MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z ubezpieczeniem

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

midian25

Post #1 Ocena: 0

2009-04-30 16:07:34 (16 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Witam.
Mam taką sprawę.
Kilka dni temu jechaliśmy z mężem dość wąską ulicą,samochody poparkowane z obu stron i tylko środek przejezdny,nagle jeden z zaparkowanych samochodów postanowił włączyć się do ruchu i tym samym wbił nam się w drzwi kierowcy,zanim się zorientowalismy,załatwił nam oba dzwi.Mamy jego dane,ale problem z jego ubezpieczycielem mimo że kierujący przyznał się do winy i powiadomił swojego ubezpieczyciela o tym.Problem w tym iź jego ubezpieczyciel odsyła nas do naszego,a ja nie rozumiem dlaczego mamy za to płacić choć to nie była nasza wina.Pozatym twierdzą że wysłali mu ankiety do wypełnienia i jak tylko on im odeśle to powiedzą co i jak w naszej sprawie.Tylko nikt nie może zagwarantować ze gościu tych papierów nie wyrzuci do smieci i datego może to trwać w nieskończoność.Czy jest może jakiś szybszy sposób na załatwienie tej sprawy? Może ktoś się orientuje jak wyglądają takie procedury?
Dziękuję.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anthrax

Post #2 Ocena: 0

2009-04-30 17:26:52 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Ani ty ani twoja ubezpieczalnia nie musi nic placic. Ubezpieczalnia jest jakby posrednikiem w zalatwianiu takich spraw dlatego zostalas do swojej ubezpieczalni przekierowana. Facet nie wyrzuci papierow bo masz jego dane i wtedy twoja ubezpieczalnia bedzie go scigac.
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

midian25

Post #3 Ocena: 0

2009-04-30 18:09:55 (16 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Dzięki,trochę mnie już to zaczęło martwić,bo mieliśmy wrażenie że zaczynają nas zbywać,a raczej nie chcemy naprawiać samochodu przez nasze ubezpieczenie,bo stracimy zniżki,a to właśnie sugeruje nam ubezpieczyciel sprawcy kolizji,no i tkwimy jakby w martwym punkcie.Trochę to zawiłe,te wszystkie papiery,my niby też mamy coś wypełniać,sprawca także, i trochę się obawiamy że będzie zwlekał z odesłaniem tych papierów bo mam wrażenie że unika kontaktu:-?

"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #4 Ocena: 0

2009-04-30 18:19:29 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-04-30 18:09:55, midian25 napisał(a):
Dzięki,trochę mnie już to zaczęło martwić,bo mieliśmy wrażenie że zaczynają nas zbywać,a raczej nie chcemy naprawiać samochodu przez nasze ubezpieczenie,bo stracimy zniżki,a to właśnie sugeruje nam ubezpieczyciel sprawcy kolizji,no i tkwimy jakby w martwym punkcie.Trochę to zawiłe,te wszystkie papiery,my niby też mamy coś wypełniać,sprawca także, i trochę się obawiamy że będzie zwlekał z odesłaniem tych papierów bo mam wrażenie że unika kontaktu:-?

wypelnianie formularzy przez obie strony to normalna procedura. Kazdy opisuje wypadek z wlasnego punktu widzenia. Potem te opisy sa porownywane i konsultowane z druga strona.

Nic dziwnego ze sprawca unika kontaktu, podal wam wszystkie informacje, sprawa teraz w toku miedzy ubezpieczalniami - po to ma sie ubezpieczalnie, zeby sie nie uzerac z innymi kierowcami. Sprawa oddelegowana do odpowiednich jednostek. Nie ma co sie wdawac w bezposrednie dyskusje z druga strona. Cierpliwosci :-)
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,