MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sprzedaz samochodu wzietego na kredyt

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mala24

Post #1 Ocena: 0

2009-10-12 20:30:07 (16 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

witam.w imieniu kolegi mam pytanie odnosnie przedazy samochodu.kupilgo na kredyt jakies 1,5 roku temu ale ze niezle daje mu po kieszeni chce go sprzedac.samochod jest z komisu.probowalam dzwonic do biura skad ma ten kredyt(nie jest to bank) ale niestety z hinduska sie nie dogadam.bo ich nie rozumiem:( tymbardziej ze uslyszalam kwote odsetki 10000funtow w razie gdyby chcial sprzedac wiec pomyslalam ze zadzwonie jutro moze ktos inny odbierze.moze ktos z was sie orientuje jak to wyglada?wiem ze trzeba sprawzic umowe czy jest to personal czy hire purchase agreement ale nie bardzo wiem jak to wyglada w realu?czy mozna np samochod sprzedac z kredytm i wtedy kupujacy bedzie splacal dalej?bede bardzo wdzieczna za porady.dziekuje i pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2009-10-12 21:52:48 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nie jestem pewien czy uda ci się w ogóle sprzedać :/
kto sobie weźmie problem na głowę?
to co ci powiedziała to jest kara za wcześniejsza spłatę itp.
najlepiej weź dokumenty umowę, i po woli przestudiuj, poproś też kogoś biegle mówiącego / czytającego ze zrozumieniem, a wiec nie koniecznie anglika ;-) i przeczytajcie co tam jest napisane.
na pewno jest zastrzeżona taka sytuacja.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

mala24

Post #3 Ocena: 0

2009-10-12 22:05:51 (16 lat temu)

mala24

Kobieta

dzieki,w sumie nie moj problem,wszedzie czytalam ze beda problemy ze sprzedaza.ta kara w sumie to nie wiem za co bo 10 tys wydaje sie duzo skoro samego kredytu mial jakies 4tys.moze to jakas kara za rozwiazanie umowy.poczytam ja.moze cos przeoczyl.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2009-10-12 22:50:43 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

bo im chodzi o to by nikt nie rezygnował bo gdy spłacisz wcześniej muszą ci przeliczyć odsetki, a wiec ustawia się karę umowną i po sprawie.
Coś musi w tym być niedawno był motorek do sprzedania 1 roczny, o taki sam 7 osób się biło cena była wystawiona na 7, sprzedano za 8000, a ten był z kredytem i wystawiony był na 6000 i nie miał żadnej oferty kupna! a miał jeszcze mniejszy przebieg, chyba nawet nie dotarty!
Facet zaznaczył że w momencie sprzedaży kredyt będzie spłacony ale jakoś to nie zachęcało kupujących

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #5 Ocena: 0

2009-10-13 00:09:27 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Nie ma zadnej kary. Wplacasz pozyczkodawcy to co mu jeszcze jestes winna i autko jest twoje - mozesz sprzedac. Inaczej to raczej nie da rady
chyba ze "zalatwisz" ze samochodzik zostanie skradziony albo rozbity - ubezpieczalnia splaci kredytodawce, moze nawet dla ciebie cos zostanie, minus taki ze jak cie rozpracuja to bedzie spotkanie z wysokim sadem :-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

mala24

Post #6 Ocena: 0

2009-10-13 02:23:48 (16 lat temu)

mala24

Kobieta

dziekuje za porady ale sprawa wyjasniona.jesli chcecie sie posmiac jak bardzo czlowiek jest glupi prosze bardzo:gdy pytalam go o cene mowil ze autko kosztowalo jakies niewiele ponad 3 tys plus kasa za prowizje czyli pona 4 tys.splaca go juz 17 miesiecy.wiecchcac mu pomoc najpierw zapytalam was o potem sprawdzilam umowe udzielenia pozyczki.wiec...kwota kredytu to ponad 8 tys.funtow plus 3 tys insurance cos tam.czyli 12tys.do tego 3 tys prowizji wychodzi 15 tys funtow!!!!!!!!!!przez 17 miesiecy nie wiedzial za ile kupil samochod!kwota 4 tys widnieje za jednej z kartek totez myslal ze tyle jest.a reszte chyba olal.4 tys to byly tylko jakies tam oplaty.a dalej pisza.you have no rights to cancel agreement!!!jesli zerwie umowe musi placic 6 tys,jesli splacil wiecej niz polowe musi placic 4 tys.dalej pisza ze nawet jak splaci ten kredyt to samochod musi im zwrocic!jest opcja wykupienia samochodu za optional fee ktora wynosi 1 funt!smieszne nie?chlopak jest zalamany i w sumie szuka rozwiazania.jakies pomysly?bo na razie szuka adwokata.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2009-10-13 02:59:33 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

czy ten samochod to moze BMW serii 3 z silnikiem 1600ccm? Tez bym kupil taki wozek bez czytania umowy. Zalozylbym spodzień z trzema paskami i wiooo...... do miasta....! Bezmyslnosc pozalowania godna, teraz plać i placz, zadne lojery nie pomoga...

:-]:-]:-]:-]:-]

Do góry stronyOnline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2009-10-13 07:12:28 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2009-10-13 00:09:27, Superlover napisał(a):
Nie ma zadnej kary. Wplacasz pozyczkodawcy to co mu jeszcze jestes winna i autko jest twoje - mozesz sprzedac.

No i tu się mylisz, banki właśnie ustalają takie odszkodowania za utracone wpływy. I mówimy o UK nie o polsce.
co to jestem pewien na 100% p prostu z życia moich znajomych którym zachciało się kredyt spłacić wcześniej.

Kiedyś w PL kredytów na samochody też nie można było spłacić wcześniej trzeba było się sądzić ale ileś lat temu chyba z 15 zmieniono ten przepis, taki przypadek miał mój kuzyn który chciał spłacić w połowie samochód.

ale sprawa się wyjaśniła, umowa to umowa skoro się na nią zgodził to nie pozostaje mu nic innego jak płacić, dziwne bo ani to leasing ani kredyt. wygląda jak kredyt prószkowski :)

Cytat:

2009-10-13 02:23:48, mala24 napisał(a):
dziekuje za porady ale sprawa wyjasniona.jesli chcecie sie posmiac jak bardzo czlowiek jest glupi prosze bardzo:gdy pytalam go o cene mowil ze autko kosztowalo jakies niewiele ponad 3 tys plus kasa za prowizje czyli pona 4 tys.splaca go juz 17 miesiecy.wiecchcac mu pomoc najpierw zapytalam was o potem sprawdzilam umowe udzielenia pozyczki.wiec...kwota kredytu to ponad 8 tys.funtow plus 3 tys insurance cos tam.czyli 12tys.do tego 3 tys prowizji wychodzi 15 tys funtow!!!!!!!!!!przez 17 miesiecy nie wiedzial za ile kupil samochod!kwota 4 tys widnieje za jednej z kartek totez myslal ze tyle jest.a reszte chyba olal.4 tys to byly tylko jakies tam oplaty.a dalej pisza.you have no rights to cancel agreement!!!jesli zerwie umowe musi placic 6 tys,jesli splacil wiecej niz polowe musi placic 4 tys.dalej pisza ze nawet jak splaci ten kredyt to samochod musi im zwrocic!jest opcja wykupienia samochodu za optional fee ktora wynosi 1 funt!smieszne nie?chlopak jest zalamany i w sumie szuka rozwiazania.jakies pomysly?bo na razie szuka adwokata.

rany boskie, :-o za 15 klocka to przecież ..... :-o zatkało mnie!
No tak łatwy kredyt zawsze jest drogi.
Dlatego ja nigdy nie biorę kredytów, bo mnie na nie nie stać

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-10-13 08:09:54 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-10-13 08:58:02 (16 lat temu)