia i wraca drugiego, to bilety kosztuja od 44 funtow w obie strony. Czyli mozna wystartowac pierwszym pociagiem w sobote zaraz po polnocy i wrocic ostatnim w niedziele. Tani weekendowy wypad do Europy. Jak sprawdzalam bilety na prom na poniedzialek, to najtansze znalazlam za 55 funtow na srodek dnia. Byly bilety za 45 na 9 rano, ale nie dalabym rady dojechac tak wczesnie. Bilety w jedna strone, nie wiem czy jest taniej, gdy kupuje sie od razu w obie. Carpe diem.
|