MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

No Claim Bonus - jak to sie robi?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

eurotarget

Post #1 Ocena: 0

2009-05-01 15:10:36 (16 lat temu)

eurotarget

Mężczyzna

Z nami od: 11-09-2007

Witam forumowiczow, za chwile konczy mi sie ubezpieczenie w Swinton i kazdy radzi mi wykupic ubezpieczenie teraz w innej firmie, gdy podobno moge dostac wieksza znizke niz u dotychczasowego ubezpieczyciela. I teraz moje pytanie. Z jakim wyprzedzeniem i w jakiej formie powinieniem uprzedzic Swinton, ze nie bede przedluzal u nich ubezpieczenia. Czy powinienem poprosic ich o pisemne potwierdzenie bezszkodowej jazdy dla kolejnego ubezpieczyciela czy jesto zbedne bo oni wymieniaja sie takimi informacjami? Moze wiecie cos o ciekawych ofertach na rynku. Czy to prawda,ze jesli przechodzi sie do konkurencji to moga zaproponowac wieksza znizke niz sie ma dotychczas? W moim przypadku to dopiero 1 rok ale nie mialbym nic przeciwko wiekszej.
Z gory dziekuje za wszelkie rady i informacje z Waszego doswiadczenia.
Practice makes perfect

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

ulcia211

Post #2 Ocena: 0

2009-05-01 15:25:30 (16 lat temu)

ulcia211

Kobieta

Z nami od: 17-09-2007

Cześć. Ja też nie mam za dużego doświadczenia w tej kwestii ( ledwo 2 lata) ale ten moment mam już za sobą. Pierwsza polise miałam w e-carze. Gdy dobiegała końca przysłali mi info RENEWAL czy jakoś tak z zaproponowaną kwotą :-oo dosłownie parę funtów niższą od tej trwającej:-Y. Znalazłam firmę z tańszą polisą, zamówiłam u nich polisę. W między czasie wysłałam prośbę do poprzedniego ubezpieczyciela o wystawienie pisma o bezszkodowej jeździe podczas trwania polisy u nich. Wysłałam to do nowego ubezpieczyciela. Teraz kontynuuje ubezpieczenie w Kwik-ficie (zaczęłam 2-gi rok).
Pozdrawiam i trzymaj się. Powodzenia w szukaniu tańszej oferty. Ula

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #3 Ocena: 0

2009-05-01 15:27:37 (16 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Jesli chodzi o znizki to juz bym ci radzila prosic o nie jesli chcesz przejsc bo napewno u drugiego ubezpieczyciela beda ci potzrebne. Ja zmienilam ubezpieczyciela i 3 m-ce nie moglam sie doprosic znizek... tzn oni caly czas mowili ze wysla, a kiedy nie wyslali to ze zaszla pomylka i znowu wysla, jak znowu nie przyslali to ze znowu wysla itd... trwalo to 3 m-ce gdzie moj nowy ubezpieczyciel przestal czekac i zerwal ze mna umowe.... Ostatnia moja rozmowa ze stara ubezpieczalnia odbyla sie juz z managerem i wyslali mi w koncu te cholerne znizki... ale niestety nowy ubezpieczyciel nie chcial juz czekac i zerwal umowe.... Musialam ubezpieczyc auto raz jeszcze....

Tutaj wyszukaj dla siebie najtanszego ubezpieczenia: http://www.moneysupermarket.com/motor/
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

eurotarget

Post #4 Ocena: 0

2009-05-01 15:33:11 (16 lat temu)

eurotarget

Mężczyzna

Z nami od: 11-09-2007

Dzieki za szybki odzew. Wiec jednak bede potrzebowal pisemnego potwierdzenia bezszkodowej jazdy. Z jakim wyprzedzeniem powinienem poprosic o takie pismo?
Practice makes perfect

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

stokesay

Post #5 Ocena: 0

2009-05-01 15:38:15 (16 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Czasami potwierdzeniem NCD jest sam Renewal Notice. Przynajmniej tak mam z Direct Line. Dostaje list z ubezpieczalni ze za miesiac wygasa ubezpieczenie oraz ich wycene na kolejne 12 miesiecy. Jesli zgodze sie przedluzyc - musze zadzwonic. Jesli tego nie zrobie umowa po prostu wygasa, a ja za ten czas musialbym podpisac ubezpieczenie z kims innym od dnia wygasniecia starej polisy (uzywajac wlasnie Renewal Notice jako potwierdzenie NCD). Innymi slowy jest to odwrotne do kontraktu na telefon, gdzie po zakonczeniu danego okresu przechodzi ona na czas nieokreslony...
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Witia

Post #6 Ocena: 0

2009-05-01 15:56:17 (16 lat temu)

Witia

Z nami od: 28-04-2007

Gdy przedłużałem ubezpieczenie to zmieniłem ubezpieczyciela, nowy jako potwierdzenie NCB chciał tylko nr polisy i nazwę poprzedniego ubezpieczyciela. Poprzedniemu wysłałem rezygnację z kontynuacji ubezpieczenia listem poleconym, tak mi poradził Anglik.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,