MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co grozi za jazde bez prawa jazdy? oraz uprawnienia na motocykl.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-06-26 00:59:19 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

amelka66

Post #2 Ocena: 0

2010-06-26 01:01:48 (15 lat temu)

amelka66

Kobieta

Z nami od: 17-04-2010

Cytat:

2010-06-26 00:59:18, mlody_leszczyk napisał(a):
Cytat:

2010-06-26 00:14:05, amelka66 napisał(a):
Cytat:

2010-06-25 22:00:03, eurotarget napisał(a):
Witam, mam pytanie do tych, ktorzy mieli juz do czynienia z taka sytuacja. Jakie moga byc konsekwencje jazdy bez prawa jazdy ale z ubezpieczeniem. Jutro kupuje motor, mam kat.B ale nie mam jeszcze A. Co wtedy jak mnie zlapia? Albo inna sytuacja, zrobie CBT ale bede jechal motorem o pojemnosci 650 cm3, co wtedy? Przeciez musze jakos dojechac na trening na plac manewrowy :) Co radzicie?
moim zdaniem , wszyscy ktorzy maja zamiar jezdzic motorami powinni przechodzic badania psychotechniczne, to tak dla bezpieczenstwa wlasnego. Jak dojechac na plac manewrowy? rowerem i to najlepiej tandemem :-]

A czy kobieta kierujaca tandemem musi siedziec na siodelku, czy mozna je zdjac na czas takiej przejazdzki ? :-]:-]:-]:-]
jezeli jest zakonnica polecam !! zdjac jak najbardziej!!!!!
:-]
W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym :)

Do góry stronyOffline

Malahai1983

Post #3 Ocena: 0

2010-06-26 05:40:20 (15 lat temu)

Malahai1983

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2009

Cytat:

2010-06-26 00:59:18, mlody_leszczyk napisał(a):
Cytat:

2010-06-26 00:14:05, amelka66 napisał(a):
Cytat:

2010-06-25 22:00:03, eurotarget napisał(a):
Witam, mam pytanie do tych, ktorzy mieli juz do czynienia z taka sytuacja. Jakie moga byc konsekwencje jazdy bez prawa jazdy ale z ubezpieczeniem. Jutro kupuje motor, mam kat.B ale nie mam jeszcze A. Co wtedy jak mnie zlapia? Albo inna sytuacja, zrobie CBT ale bede jechal motorem o pojemnosci 650 cm3, co wtedy? Przeciez musze jakos dojechac na trening na plac manewrowy :) Co radzicie?
moim zdaniem , wszyscy ktorzy maja zamiar jezdzic motorami powinni przechodzic badania psychotechniczne, to tak dla bezpieczenstwa wlasnego. Jak dojechac na plac manewrowy? rowerem i to najlepiej tandemem :-]

A czy kobieta kierujaca tandemem musi siedziec na siodelku, czy mozna je zdjac na czas takiej przejazdzki ? :-]:-]:-]:-]

Może zdjąć ale pod warunkiem, że zadeklaruje się na piśmie, że nie będzie z tego czerpała przyjemności ;-)

Marciniak, a jak chcesz zobaczyć jak wyglądają kontrole policji w mieście, polecam włączyć jakikolwiek program w TV o pracy policji, Interceptors, czy jak to tam się nazywa, na przykład.
'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-06-26 06:14:39 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

oczywiście, jak na tandemie to bez siodełka, a te bardziej perwersyjne to i bez kierownicy, na dwie rurki :)
Dobra bo zaraz tu zaczniemy dyskusje o rowerach 3, 4 osobowych bez siodełek heheheh

Na czas egzaminu czy tez nauki jazdy zgodnie z prawem, mając kontakt radiowy z instruktorem musisz byc ubezpieczony, i mozesz poruszać sie bez uprawnień, bo to chyba logiczne jakoś przecież trzeba sie nauczyć i zdać egzamin w ruchu miejskim.
i przecież nie moze byc tak ze nowicjusz pozbawiony jest ochrony prawnej, tez moze zostac potracony czy teez spowodowac wypadek.

Jak wrócę do domu to podam link, wykupuje sie jednodniowe ubezpieczenie koszt 28-35 funtow za dzien.
Jak bierzesz lekcje w szkole nauki jazdy to oni maja troche taniej okolo 10-15 funtow za dzien.

I jeszcze raz, aby ubezpieczenie na moto bylo wazne musi byc łączność radiowa i nadzór instruktora/egzaminatora , moto musi byc oznakowane z przodu i z tylu L, kierujacy w pomaranczowej odblaskowej kamizelce no i oczywiście ubrany jak na moto, a sam pojazd sprawy i dopuszczony do ruchu, ciśnienie w opnach, MOT, R.TAX itd
a nawet sie udało wkleić:
http://www.dayinsure.com/

Nie trzeba ogladać TV, wystarczy pojeździć po okolicy i zwrócic na nich uwage, sa dosłownie wszędzie i pojawiają się jak motocyklisci z nikąd.
A motocyklistów jak najbardziej zatrzymują "pul over" bo np chcą sprawdzić czy aby na pewno to twój.
BA! nawet tutaj pojechałem drogami między polami, jadę z prawej barany z lewej konie a przede mną ... pały :) w sumie jeżdżąc po wsi i malutkich wiejskich osadach w każdym jest co najmniej jeden a bywa że mijam dwa patrole i to nawet w godzinach 6-8 wieczór!
To nie polska że przejedziesz pół kraju i jak nie spotkasz ekipy z TVN Turbo "uwaga pirat" to małe szanse na spotkanie z policją, tu aż pomarańczowo, a żebyście wiedzieli ile samochodów za wami jedzie i są to tajniacy, wiadomo zazwyczaj wychodzi wtedy gdy włącza sygnał i jest już za późno :-?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #5 Ocena: 0

2010-06-26 08:37:07 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-06-26 10:09:52 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-06-26 13:31:36 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

marciniak ty jesteś pewien ze to byli policjanci, a może strażacy, a nie był to np Halloween?

Jeżeli trafisz na policje z terminalem to po kliknieciu na samochód pojawia mu sie kto jest włascicielem, czy jest ubezpieczone, mało tego ma nawet wgląd do zdjecia z prawojazdy.
Owszem nie wszyscy mają terminale, ale sprawdzenie nie jest takie trudne,
byłem kilkakritnie kontrolowany i za każdym razem sprawdzali mnie i mój samochód przez radio.
Owszem mozesz donieść prawko ale taka informacja zostaje umieszczona w bazie.

A tego po pijaku to mu może jeszczo pomogli wsiaść?
to dziwne bo kolege zabrali na posterunek a samochód odcholowano na policyjny parking bo pech ze go zatrzymali w takim miejscu ze nie mógł zostawić samochodu i nie było mowy by wsiadł z powrotem nawet po żeczy.

To samo za prędkosć jeden wracał z rozpoczęcia sezonu, 110Km/h na autostradzie, panowie mu wręczyli wezwanie do sądu i zabrali prawko.

Beate na moto trzepali bo ma polskie blachy ale kopie żółte :> powodem zatrzymania było że komputer nie rozpoznał tablic ani w bazie numerów ani prywatnych tablic.
oni nawet nie muszą nic wklepywać po prostu kamera robi zdjęcie i jak coś nie teges to im piszczy, to samo w samochodach DVLA, jak kamera sfilmuje pojazd bez Tax to im robi pipipi

fakt czasami za małe wykroczenia można dostać pouczenie i zostaje się odnotowanym na czarnej liscie, jeżeli następnym razem złapią cie na czymś głupim to rozprawa w sądzie i zazwyczaj czasowy banik w jeździe. tak miał kolo za jazdę na jednym kole i przekroczenie prędkości, za drugim razem nawet z nim nie gadali o mandacie.

To że co niektórzy jeżdżą bez prawka, albo cała rodzina jeździ na jednym prawku i na jednej licencji jednym samochodem, po nocach jako caby, też tak bywa, i bywa tak że samochód i oni jako jedyny adres mają skrzynkę pocztową, też tak bywa i od czasu do czasu zostają skuci też tak bywa, ale czy o takie rady tu chodzi??
pewnie że jest taki kozak co podjechał pod ośrodek egzaminacyjny po wyjmował Lki i na oczach egzaminatora i innych ludzi przykręcił... i się udało, ale wielu na forach się nie udało i prawko musieli robić w Polsce bo tu dostali bana na 2 lata zanim go zaczęli robić

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2010-06-26 13:34:52 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

ania78 w polsce nie dostaniesz takiego czegoś, natomiast tu możesz startować i zdawać od nowa, niby jest punkt gdzie pada pytanie czy nie jesteś gdzieś karana ....
ale zasadniczo z tego co widzę nie sprawdzają tego w innych krajach bo tak robili co niektórzy, przynajmniej do tej pory tak jest. co innego gdyby ci tu zabrali polskie to masz bana tu i w polsce

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-06-26 15:19:47 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2010-06-26 15:25:48 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2010-06-26 15:19:47, ania78 napisał(a):
na swzczescie ja mam prawko w porzadku, to moj znajomy pytal. Ale powiem ci ze inny znajomy ma polskie prawko i mu nie zabrali, dostal tylko polroczny zakaz prowadzenia aut w UK. We Francji mogl juz normalnie prowadzic. Zabrali mu za przekroczenie punktow, nazbieral chyba z 18. Ale wykasowali mu za to wszystkie!

Nasz znajomy miał juz drugi raz tu zabrane polskie prawko za jazdę po pijaku.Po roku mu oddali ale na UK ma bana dożywotnio:-]:-]:-].Jeszcze pół roku darlismy z niego łacha bo mu kajdan elektroniczny do nogi przywiązali hehe

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,