MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zablokowane radio

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Korba102

Post #1 Ocena: 0

2009-04-05 23:23:10 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Cytat:

2009-04-05 16:46:36, godik77 napisał(a):
witam,tak jak mowi tytul po wprowadzeniu 3 razy zlego pinu zablokowalo mi sie radio,teraz na wyswietlaczu pisze off i nie reaguje na nic:-(dodam ze to radio w volvo jezeli to cos pomoze,wiec moja prosba jest taka czy jest jakis sposob zeby to odwrocic i radio poprosilo o wpisanie pinu:-D

Więc po wpisaniu złego kodu do radia z blokada dostępu następuje zamkniecie licznika błędu
I po minimum jednej godzinie nastopni reset licznika z aktywację binarną na następne trzy próby wprowadzenia codu safe po ponownym złym kodzie minimum trzy razy za każdym razem, można wpisać następny, za każdą godzinę trzy kody itd
W zależności od radia są softy odkodujące, lecz jak posiadasz radio oryginalne montowane w tym samochodzie to w książce ewidencji obsługi masz tel. do firmy podając dane samochodu dostaniesz oryginalny kod, no chyba że ktoś go zmienił wcześniej.
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer AIMNumer gadu-gadu

godik77

Post #2 Ocena: 0

2009-04-06 13:19:11 (16 lat temu)

godik77

Mężczyzna

Z nami od: 30-03-2009

dzieki za rady,sprobuje z tymi klemami,ty superlover masz jakis problem??jak nie wiesz co napisac to nie pisz wcale

Do góry stronyOffline

Korba102

Post #3 Ocena: 0

2009-04-06 14:24:02 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Dodatkowo można powiedzieć że interwencja do elektroniki w radio kodowanym nic nam nie da i można się przyczynić do znacznego uszkodzenia, jak już wspominałem mając dokumentację samochodu znajdziesz tam nr seryjny odbiornika oraz nr tel. producenta jeżeli odbiornik jest oryginalnie montowany i nikt nie ingerował w jego strukturę to za darmo podadzą Tobie Cod może być również tak ze w tej dokumentacji obsługi samochodu znajdziesz naklejkę z codem.
W samochodach z Code Safe radio należy szczególnie zwrócić uwagę na zasilanie, wszelkie próby odłączenia baterii zablokują nam radio i po ponownym podpięciu zasilania radio w pierwszym rzędzie zawoła o poprawny klucz Cod
Nic nam nie da zwieranie czasowe zwór itp. a wręcz przeciwnie możemy przyczynić się do uszkodzenia samego odbiornika jak i samochodu.
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Superlover

Post #4 Ocena: 0

2009-04-06 14:53:11 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-04-06 13:19:11, godik77 napisał(a):
dzieki za rady,sprobuje z tymi klemami,ty superlover masz jakis problem??jak nie wiesz co napisac to nie pisz wcale

Ta, mam taki problem że niespecjalnie lubię jak ktoś wciska kit.
Napisz prawdę że zablokowałeś radio bo nie wiedziałeś że kilkakrotne wpisanie błędnego kodu da taki skutek, i tyle. Albo nic nie pisz. To w jaki sposób doszło do zablokowania nie ma znaczenia.

Żadne zwieranie klem nie pomoże. Jak radio samo się nie odblokuje po jakimś czasie, pozostaje tylko wizyta u magika pod tytułem "Car audio decoding"
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #5 Ocena: 0

2009-04-06 15:15:35 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

godik77

Post #6 Ocena: 0

2009-04-06 20:13:12 (16 lat temu)

godik77

Mężczyzna

Z nami od: 30-03-2009

ty superlover o co ci chodzi?wystarczajaco dlogo zyje na tym swiecie zeby wiedziec ze 3krotne wpisanie zlego pinu powoduje zablokowanie,i nie wiem co starasz sie zasugerowac,jeszcze raz przypominam ze ja mam cod do tego radia,tylko ze radio juz nie reaguje jak go wpisuje,dziekuje jeszcze raz tym co starali sie pomoc,a ty juz za bardzo sie nie podniecaj i nie rozpedzaj ze swoimi domyslami bo znow zapisze sie 25stron nie na temat,a po co zasmiecac forum:-o

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,