Cytat:
2010-04-21 13:12:39, Ferguson napisał(a):
MOT możesz zrobić tylko miesiąc wcześniej i będzie liczył się od daty końca starego ale tylko w przypadku kiedy POKARZESZ obecny certyfikat Mot-u ,jeszcze obowiązujący przy wykonywaniu nowego motu i poinformujesz o tym ,zresztą na starym certyfikacie powinna być napisana data od kiedy najwcześniej już możesz robić nowy MOT ..ale i tak musisz zawsze pokazać obecny certyfikat żeby nowy obowiązywał z końcem starego ....
nieprawda- kupowalam samochod ktory mial jeszcze 4 miesiace MOT wazny ale ja chcialam miec zrobiony nowy by byc pewnym auta ze nie ma wiekszych problemow- MOT zrobiono mi bez problemow , wazny byl od daty ostatniego MOT
teraz tez oddawalam auto na MOT, stary MOT byl wazny jeszcze dwa tyg , na przegladzie okazalo sie ze nie przeszedl MOT , musialam wymieniac tlumik, naprawe mialam dopiero na nastepny dzien ale pan w warsztacie mi powiedzial ze poniewaz auto nie przeszlo MOT nie moge nim jezdzic , dopoki nie naprawie i nie przejdzie MOT- niewazne bylo ze stary MOT byl jeszcze wazny- w systemie juz figurowal nowy niestety Failed MOT.
Przy okazji pan w warsztacie nam doradzil by w nastepnym roku przed MOT zrobic taki wstepny przeglad, zeby wiedziec co bedzie z MOT.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."