MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Parkowanie przed domem...

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

alfer74

Post #1 Ocena: 0

2010-05-11 00:33:15 (15 lat temu)

alfer74

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

Zwracam sie do was z pytaniem czy moze ktos wie co mowia przepisy w temacie parkowania przed domem w ktorym mieszkamy. Sytuacja u nas w domu wyglada tak... 2 auta stoja na podjezdzie ( naleza do dwoch osob ktore wynajmuja pokoje na pietrze. My z racji, ze auto kupilismy stosunkowo niedawno zmuszeni bylismy zaparkowac na ulicy przed naszym podjazdem. Nie blokujemy ani siebie nawzajem ani podjazdu sasiadow. Wszystko bylo ok dopoki dzis kiedy wrocilismy z zakupow nie mielismy gdzie stanac... to miejsce ktore zajmujemy zajal inny sasiad parkujac swoja taksowke. Byl wielce zaskoczony, ze chcemy zeby sie przeparkowal w inne miejsce. Przed ich domem nei ma podjazdu a dwa ich samochody staja zawsze na ulicy. ale przed ich domem.

Powiedzcie mi kto mial racje. My, ze chcialelismy parkowac przed domem czy sasiad, ze mozemy sobie zaparkowac gdzie indziej ( nie bardzo nam to pasuje bo kogos gdzies tam i tak bysmy blokowali) ?
POdpowiedzcie co robic w takiej sytuacji...
Z gory dzieki
inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07756957744

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-05-11 00:43:55 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nie wiem co mówią przepisy, ale jak mi czasami pół samochodu wystaje na wyjazd sąsiada to nie raz byłem przeganiany, mimo że ani nie wjeżdżali a ja nie zostawiałem samochodu bo przecież i tak maszyna stoii przed domem.
zdziwić się mógł ale wasz podjazd i wasz wjazd i jak się dogadujecie ze współlokatorami że sobie na wzajem będziecie zastawiać samochody to wasza sprawa, ale obcy może się liczyć z odholowaniem.

natomiast pozostałe miejsca ... kto pierwszy ten lepszy :> tak jak w polsce nie ma podjazdu, wjazdu i zakazu możesz sobie parkować, natomiast jezeli chcesz sobie zarezerwować miejsce zgłoś się do cancilu i wykup miejsce, przyjadą zrobią ci zatoczke i dostaniesz permit
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2010-05-11 07:10:43 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lidands

Post #4 Ocena: 0

2010-05-11 07:47:38 (15 lat temu)

lidands

Konto usunięte

Oj mnie to tez wkurza, jak inni parkuja przed naszym domem. My mamy jeden samochod na podjezdzie a drugi parkujemy pprzed domem, ale czasem sie zdarzy, ze ktos sie tam wpakuje. Zwykle to nie sasiedzi ale np ich goscie. Nigdy nie slyszalam o opcji z councilu, czy to dostepne dla wszystkich i ile to kosztuje? Wiem, ze mozna sie ubiegac o przeksztalcenie ogrodu przed domem w podjazd i jak jest kraweznik obnizony to nie maja prawa tam parkowac.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-05-11 07:57:25 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nie wiem ile kosztuje, bo zapewne kazda dzielnica ma swoj cennik, mozna tak zrobic,
a jak ktos ma jeszcze klopoty ze zdrowiem narzadow ruchu to juz zupelnie.

z tym przeksztalcaniem w tym momencie sa duze problemy, na pewno juz nie zezwola na kostke brukowa ani beton tylko tzw miekki podjazd czyli np wysypany kamien wiem z tad ze moj znajomy gdy konczyl dom w zeszlym roku bardzo sie spieszyl z zakonczeniem parkingu by uciec przed nowym prawem
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #6 Ocena: 0

2010-05-11 07:58:11 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lidands

Post #7 Ocena: 0

2010-05-11 07:59:44 (15 lat temu)

lidands

Konto usunięte

A to ciekawe, a jak tak planowalam - moze kiedys... To cos zwiazane z utrzymywaniem sie wody?

Do góry stronyOffline

czarnulka33

Post #8 Ocena: 0

2010-05-11 08:27:33 (15 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

a ja zawsze jak wracam z pracy to pod moim domem nie mam nawet szans zaparkowac zawsze zajete i dostaaje szalu ale co zrobic kazdy mowi ze mieszka na tej ulicy i moze parkowac gdzie chce a tym bardziej ze ja mam 1 samochod a ktos 3 i co zrobic?

Do góry stronyOffline

alfer74

Post #9 Ocena: 0

2010-05-11 08:43:41 (15 lat temu)

alfer74

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

wszystko pieknie, ale gosciu zaparkowal centralnie na wprost naszego podjazdu blokujac jednoczesnie wyjazd naszym pozostalym dwom samochodom.
krakn... podjazd u nas jest z obnizonym kraweznikiem wyasfaltowany... Tak jak pisalem wczesniej my miedzy soba sie dogadujemy bez problemu blokujac sie nawzajem, ale byl ZONK jak wrocilismy z zakupow wczoraj okolo 24 a tu podjazd zablokowany przez black caba sasiada.
Z tego co piszesz wynika, ze mimo iz mieszka na tej samej ulicy nie moze nam blokowac wyjazdu spod domu czyli tym samym zajmowac naszego miejsca przed domem ?
inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07756957744

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2010-05-11 10:17:48 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Podsumowujac: nie zajal Waszego miejsca, tylko zablokowal wyjazd. I tutaj mozecie sie denerwowac (wlasciciel zablokowanych aut) i zadac przestawienia samochodu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,