MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prawo jazdy kat A- wszystkie szczegóły na ten temat, Egzamin praktyczny na motor-dobre rady

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 18 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2013-11-07 19:04:32 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Raczej nie na ścigaczu, choć byli tacy co i na CBR600RR zdawali i zdali, ale strasznie ciężko jest się wyrobić na 8 i zawróceniu.

Kup coś gdzie siedzi się w miarę prosto, ja zdawałem na Yamaha Fazer 1000, bardzo prosto, bardzo przyjemnie, pełna kontrola. A Beata na Kawasaki ER6.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Arturwiktor

Post #2 Ocena: 0

2013-11-07 19:41:14 (12 lat temu)

Arturwiktor

Mężczyzna

Z nami od: 27-01-2011

Dobra krakn to konkretnie polecasz tego kawe ER6..? jak tak to kupuje (choc zalezaloby by mi zeby jak najtansze moto do zdawki tylko wyhaczyc gdzies za pare stowek tylko zeby sie miescilo w kryteriach i potem je puszcze w tej samej kasie a kupie co innego pod siebie) i pocwicze przed halupa na parkingu troche te manewry.. Wiem ze w tym roku pewnie juz ciezko raczej bedzie to zdac bo w grudniu oni juz pewnie w tych osrodkach egzaminacyjnych swietuja powoli i wiecej wolnego niz pracy maja. Ale jak teorie zdam to od razu bukuje na egzaminy po nowym roku.. jakos moto tez po nowym roku kupie i trening zaczynam. Poznalem tez chlopaczka z pelnym A co obiecal mnie na egzamin zawiezc. Musze tylko podwojne ubezpieczenie kupic na siebie i niego na siebie juz ktos podal jakas firme wiec powinno byc wporzo.. skorzystam z jej uslug jako nielicznej co ubezpiecza na provisionalu..
Aha. jesli chodzi o mozliwosc bookowania praktyki przed zdaniem teorii to nie ma takiej opcji bo pyta o numer dokumentu ze zdanej teorii.
To tak dla tych co by mieli podobne watpliwosci.
pozdro.
z motocyklami podobnie jak z samolotami - nie masz skutecznego hamowania i trzeba się przechylić by zrobić zwrot.. szkoda tylko jeszcze że nie można zrobić beczki..;)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2013-11-19 17:32:34 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ER6 jest bardzo przyjemnym motorkiem gdy chcesz dużo jeździć, dlatego jest jednym z ulubionych motocykli kurierów i często w ośrodkach egazminacyjnych.

Warto, poza tym jak to mówią, dobry jest do zaliczenia pierwszych gleb i szlifów.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Arturwiktor

Post #4 Ocena: 0

2013-11-20 10:23:59 (11 lat temu)

Arturwiktor

Mężczyzna

No mi bedzie potrzebna maszyna jak najbardziej funkcjonalna. Dla mnie inaczej niz dla wiekszosci zapewne riderow, motocykl to nie zabawka i hobby czy sens zycia, dla mnie to przede wszystkim narzedzie. Ma byc w miare ekonomiczny, bardzo nie zawodny i poreczny przy tym. Wszedzie poruszam sie po Londynie na dwoch kolach i tak juz zostanie doputy dopuki tu bede mieszkal i nie ma lepszego srodka transportu na te zatloczona metropolie. Skoro jest latwy do opanowania to zastanowie sie nad nim. Ale w dalszej perspektywie mysle o czyms bardziej zabudowanym jak Yamaha TDM 900 lub jedno z BMW. chodzi mi o komfort jazdy przy tutejszej pogodzie w kazdych warunkach - oslone od wiatru i pozycje za kierownica. Na moto jezdze jak wspomnialem do pracy i ma byc do tego glownie. Wszelkie naked i przecinaki wiec odpadaja od razu. Fazery tez sie prezentuja ok. Jeszcze zobacze. Na razie zdawka mnie czeka. Moze jeszcze w tym roku(??)
z motocyklami podobnie jak z samolotami - nie masz skutecznego hamowania i trzeba się przechylić by zrobić zwrot.. szkoda tylko jeszcze że nie można zrobić beczki..;)

Do góry stronyOffline

iwaniwan

Post #5 Ocena: 0

2013-11-27 18:10:31 (11 lat temu)

iwaniwan

Mężczyzna

Z nami od: 08-09-2007

jak szukasz wygodnie po londynie i moto to nie ''sens zycia'' dla Ciebie to dlaczego nie skuter ?jakis okolo 400 - 500 cc wygodne jak dibali, niewielkie zarzucisz na to suknie sobie zeby Ci bylo cieplo w nogi mufy na rece i hopla, o lepsza opcje ciezko, do tego nie musisz sie w korku i przy filtrowaniu biegami przejmowac, no i mniejsze od moto totez sie wcisniesz wszedzie.
d700, d700, d3, 24-70, 50mm, 35mm, 70-200, 12-24

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIMNumer gadu-gadu

Arturwiktor

Post #6 Ocena: 0

2013-11-30 16:44:10 (11 lat temu)

Arturwiktor

Mężczyzna

Nie wiem wlasnie.. jakos nie moge sie do tych skuterow przekonac.. dziwnie to wyglada, dziwnie brzmi, kazdy mowi ze to jak siedziec na kiblu (jezdzic kiblem), I jakos nie lubie automatow, To jest wlasnie to ze lubie miec pelna kontrole nad obrotami, momentem i przyspieszeniem. Automaty zyja wlasnym zyciem troche.. Ale moze i taka opcje rozwaze. Ale to dopiero jak zdam..
A co do moto to pytanie - ktory lepszy do zdawki moto jest bo mam takie opcje:

Honda CBF600; Kawasaki ER6; lub yamaha xj600 oraz Honda Hornet 650 abs;

To sa bajki jakie proponuja mi trzy rozne szkoly i nie wiem co o tym sadzic.. Dlaczego taka roznica? ktory najlepszy i najlatwiejsz do ogarniecia? Ide na kurs w nestepnym tygodniu teoria juz zdana.
Please o odpowiedz w miare szybko bo to dosc istotne przy wyborze szkoly.

Do góry stronyOffline

prospector

Post #7 Ocena: 0

2013-12-04 15:28:29 (11 lat temu)

prospector

Mężczyzna

Z nami od: 22-02-2012

poprawcie mnie jesli zle to rozkminiam bo wedle tego co tu pisze majac kat P czyli moped na GB driving licence wydana po 01 july 1996 nie trzeba zdawac testow teoretycznych na motocykl bo to jest ten wyjatek...

https://www.gov.uk/driving-theory-test/who-needs-to-take-the-test
gov.uk

punkt drugi wyjatki...(tzw upgrade posiadanej kategorii)
wszystkie osrodki szkolenia ida w zaparte ze musze zdawac test teoretyczny ale po co wydawac kase i czas?
juz kilka osob z naszych znajomych poleglo w tym temacie zdajac ten test bo wszyscy im wkrecali ze musza i basta!

dodam tylko ze mam rowniez kat b+c+e oraz owe f,k,p
pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: prospector 04-12-2013 15:57 ]

Do góry stronyOffline

iwaniwan

Post #8 Ocena: 0

2013-12-07 12:32:20 (11 lat temu)

iwaniwan

Mężczyzna

If you hold a full moped licence issued after 1 July 1996 following a test you don’t need to take the motorcycle theory test.
jezeli masz full moped licence ze zdana teoria po 96 to nie musisz

Do góry stronyOffline

iwaniwan

Post #9 Ocena: 0

2013-12-07 12:33:58 (11 lat temu)

iwaniwan

Mężczyzna

nawiasem mowiac P to na skuter do 50 cc jest,

Do góry stronyOffline

prospector

Post #10 Ocena: 0

2013-12-12 11:47:23 (11 lat temu)

prospector

Mężczyzna

Z nami od: 22-02-2012

Cytat:

2013-12-07 12:33:58, iwaniwan napisał(a):
nawiasem mowiac P to na skuter do 50 cc jest,

dokladnie tak wedle tego co pisze na stronach DSA gov.uk nie musze zdawac testu teoretycznego a na stronie Emano (ale to nie potwierdzone info) pisze wiecej ze nie musze zdawac nawet CBT poniewac posiadam juz kat.P + B (moped wydane przed 2001r + samochod) ale nawet polski instruktor w londynie ktorego wypytywalismy o ten wyjatek nic na ten temat nie wie i uparcie wszyscy twierdza ze TRZEBA zdawac teorie i cbt...
juz sie chyba poddam bo to normalnie jakis Firewall ! czy to zmowa jakas czy NIEznajomosc przepisow ?
Ps znacie moze jakiegos polskiego instruktora kat A ?
tylko nie Lorens bo nic nie wie o A...
dzieki pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 18 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,