MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Transport auta z pl do uk kilka pytań :)

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

BiF

Post #1 Ocena: 0

2010-11-18 19:06:49 (14 lat temu)

BiF

Mężczyzna

Z nami od: 11-04-2007

Witam mam auto na angielskich blachach które było kupione naturalnie w uk z aukcji tylko miało walnięty zderzak + maske i w polsce było robione,a ja je chce kupić i szukam jakiegoś sprawdzonego transportu z pl do uk. Może ktoś mi cos polecić jakis sprawdzony kontakt ?
Jeszcze jedno pytanie czy po takiej lekkiej stuczce trzeba bedzie robic jakis MOT inaczej ,czy w papierach bedzie widniał tez inaczej ? Przykładowo jak juz przyjedzie do anglii na lawecie to jak mam go podstawic na M.O.T aby mi wyrobili papiery ,odrazu lawete pokierowac do zakładu ? W sumie dziwna troche sytuacja ,ale cena jest bardzo kusząca w sumie wiem jak auto wyglądało miało tylko zderzak i maske wymienione także wsjo jest ok.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

maw2be

Post #2 Ocena: 0

2010-11-18 20:09:59 (14 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

a auto ma insurance? to podstawa. z tego co rozumiem to je chcesz na lawacie przywieść, czy koszty nie będą za duże? jak kupisz wyślij V5 do dvla aby ci wystawili nowy papierek, auto na lawecie do motu ubezpieczenie no i road tax. co do stłuczki to zależy jak ubezpieczenie do tego podeszło

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2010-11-18 20:40:06 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

najbardziej obawiam się kuszących okazji.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

BiF

Post #4 Ocena: 0

2010-11-19 06:41:29 (14 lat temu)

BiF

Mężczyzna

nie ma ubespieczenia ,a laweta idzie na dwóćh czyli koło 1200zł po połowie . Co o dvla to wiem wszystko i całą reszte jak załatwić ,to juz moje trzecie auto w uk.Tylko jak przyjedzie auto na lawecie bez taxu nie może stać pod domem.Chyba ,że V5 mi wyśle poczta pierw to jakoś to szybciej pójdzie ,ale i tak wciąż nie będzie miał taxu bo aby tax mieć to musi być V5,M.O.T i ubespieczenie co myślicie wszędzie na lawecie trzeba będzie go wozić ?

p.s bez obaw krakn nie kupuje od obcego to mój bardzo dobry kolega mi sprzedaje to auto ,bez obaw,nawet nie daje mu pieniędzy tylko 1/3 narazie dopiero jak będe w pl to dam reszte :) On jest zarobiony ,że tak sie wyraże:)

[ Ostatnio edytowany przez: BiF 19-11-2010 06:48 ]

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #5 Ocena: 0

2010-11-19 09:12:35 (14 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

BiF auto możesz postawić na podjeździe, to wtedy nie potrzebujesz roadTax, nie wiem ja bym tak auta nie kupował jak ty.

Do góry stronyOffline

BiF

Post #6 Ocena: 0

2010-11-20 06:46:43 (14 lat temu)

BiF

Mężczyzna

Czyli jak mam taki lekki podjazd pod domem i mieszczą sie tam 4 auta w tym dwa miejsca moje ,a ulica idzie obok to może stać chyba? Kupienie taxu to jest 1min na poczcie tylko najgorsze to pojechac na ten mot i z motem pod dom chyba trzeba będzie zaryzykowac i jechac na farta daleko nie mam cciche miasteczko nie ma kamer jak w londku,ale wiadomo zawsze policj amoze wyskoczyc gdzies za rogu i siąść na zderzaku i zeskanowac rejestracje :(

maw2be
p.s a jakby cie miało wyjśc taniej o 1800 funtów to kupiłbyś:)

[ Ostatnio edytowany przez: BiF 20-11-2010 06:48 ]

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #7 Ocena: 0

2010-11-20 06:55:21 (14 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

nullnull
Cytat:

2010-11-20 06:46:43, BiF napisał(a):
Czyli jak mam taki lekki podjazd pod domem i mieszczą sie tam 4 auta w tym dwa miejsca moje ,a ulica idzie obok to może stać chyba? Kupienie taxu to jest 1min na poczcie tylko najgorsze to pojechac na ten mot i z motem pod dom chyba trzeba będzie zaryzykowac i jechac na farta daleko nie mam cciche miasteczko nie ma kamer jak w londku,ale wiadomo zawsze policj amoze wyskoczyc gdzies za rogu i siąść na zderzaku i zeskanowac rejestracje :(

maw2be
p.s a jakby cie miało wyjśc taniej o 1800 funtów to kupiłbyś:)edit][ Ostatnio edytowany przez: <i>BiF</i> 20-11-2010 06:48 ][/edit]

Ja to bym sie obawial takiej okazji jak juz Krakn wspomnial, byc moze jest to okazja do wladowania kasy w niewiadomo co. Jak rowniez istnieje mozliwosc stracenia dobrego kolegi. Bo moze temu autu cos bardziej dolega niz tylko ta blaszka pognieciona lekko.
Ale to tylko moje zdanie, a to twoj kolega.

Do góry stronyOffline

BiF

Post #8 Ocena: 0

2010-12-08 19:45:10 (14 lat temu)

BiF

Mężczyzna

dobra autko juz stoi pod domem .Kolega na lawecie przywiózł go pod sam MOT gdzie bylem umowiony ,wszystko poszło gładko .Gorzej poszło z road taxem gdyz jeszcze nie dostałem papierów z zamianki z drugiego auta i wydrukowałem taki pseudo świstek z mojego konta online .Babka powiedziała ,że niestety musi być orginał od ubezpieczyciela takż epozostało mi czekac .Troche extremalnie jechałem z motu do domu z tyłu kolega co by psy mi nie siadły na zderzaku,ale poszło gładko i tu pytanie . Kolega pisał u góry i jeszcze kilku innych na forum ,że jak nie stoi na drodze bez taxu to ok .Ja mam podjazd pod dom n a 4x auta a ulica przebiega obok czyli może stać ? Jeszcze jedno pytanie do kupienia taxu potrzebne ubezpieczenie ,MOT ,ale czytalem nie którzy pisali ,że jeszcze dowód rejestracyjny ,a ja dopiero go wysłałem czy bedzie potrzebny do kupienia taxu ?

dobra juz wszystko mam autko opłacone ,dzieki wszystkim za pomoc i cierpliwośc :-D

[ Ostatnio edytowany przez: BiF 10-12-2010 16:44 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,