MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Octavia vs Mazda 6

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-11-17 19:46:18 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #2 Ocena: 0

2010-11-17 19:52:23 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2010-11-17 19:20:33, AvonGosia napisał(a):
Mąż jest mechanikiem. Mówi, że Mazdy się .. rozlatują ;)
Stara spiewka mechanikow rodem znad Wisly.Ktos cale zycie grzebal w Wv-podobnych to o grzebaniu w japkach nie ma zielonego pojecia...
Kiedys w PL mechanik mi powiedzial ze Toyoty to jednorazowki,to mu odpowiedzialem ze owszem...pod warunkiem ze ktos taka do niego do naprawy wstawi :-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

MerseyMan

Post #3 Ocena: 0

2010-11-17 20:13:52 (15 lat temu)

MerseyMan

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2010

Cytat:

2010-11-17 19:46:02, x_fish napisał(a):
Masz racje co do wielkosci. Myslalem, ze S60 jest wieksze a jest nawet krotsze niz mazda 6 hatchback :/
Tylko kupic w tej cenie co ty (co i tak jest 20% wiecej niz autor tematu chce wydac)w dobrym stanie to duza sztuka.
Jest jeszcze jeden minus - to jest sedan wiec bagaznika juz tak dobrze nie wykorzystasz jak w hatchbacku. Nie zebym mial cos do sedanow (sam takim jezdze) ale jednak wiekszosc woli 5 drzwi.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>x_fish</i> 17-11-2010 19:46 ]

niby hatchback jest praktyczniejszy ale mi tam sedany sie o wieeele bardziej podobaja a te 20 procent to tylko 500 funtow jak popracuje troche nadgodzin w tygodniu to dozbiera lub poczeka tydzien lub dwa
tylko jest jeden problem jak sie czlowiek napali za bardzo to nie mozna wyczekac szczegolnie jak sie jest mlodszym
wiec zimna woda, szukanie i nadgodziny :-)
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-11-17 22:07:14 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MerseyMan

Post #5 Ocena: 0

2010-11-17 22:18:28 (15 lat temu)

MerseyMan

Mężczyzna

no wlasnie czy sedan czy chatchback nie da ci tyle co kombi
wiec ja tez mysle nad kombi :-)
pozdro

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-11-17 22:28:56 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MerseyMan

Post #7 Ocena: 0

2010-11-17 22:34:50 (15 lat temu)

MerseyMan

Mężczyzna

A4 sline kombi jest dosc fajny moze nie taki szybki jak rs ale wystarczy

Do góry stronyOffline

AvonGosia

Post #8 Ocena: 0

2010-11-18 22:43:50 (15 lat temu)

AvonGosia

Kobieta

Z nami od: 26-08-2010

Cytat:

2010-11-17 19:52:23, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

Stara spiewka mechanikow rodem znad Wisly.Ktos cale zycie grzebal w Wv-podobnych to o grzebaniu w japkach nie ma zielonego pojecia...
Kiedys w PL mechanik mi powiedzial ze Toyoty to jednorazowki,to mu odpowiedzialem ze owszem...pod warunkiem ze ktos taka do niego do naprawy wstawi :-]:-]:-]

I tu się mylisz, mój drogi. Siedzi w fachu od 22óch lat i jest naprawde dobry. Każdy klient, który pojawia się z Mazdą (już 5letnia się rozlatuje) słysząc o koszcie naprawy po prostu odwozi ją na złom.

Volviaki są bezpieczne. V70, zobaczcie sobie na autotrader-można kupić wieloletnie w idealnym stanie. jak właściciel kocha auto to o nie dba. AAnglicy maja sentyment do starych rzeczy, takze kupujesz dobre za niewiele. I pojedździsz drugie tyle. Nie wierzysz? Popatrz na przebieg danego auta - i nadal bez problemów. Cud miód i malina.

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #9 Ocena: 0

2010-11-19 01:53:43 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2010-11-18 22:43:50, AvonGosia napisał(a):
Cytat:

Cytat:

I tu się mylisz, mój drogi. Siedzi w fachu od 22óch lat i jest naprawde dobry. Każdy klient, który pojawia się z Mazdą (już 5letnia się rozlatuje) słysząc o koszcie naprawy po prostu odwozi ją na złom.
Juz nawet widze te stosy piecioletnich Mazd na zlomowiskach:-]:-]:-]
Grunt to bujna wyobraznia...A swoja droga to jak ktos plywac nie umie to mowi ze woda za rzadka.Takich "mechanikow" na szczescie udaje mi sie skutecznie omijac (chocby mieli i 50 lat doswiadczenia).Choc takich specow ktorzy braki umiejetnosci maskuja zaporowa cena naprawy jest na peczki to jeszcze mozna na szczescie znalezc kogos kto zrobi co do niego nalezy zamiast wymadrzac sie jakie to nie beda koszta...

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #10 Ocena: 0

2010-11-19 03:32:21 (15 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2010-11-19 01:53:43, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

2010-11-18 22:43:50, AvonGosia napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Juz nawet widze te stosy piecioletnich Mazd na zlomowiskach:-]:-]:-]
Grunt to bujna wyobraznia...A swoja droga to jak ktos plywac nie umie to mowi ze woda za rzadka.Takich "mechanikow" na szczescie udaje mi sie skutecznie omijac (chocby mieli i 50 lat doswiadczenia).Choc takich specow ktorzy braki umiejetnosci maskuja zaporowa cena naprawy jest na peczki to jeszcze mozna na szczescie znalezc kogos kto zrobi co do niego nalezy zamiast wymadrzac sie jakie to nie beda koszta...

Ja poznałem osobiście dwóch takich polskich mechaników. Jeden zdiagnozowal problem zaniku mocy zepsutym turbo, a drugi wynalazl problemy z elektronika sterujaca praca silnika. Jeden za naprawę chciał £700 a drugi £550.
W końcu pojechałem do Anglika. Ten po podłączeniu do kompa nie stwierdził żadnych powyższych problemów. Tamci tez ''podlaczali", ale nie przy mnie. Stwierdził ze to pewnie będzie usterka mechaniczna. Zostawiłem auto. Za godzne dzwoni ze znalazł problem i go likwiduje. Odnitowala się jakaś blaszka która steruje ilością dochodzacego powietrza do cylindrow. Koszt naprawy £90.
Teraz to wiem, gdzie się udać wiedząc ze oddaje auto w rece osoby ktore wie jak sie nim zajac.
A Polacy mówili sprzedaj to w pieruny, bo to skarbonka. A ten Anglik stwierdził, ze jeszcze sporo tym pojezdze, gdy będę dbał i wymieniał płyny i części które ulegają zużyciu.
I podzielam zdanie przedmówcy, aby znachorow omijać szerokim łukiem.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,