MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kupilem auto ktore jest niesplacone! Gdzie sprawdzić legalność pojazdu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andek33

Post #1 Ocena: 0

2010-09-29 10:20:43 (15 lat temu)

andek33

Mężczyzna

Z nami od: 23-03-2009

www.autocheck.co.uk

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

aniula834

Post #2 Ocena: 0

2010-09-30 15:53:57 (15 lat temu)

aniula834

Kobieta

Z nami od: 27-09-2010

Cytat:

2010-09-29 09:59:00, ie2ox4 napisał(a):
O tym, że tego co jej sprzedał powinni zamknąć i do "kopalni", niech oddaje pieniądze! Ale kto jest tym zainteresowanty? Firma samochód odzyskała, facet "wyciągnął" ile się dało, a Ciebie jeszcze jako "pasera". Tamten dobrze wiedział co robi więc też jakieś kroki "zabezpieczające" poczynił! Może nawet już go nie ma na wyspie! Przykra sprawa, ale jak tu poszkodowaną pocieszyć! Można jednym słowem powiedzieć WAŁEK. Trzymaj się i nie załamuj, inni większe maja problemy i jakoś "dają" radę!
pare slow pocieszenia czasami pomaga.sama bym tego goscia dorwala ale jeszcze by mnie zamkneli a on by sobie chodzil i oszukiwal dalej.dzieki za mile slowa.pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Pleyyasss

Post #3 Ocena: 0

2015-08-27 21:32:21 (10 lat temu)

Pleyyasss

Mężczyzna

Z nami od: 27-08-2015

Witam kilka tygodni temu kupilem auto ubezpieczylem je na siebie mam oryginal dokumentu logbook i umowe dpidana z poprzednim wlascicielem.kilka dni temu mislem wypadek babka wjechala mi w tyl a ubezpieczalnia wstrzymala mi wyplate odszkodowania za auto bo bylo nie splacone przez tego frajers co mi je sprzedal z tym ze koles uciekl z angli czy firma u ktorej auto jest nie splacone moze przekac moje odszkodowanie z mojej polisy jesli kupujac auto dzialalem w dobrej wuerze zostalem oszukany i to nie ja zalegsm ze splats kredytu i z ta firms nie mam nic wsoplnego.Bardzo prosze was o pomoc.

Do góry stronyOffline

Pleyyasss

Post #4 Ocena: 0

2015-08-27 21:33:43 (10 lat temu)

Pleyyasss

Mężczyzna

Sory za bledy w tej cheili nie mysle co pisze bo jestem delikat ie ekur...

Do góry stronyOffline

Pleyyasss

Post #5 Ocena: 0

2015-08-27 21:37:41 (10 lat temu)

Pleyyasss

Mężczyzna

Putanie brzmi jesli ktos sprzedal mi auto nie pranie sle ja je ubezpieczylem i ja mislem wypadek czy firma od ktorej koles wzial auto moze przejac kase z ubezpieczalni jesli to nie ja im wisze kase i to nie ja bralem od nich auto.Kupilem auto w do rej wierze bo koles dal mi oryginal Logbook spisal ze mna imowe i sie podpisal z tym ze jak sie okazalo uciekl z angli.wiem ze mogli by mi auto zabrac ale czy maja dojscie do mojego odszkodowania jesli to nie ja im kase wisze?

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2015-08-27 22:46:16 (10 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2015-08-27 22:41:37, zealot napisał(a):
Wiem że to nie po twojej myśli, ale sprawa wygląda tak, że właścicielowi, czyli bankowi firma ubezpieczeniowa wypłaci odszkodowanie, odda również bankowi samochód w przypadku naprawy. A ty możesz dochodzić przed sądem od sprzedającego zwrotu pieniędzy.

Przed kupnem samochodu warto sprawdzić historię pojazdu. Jeżeli samochód jest nie spłacony lub pod jego zastaw brana jest jakaś inna jeszcze pożyczka, to taka informacja pojawi się w raporcie.

Do góry stronyOffline

Pleyyasss

Post #7 Ocena: 0

2015-08-28 14:36:29 (10 lat temu)

Pleyyasss

Mężczyzna

Firma ubezpieczeniowa steierdzils ze nie moze wyplacic kasy firmie od ktorej wzial auto poprzedni wlasciciel bo to mojja polisa moje ubezpieczenie a to nie ja wziolem od tamtej firmy auto na kredyt wiec nie ja jestem odpowiedzialny za ten kredyt ja zostalem tylko oszukany nie moga tez wyplacic kasy mi bo wcisz w systemie jest ze suto jas na kredyt.Mowia zeby sie dogadac z firma finansowa prunowalrm ale mnie zbywaja a wczoraj prubowali odebrac rozealone auto z mojej ubezpieczalni ale im noe dali.

Do góry stronyOffline

Mestek

Post #8 Ocena: 0

2015-08-28 14:49:08 (10 lat temu)

Mestek

Mężczyzna

Z nami od: 13-01-2014

Obawiam się, że tu nic nie da się zrobić. Auto wcześniej czy później trafi do prawowitego właściciela, czyli firmy lub banku, który je skredytował (oczywiście, jeśli kredyt nie zostanie spłacony). W kwestii wypłaty odszkodowania też raczej niewiele uda Ci się załatwić.

Pozostaje ci dochodzenie swoich roszczeń na drodze sądowej. No i oczywiście masz kosztowną nauczkę na przyszłość. Przed kupnem auta należy zawsze zrobić HPI (nie dotyczy nowych z salonu).

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2015-08-28 15:00:50 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #10 Ocena: 0

2015-08-28 15:12:45 (10 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

ja troche nie na temat ale zapytam. otoz mielismy auto na kredyt, splacilismy wszystko ladnie kilka miesiecy przed czasem. niedawno maz sprawdzil HPI i okazuje sie na aucie dalej widnieje ze jest w kredycie mimo, ze kilka mc zostalo calkowicie splacone. Dostalismy po splaceniu podziekowanie za wspolprace bla bla bla tylko czemu nie odznaczyli ze juz jest splacone? Maz dzwonil to kredytodawcy ale oni nie wiedza dlaczego tak jest bo wg nich wszystko co do grosza jest splacone. Babka wyslala pisemko na maila,ze potwiedza ze auto jest wolne od kredytu, ale to kazdy glupi moze sobie napisac. Jesli chcielibysmy sprzedac auto to w jaki sposob to mozemy zrobic zeby nie bylo syt jak wyzej ze jest niby dalej kredyt na splaconym samochodzie?

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,