Cytat:
2010-11-20 18:16:50, feszter82 napisał(a):
Cytat:
2010-11-20 13:45:19, sniper00 napisał(a):
PS.:Nie chcialem wspominac o tanich markach narzedzi bo krakn nie okreslil konkretnego budzetu ale z gory zalozylem ze w jego przypadky cena nie gra roli,-ba rzec by mozna ze budzet nieograniczony-jakosc ponad wszystko-wszak dzentelmeni o "piniadzach" nie rozmawiaja
owszem nie określiłem, ale bez przesady
gdybym miał otworzyc warsztat to po prostu liczyła by sie tylko i wyłącznie jakość, bo dobre narzędzia to szybka i sprawna obsługa klienta. I gdy kiedyś miałem w firmie miałem mały warsztat klimatyzacji i byłem przerdstawicielem pewnej wielkiej firmy, to tak chłopaki mieli specalne amerykańskie klucze w tym nieiskrzące bo czami robili przy instalacjach tlenowych, niemiecka firma zaopatrywała nas w narzędzia.
ja natomiast ja w tym momencie zupełnie hobbystycznie, w sumie to co robie to taniej by było gdybym pojechał do jakiegos mechanika i by mi to machnoł, ale mi chodzi o zabawe i satysfakcje że sobie grzebie w garażu.
W więc trudno bym wydał na narzędzia tyle co na na obydwa motocykle, po to by odkręcić kilka śrub, dlatego potrzebowałem cos bardzo dobrego ale bez przegięć, zawsze wrazie problemów moge zadzwonić po mechanika, albo zawieść do mechanika.
W tym momencie mój zestaw narzędzi oscyluje w okolicy 200 (bez promocji 300) funtów, być może jeszcze jakieś drobiazgi się trafią i koniec.
tym, bardziej że w razie problemów i tak trzeba podpiąc się do komputera, a to juz zupełnie kosmos, taniej bedzie zaseriwsować u dobrego zaprzyjaźniego motoserwisu
i tak jak mówisz, faceci o pieniadzach nie dyskutuja, bo po prostu je mają, tylko rowiazują zagadnienia i nie ma problemu
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.