MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co grozi za jazde bez prawa jazdy? oraz uprawnienia na motocykl.

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-06-28 08:06:41 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

aha czyli wystarczy zrobić nowe prawo jazdy w innym kraju gdzie nie ma umowy z zakazem.

Inaczej też wychodzi na to ze teoretycznie można mieć kilka praw jazdy, i teraz wiadomo ze licencje z poza uni są w europie zazwyczaj nie ważne i nie można ich wymienić, choć przez określony czas można z nich korzystać, tu nie ma problemu.
A gdyby europejczyk jeździł po różnych krajach zdawał egzaminy i miał powiedzmy 2-4, czy 17 czy ile tam jest tych krajów uni licencji z różnych krajów, czy jest to legalne?

Bo coś mi się tu nie klei, skoro w uni EU istnieje możliwość wymiany prawa jazdy i są uznawane jako jeden i ten sam dokument, to dlaczego można by go dublować, to tak jak by mieć kilka dowodów tożsamości.
Ada jak będziesz miała chwilę nudzenia się daj znać, bo to intrygujące :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

eurotarget

Post #2 Ocena: 0

2010-06-29 09:43:56 (15 lat temu)

eurotarget

Mężczyzna

Z nami od: 11-09-2007

Czesc Wam, widze ze temat wzbudzil spore zainteresowanie. Dzieki za posty te na temat i te nie na temat :) Na razie moto stoi w garazu i ciesze nim oczy. Jest kilka drobiazgow do zrobienia a w weekend chcialbym podejsc do CBT. W miedzyczasie szukam miejsca do trenowania i tutaj pytanko o parkingi przed marketami. Zapewne sa wlasnoscia prywatna ale chodzi mi o to, czy moze sie zdazyc, ze jakis patrol poprosi o dokumenty i co wtedy. Niby nie poruszam sie po drodze publicznej ale chcialbym wiedziec jak do tego podejsc. Pozdrawiam
Practice makes perfect

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: 0

2010-06-29 16:02:45 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz tabliczkę że na terenie parkingu supermarketu obowiązują przepisy ruchu drogowego.
Popytaj może ktoś znajomy ma kogoś na wsi.Jestem chyba niezbyt odpowiednią osobą do udzielania rad w tej kwestii,bo sam jezdziłem tu bez prawka.Mam kumpla co mieszka na farmie i nie chciało mi się tam jezdzić z motorem żeby poujeżdzać...
Nie bierz ze mnie przykładu,to taka oficjalna rada(zawsze komus łatwiej doradzać niż sobie hehe).
Pozdro i powodzenia w poskramianiu potwora;-):-]:-]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-06-29 18:24:23 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

:)
muszisz znaleść parking który jest na prywatnym terenie, parkingi pod marketami nie zawsze takie są! no i jest tam zawsze ruch, można poszukać np jakiś magazynów, albo po prostu po drodze osiedlowej się pokręcić jak nie jest to droga główna i wąska.
Podstawa to zeby nauczył się zawracać, resztę szybko załapiesz na kursie, to nie jest trudne :>
ale wymaga zgrania rąk i nóg i mózgu :> znaczy żeby nie był taki wyrywny :)))

PS patrzę na mape i twoją okolice jeżeli jest prawdziwe miejsce to spokojnie można tam potrenować podjazdy i nawracanie, co prawda ryzykujesz trochę ale ja ćwiczyłem na podobnej ślepej uliczce ósemkę i zawracanie, to podstawa a jednocześnie najtrudniejsze by załapać wyczucie równowagi, reszta to pikuś do CBT nie potrzebujesz robić placu i nie musisz się "ujeździć" z egzemplarzem bo jest lekki i bardziej tolerancyjny na niekontrolowane otwarcia manetki :>
A i nie rób tego dłużej jak 30 minut bo bziuczenie WQ! sąsiadów :>

Do góry stronyOffline

eurotarget

Post #5 Ocena: 0

2010-06-30 15:20:28 (15 lat temu)

eurotarget

Mężczyzna

Czesc krakn, moto stoi u kolegi w garazu, tak wiec dojezdzam. Ale w ten weekend zamierzam tam zrobic rekonesans i znalesc jakies odpowiednie miejsce. A na marginesie kupilem Honde NT650V Deauville z 2003.
Practice makes perfect

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2010-07-02 19:38:32 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

piękna V-łka, większy na pierwszy rzut oka niż faktycznie jest :) no i zwinne to to.
powinno się dobrze prowadzić i robić manewry.
----------------------------------------------
A ja dziś czuje się jak by mi ktoś napluł do zupy :(
nawet pracować mi się nie chciało :(

Oblałem egzamin, ale to nic, najgorsze że powtórzyć będę mógł z początkiem września dopiero, bo urlop a potem ostra praca.
Już mi przyszło do głowy żeby olać urlop i wyjazd ale ech zamieszani w to są jeszcze inni i nie da rady wrr

no i dupa oblałem, dwa błędy.
egzaminator Oznaczył jako poważne, pierwsze to z niespodzianki, oni wcale nie jada po wyznaczonych trasach, ja się szykowałem ze sklecimy pierwsza w lewo a ten mi mówi druga, a ja mając na myśli trasę jaka widziałem na grafiku u nich, zgłupiałem i na pojawiające się dwa pasy wybrałem lewy, po czym on powtórzył jeszcze raz i ja kierunek, przez ramie i na prawy, wjechałem na rado prawidłowo, ale już dupa z tego wszystkiego zjechałem mieniłem pas na zewnętrzny tuż przed zjazdem, po drodze miałem stres bo często słyszałem głośny trzask i nie wiem czy coś mówi czy jakieś zewnętrzne zakłócenia, do kitu mają tą łączność w naszym słychać idealnie i nigdy nie ma takich zakłóceń, to wnerwia.
I dekoncentruje

Drugi błąd to trochę zaliczył na siłę, wjeżdżając z głównej drogi na taka wąska uliczkę
Zamiast ściąć zakręt po prostej do lini, to zatoczyłem łuk tak jak samochodem

podobno wygląda to jak bym nie panował nad motocyklem.
-----------------------------------------
muszę więcej ćwiczyć na fazerze bo brakuje mi z nim obycia nie jadę automatycznie jak na maruderze, to jednak inna waga, i 90% to ogladanie się za siebie co chwile za co mnie wręcz pochawalił, obserwacje mam perfektcyją,
A ja 10% czasu lampiłem się na prędkościomierz bo bez dodawania gazu na 3 biegu mam 30M/h no i cholernie ciężko utrzymać tą prędkość 30M/h :)))
TAKA GŁUPOTAAAAAAAAA wrrr
ech, taki dziś mam dzień przybity dwoma pinezkami.
chyba sobie strzele drinka a od jutra będę znowu liczył dni do egzaminu :(

Do góry stronyOffline

eurotarget

Post #7 Ocena: 0

2010-07-05 13:55:03 (15 lat temu)

eurotarget

Mężczyzna

Czesc krakn, no to melasa. Nie pekaj, wszystko bedzie ok. Po prostu cwicz dalej. Ja wlasnie dostalem nowe prawko UK i teraz moge juz podejsc do CBT. Co ciekawe w papierowym counterpart mam provisional A ale rozumiem dotyczy to pojemnosci do 123cm3. Dobrze rozumiem? I teraz ubezpieczenie moto. Przeanalizowalem gocompare, moge tam wybrac provisional moto licence oraz CBT i spokojnie moge ubezpieczyc pojemnosc 650cm3. Czy dobrze kombinuje? CBT to sprawa jednego dnia wiec moge tam podac 07/10 i po sprawie. Pozdrawiam
Practice makes perfect

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2010-07-05 16:08:48 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

no dostałem po honorze ;[ wrrr
strata kupy czasu i dlatego smutno, gdyby nie urlop za tydzień bym już podchodził drugi raz :(

Ubezpieczyć można wszystko, ale ubezpiecznie ważne jest tylko od kradzieży i w momencie gdy masz łaczność radiową z instruktorem lub egzaminatorem.
Aha Leczki i kubraczek.
jak go stłumisz do mocy jaką ma 125 to mozesz na nim zdawać CBT, ale trzeba stłumić, a następnie przerejestrować.
nie wiem czy to warte zachodu no i jak te kilkanaście koni ruszyło by tego bydlaka, zwłaszcza przy przechyle manewrując na placu :))

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,