MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Disel czy benzyniak

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2009-04-08 21:09:11 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

ujme to tak:

Jesli wybierasz sie do PL to tylko DIESEL lub LPG. Jeli bedziesz krazyc tylko po UK to wystarczy BENZYNA.

Roznica w cenie paliwa ma znaczenie jesli bedziesz robic naprawde spory kilometraz. Przy niewielkich odleglosciach mozesz spokojnie sobie wyliczyc roczne oszczednosci i nie beda one duze.

Jadac do PL na LPG spalilem srednio 12 l/100 km jako ze mam ciezka stope. Benzyny by wyszlo pewnie ok 10-11 l a ropy moze jakies 8-9 l/100km przy czym jest to srednie zyzycie wziawszy pod uwage niemieckie autostrady i moje elastyczne podejscie do ograniczen predkosci we Francji i krajach Benelux-u.

Jesli nie bedziesz szalec - BENZYNA, jesli zamierzasz pozwiedzac UK i pol Europy - DIESEL.
Ewentualnie kompromis i BENZYNA/LPG.

poz,

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2009-04-08 22:05:08 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #3 Ocena: 0

2009-04-08 23:08:47 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

no wlasnie - prost matematyka --> musisz dolozyc pareset funtow, czesci sa drozsze, serwis drozszy itp

trzeba policzyc oszczednosci roczne wynikajace z mniejszego zuzycia drozszego paliwa bo w koncu w UK diesel jest drozszy od benzyny.

po przeliczeniu, przemnozeniu, podzieleniu wyjdzie czy oplaca sie kupic diesla czy benzyne czy benzyne/lpg.

proste
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

robqer

Post #4 Ocena: 0

2009-04-08 23:39:29 (16 lat temu)

robqer

Mężczyzna

Z nami od: 04-08-2008

kazda opcja ma swoich zagorzalych wielbicieli - ja tez nie jestem wielbicielm niemieckej technologii - moje 'wheels' to 1.9DCi i mam juz troche dosyc tego terkotu a poniewaz zdaza mi sie jezdzic japonskim V6 benz. to musze stwierdzic ze nastepny sam. to chyba bedzie benz.

jesli jezdzisz rozsadnie to koszty moim zdaniem wyjda podobnie wiec pomysl raczej ktory silnik bardziej 'ci lezy'

/R

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #5 Ocena: 0

2009-04-08 23:45:52 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

sluszna uwaga - ja czasem przelaczam sobie gaz na benzyne zeby poejdzic sobei samochodem a nie furmanka. i dzwiek inny i jakos gladziej samochod jedzie i kopyto jakies zwawsze.

:-D:-D:-D

Do góry stronyOffline

NoToCo

Post #6 Ocena: 0

2009-04-09 08:50:16 (16 lat temu)

NoToCo

Kobieta

Z nami od: 04-03-2009

Cytat:

2009-04-08 14:19:44, Superlover napisał(a):
Porównujesz passata z A2... gratulacje
Czekamy na następne obiektywne porównania, na początek może BMW X5 kontra fiat panda - ciekawe który więcej pali i tax jest wyższy? ;-)

Nie zrobilam rzadnego zestawienia porownujacego koszty eksploatacji passata i audi a2. Jedynie napisalam, ze w moim przypadku bardziej oplacalo sie zamienic passata diesla na mniejsze auto w benzynie (audi a2). Wiec decyzja "diesel czy benzyniak" jest jak najbardziej indywidualna- zalezna od wielu czynnikow. Nie mozemy generalizowac "diesle sa ekonomiczniejsze".

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-04-09 09:08:15 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-04-09 10:10:19 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

adambham

Post #9 Ocena: 0

2009-04-09 10:33:30 (16 lat temu)

adambham

Mężczyzna

Z nami od: 26-08-2007

bierz diselka 1.9l a na pewno zobaczysz ze to dobry wybor. 40 mil to sporo ja robilem 40 mil w dwie strony i tyg placilem 25 funtow a noge mam troszke ciezka;-) tylko przed kupnem autka dobrze go sprawdź !!! pozdrawiam

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

krakn

Post #10 Ocena: 0

2009-04-09 11:07:36 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

mnie sie nie podoba klekot disla na wolnych obrotach :))
Ale gdybym miał możliwość kupić swój samochód w automacie z dieslem to na pewno bym kupił disla, ekonomia, ja w tym momencie kupuje co tydzień paliwo za 70-80 funtów co najmniej.
Gdzieś chyba na ibizie wypożyczyliśmy nowy samochód na diselku i poza klekotem byłem bardzo zachwycony jego zrywnością no i oszczędnością, heh, prezecież już są samochody wyscigowe z silnikiem disla, co prawda F1 ciągle się przed tym broni ale w innych klasyfikacjach uż bywają bolidy disla :)))

Niestety moje ulubione toyoty previa w nowym modelu zupełnie zrezygnowali z disla tylko benzyna :( i ew hybryda.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,