MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mandat prędkość

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-03-31 18:20:22 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2010-01-28 19:15:59, cono2005 napisał(a):
wiesz co jak dla mnie to nie fer ze za przekraczanie kilku mil bardzo czesto przez zwykle zagapienie sie samemu,dostaje sie punkty ...po kolejnym razie mozesz stracic prawko[...]

nie tylko rzad robi kase na radarach ale i producenci softu do nawigacji satelitarnej itp... informujac o miejscach stacjonowania radarow ... (pobieraja characz za info)

bez jaj, kamery są tak oznakowane że trudno się zagapić, jak przekroczysz o kilka mil nie zrobi ci zdjęcia, (wyjątek są kamery najczęsciej koło szkół gdzie paski są jak suwmiarka drobniutkie i pomiar dokładny ale to zrozumiałe dlaczego) o 10 na 30 i więcej to tak ale to już jest więcej nz kilka i zagarnie jest czyste nie stoją w krzakach tylko bat na tych co ostrzeżenie ze jest niebezpiecznie mają w D.

2.
nie dość że na pomarańczowo wymalowane skrzynie to jeszcze wcześniej masz znaki, a na ulicy paski.
Jeżeli nie zauważasz kamery to znaczy ze nie zauważyłbyś też innej przeszkody/ motocklisty, rowerzysty pieszego czy po prostu kota z lisem.

Albo masz problem ze wzrokiem i spostrzegawczością albo jednak za szybko.

haracz to by był gdyby to było obowiązkowe posiadanie.

Usługi powiadomień o miejscach niebezpiecznych z kamerami i okresowymi patrolami nie musisz wykupywać, są oznakowane jak byk, a i tak często jest większość kamer już wgrana, ja mam ostatnia aktualizacje kamer z przed 3 lat i jakoś mi tego nie brakuje tylko w ostatnich 3 latach zrobiłem 70000mil a odkąd mieszkam w Uk ponad 130, nie na autostradach, na prawdę da się bez punktów za prędkość.

W Pl koniecznie musza też tak zrobić, bo jak tak dalej pójdzie to nie bedzie do kogo jechać na odwiedziny, codziennie kilka - kilkanaście trupów, a w okresach radosnych świąt 100 - 160 zależy jaki rok, to ptasia grypa i Aids to pikus z tym jak sami się ludzie mordują samochodami.
No i własnie
widzisz ten w samochodzie jedzie i mówi że nie robi zadnego zagrożenia, gdy z niego wysiada i chce przejść przez ulice , nagle spostrzega że jak ci ludzie jeżdżą jak poje@@@ bo z dzieckiem strach przez ulice przejść.
punk widzenia od punktu stania??

A jak widzę nieraz w wiadomościach pokazują ludzi co na pasach biegiem przelatują!!! :-]:-]
Ja pierniczę niczym pod ostrzałem. i to jest normalne???
Kiedyś widziałem jak baba przywaliła w gościa co zatrzymał się na przejściu dla pieszych, i jeszcze się z policjantem kłóciła że od kiedy to ona musi się zatrzymać i puścić pieszych...
gościu skwitował ze chyba powinna zdawać prawko jeszcze raz ...
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

SiwyZmc

Post #2 Ocena: 0

2010-03-31 18:28:55 (15 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Co do kursu to jesli sie nie myle to samego mandatu sie nie placi i nie dostaje sie 3pkt karnych. Placisz koszty kursu i w wiekszosci jest to siedzenie i sluchanie instruktorow o co chodzi w bezpiecznym jezdzeniu. Pozniej pod koniec jest wyjazd na ulice w celu zaprezentowania jak sie jezdzi. nie jest to egzamin ale jesli nie potrafisz jezdzic i naprawde nie wiesz co robisz to na koniec opinia na Twoj temat nie bedzie za dobra a co za tym idzie mozliwosc nawet ponownego skierowania na kurs. (przynajmniej mi tak mowiono) Drugi dzien kursu to w wiekszosci jezdzenie i pozniej refleksje na tamat przydatnosci kursu. Naprawde jest to dobry kurs jesli idzie o wypunktowanie bezpiecznego jezdzenia po ulicach nie tylko UK

Na koniec oddam ze naprawde szkoda tego wszystkiego skoro mimo uczenia i tak anglicy jezdza jak osly z opaska na oczach!

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2010-03-31 18:39:31 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

to fakt, ale ilu jest anglików w tych samochodach :))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #4 Ocena: 0

2010-03-31 19:07:10 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

babel70

Post #5 Ocena: 0

2010-03-31 19:55:02 (15 lat temu)

babel70

Kobieta

Z nami od: 30-03-2010

dzięki;-)

Do góry stronyOffline

babel70

Post #6 Ocena: 0

2010-04-16 13:35:31 (15 lat temu)

babel70

Kobieta

Witam! czy moglbyś napisać coś więcej o tym kursie. Chodzi mi czy jest tam polski tłumacz i czy trzeba zdawać końcowy egzamin.Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

danielb

Post #7 Ocena: 0

2010-04-16 13:51:16 (15 lat temu)

danielb

Mężczyzna

Z nami od: 01-02-2008

nie ma tłumacza i nie ma egzaminu
Cytat:

2010-03-31 19:07:10, wuwua napisał(a):
kurs trwa 4 godziny i składa się z "interaktywnej prezentacji i dyskusji", chyba bez red bulla ani rusz ;-)

Do góry stronyOffline

babel70

Post #8 Ocena: 0

2010-04-16 23:59:45 (15 lat temu)

babel70

Kobieta

dzieki

Do góry stronyOffline

clowni

Post #9 Ocena: 0

2010-04-17 02:45:37 (15 lat temu)

clowni

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2008

Cytat:

2010-03-31 18:28:55, SiwyZmc napisał(a):
Co do kursu to jesli sie nie myle to samego mandatu sie nie placi i nie dostaje sie 3pkt karnych. Placisz koszty kursu i w wiekszosci jest to siedzenie i sluchanie instruktorow o co chodzi w bezpiecznym jezdzeniu. Pozniej pod koniec jest wyjazd na ulice w celu zaprezentowania jak sie jezdzi. nie jest to egzamin ale jesli nie potrafisz jezdzic i naprawde nie wiesz co robisz to na koniec opinia na Twoj temat nie bedzie za dobra a co za tym idzie mozliwosc nawet ponownego skierowania na kurs. (przynajmniej mi tak mowiono) Drugi dzien kursu to w wiekszosci jezdzenie i pozniej refleksje na tamat przydatnosci kursu. Naprawde jest to dobry kurs jesli idzie o wypunktowanie bezpiecznego jezdzenia po ulicach nie tylko UK

Na koniec oddam ze naprawde szkoda tego wszystkiego skoro mimo uczenia i tak anglicy jezdza jak osly z opaska na oczach!

Tu kolega powyzej wszystko napisal o kursie,jezeli chodzi o jezyk polski, istnieje taka mozliwosc, jesli w danym centrum bedzie odpowiednia grupa Polakow. Natomiast sam kurs to tylko sluchanie i nic wiecej.
"Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,