MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jaki zestaw kluczy?

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2010-11-20 19:56:01 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

a wracajac do tematu, wlasnie w tej chwili byla w mojej TV reklama kluczy IRWIN.
Tutaj uwazana raczej za srednia polke ale ida swieta i moze zony kupia mezom jakies obcegi pod choinke? ;-)

edit: osobiscie mam z IRWINa poziom(n?)ice, trojkat ciesielski, linke do robienia kolorowych kresek i scaner do szukania "tubajforow" po regipsami.

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 20-11-2010 20:00 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

feszter82

Post #2 Ocena: 0

2010-11-20 20:11:33 (15 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2008

Cytat:

2010-11-20 19:56:01, andyopole napisał(a):

edit: osobiscie mam z IRWINa poziom(n?)ice, .

[ Ostatnio edytowany przez: <i>andyopole</i> 20-11-2010 20:00 ]

Waserwaga po naszemu ;-):-];-)
A odbiegajac od tematu to ten Jelcz za komuny to ta pomylka z podnoszna trzecia osia???
Odnosnie jelcza-rowniez w MON-ie("doswiadczenie" z ciezarowkami to mam tylko z MON-u) byl taki nowy osmiokolowy i osmionapedowy funkiel nowka z HIAB-em na 12 metrow-dwa razy trepy z Batalionu Minz go wystawiali i dwa razy sie psyl(dzwig rozlozyli ale juz nie zlozyli ) ;-):-D;-).
A wracajac do tematu to ta Husky firma to jakas dobra-jakies koneksje do Husqvarny???(Jesliby kto pilarke chcial kupic to temat przerabialem ostatnio i moge troche pomoc :-D;-):-D )

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2010-11-20 20:16:30 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2010-11-20 20:11:33, feszter82 napisał(a):
A wracajac do tematu to ta Husky firma to jakas dobra-jakies koneksje do Husqvarny???....

Niee. husky to sobaka taka, co sie zimna nie boi. Nawet w logo tej firmy wystepujetutaj se logo mozna zobaczyc

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-11-20 23:56:29 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2010-11-20 18:16:50, feszter82 napisał(a):
Cytat:

2010-11-20 13:45:19, sniper00 napisał(a):
PS.:Nie chcialem wspominac o tanich markach narzedzi bo krakn nie okreslil konkretnego budzetu ale z gory zalozylem ze w jego przypadky cena nie gra roli,-ba rzec by mozna ze budzet nieograniczony-jakosc ponad wszystko-wszak dzentelmeni o "piniadzach" nie rozmawiaja

owszem nie określiłem, ale bez przesady :)
gdybym miał otworzyc warsztat to po prostu liczyła by sie tylko i wyłącznie jakość, bo dobre narzędzia to szybka i sprawna obsługa klienta. I gdy kiedyś miałem w firmie miałem mały warsztat klimatyzacji i byłem przerdstawicielem pewnej wielkiej firmy, to tak chłopaki mieli specalne amerykańskie klucze w tym nieiskrzące bo czami robili przy instalacjach tlenowych, niemiecka firma zaopatrywała nas w narzędzia.
ja natomiast ja w tym momencie zupełnie hobbystycznie, w sumie to co robie to taniej by było gdybym pojechał do jakiegos mechanika i by mi to machnoł, ale mi chodzi o zabawe i satysfakcje że sobie grzebie w garażu.
W więc trudno bym wydał na narzędzia tyle co na na obydwa motocykle, po to by odkręcić kilka śrub, dlatego potrzebowałem cos bardzo dobrego ale bez przegięć, zawsze wrazie problemów moge zadzwonić po mechanika, albo zawieść do mechanika.

W tym momencie mój zestaw narzędzi oscyluje w okolicy 200 (bez promocji 300) funtów, być może jeszcze jakieś drobiazgi się trafią i koniec.
tym, bardziej że w razie problemów i tak trzeba podpiąc się do komputera, a to juz zupełnie kosmos, taniej bedzie zaseriwsować u dobrego zaprzyjaźniego motoserwisu

i tak jak mówisz, faceci o pieniadzach nie dyskutuja, bo po prostu je mają, tylko rowiazują zagadnienia i nie ma problemu :-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

feszter82

Post #5 Ocena: 0

2010-11-21 10:27:09 (15 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2008

A jak juz wszystkie klucze,nasadki,grzechotki,przedluzki,zawioda to polecam tzw."ruski klucz"-uniwersalny do wszystkiego sklada sie z:

Obrazek

oraz

Obrazek

Niejednokrotnie sprawdzone i zawsze dziala ;-):-]:-D (Ale tylko i wylacznie jezeli mozemy srube badz nakretke poswiecic).

I pamietajcie ze:

"Engineer's last resort is a large hammer" :-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2010-11-21 10:58:14 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

czyli jak to fizycy mawiają impulswonik kinetyczny z naprowadzaczem trząkowym, a przecietny nastawczy z peronu 3ciego powie bez brechy i młota to H nie robota :)))

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-11-21 20:35:54 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

no i powiem tak, kluczyki puki co są zarąbiste, znaczy wiadomo się okaże gdy będa na prawde problematyczne odkrętki do zrobienia, alegeneralnie zestaw pięknie ułatwia robote.

No i mi się udało połatać, w sumie dwa dni się mordowałem z montażem, do tego dziś nie mogłem kupić sensownych śrub wiec poskładałem czym miałem.
Potrzebuje dorobić dystanse, może mój mechanik coś wymyśli, choć przydał by się ktoś kto wyfrezował by takie podkładki obejmujące od razu dwie śruby a nie każdą osobno :/, bo jak na filmie widać paskudnie to wyglada a ciołki zrobili tak stelaż że nie pasuje gdy ma się oryginalne kufry boczne
Ale puki co można jeździć :-]

i tak jestem z siebie dumny bo mi już mówili że się nie da :-]

A teraz mam pytanie, czy byłby ktoś w stanie dorobić mi takie dystanse...???

Najlepiej blacha aluminiowa, ew ebonit, stalowe to nie wiem bo to byłby ciężar.
Idelanie obrobić na frezarce, ale jak nie frez to można by zmordowac szlifierką stołową i pilnikiem ale to mordęga by tak ładnie obrobić :-?
pewnie i tak pomaluje się na czarno żeby nie rzucało się w oczy.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,