Str 3 z 3 |
|
---|---|
miska25 | Post #1 Ocena: 0 2009-03-21 08:55:50 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2009 Skąd: ? |
jak mnie policjant zatrzymal n9ie bylo problemu z tlumaczem a na komisariacie jak prosilam i nawet pokazalam na tablicce co byla to i tak ta pani nie rozumie nasmiewala sie ze mnie proste i logiczne
|
Post #2 Ocena: 0 2009-03-21 10:05:35 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2009-03-21 10:35:52 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2009-03-21 08:52:00, miska25 napisał(a): o tym juz wiem ale chodzi mi teraz o to jakie ja mam kupic ubezpieczenie czy na caly rok czy moge tymczasewo zeby moc wykupic samochud z parkingu i czy oni mi uznaja takie tymczasowe,pan policjant ktory mnie zatrzymal i rozmawialismy przez tlumacza powiedzial ze dostalam 6 punktow i mandat i jezeli wykupie ubezpieczenie i jutro z nim przyjde dostane samochud tak zrobilam ale nie dostalam samochodu nastepnego dnia ubezpieczenie zrezygnowalo z umowy nieznam dobrze jezyka poszlam zalatwilam jak umialam bo lepiej liczyc na siebie ale teraz jedna musze was tutaj prosic o pomoc bo to nic nie da z tego co podzwonilam i popytalam to dlatego zrezygnowali bo nie podalam ze mam punkty karne i mandat i ze samochud na policji stoi,ale teraz co dalej czy nastepne wykupic juz przez polaka z punktami czy tymczasowe i tam jest do 6 punktow karnych ![]() Nic nie rozumiem z tego belkotu.... |
stokesay | Post #4 Ocena: 0 2009-03-21 12:47:25 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Cytat: 2009-03-21 08:37:44, anthrax napisał(a): edit: odpowiedz do ronincheltenham: brak MOT lamie przepisy twojego ubezpieczenia i w razie wypadku nie masz pokrycia. Przeczytaj swoja polise. [ Ostatnio edytowany przez: <i>anthrax</i> 21-03-2009 09:13 ] Niekoniecznie, polisa moze pokryc third party lub nawet szkody policyholdera jesli wypadek nie byl spowodowany stanem technicznym auta lub w wyniku wady, ktora zostala wykryta w czasie testu MOT. Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2009-03-21 13:28:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
soory miska25 rozumiem twoje zdenerwowanie i biegające w nerwach myśli ale nie bardzo rozumiem treści i dlatego zrozumiałem twoją wypowiedź jako atak na kolegę
![]() konkrety, czy dobrze rozumiem. Ubezpieczyłaś samochód a ubezpieczyciel zrezygnował czy też anulował twoją police. Pytanie, czy podałaś wszystkie prawdziwe dane. Czy podałaś że samochód nie miał ubezpieczenia, czy pdałaś prawdziwe dane o swoim prawo jazdy, czy płatność była wykonana natychmiast itd. Zazwyczaj firmy przy drobnych "pomyłkach" najpierw żądają udokumentowania wątpliwych kwestii, np podajesz że masz angielskie prawko a masz inne, czy np podasz że masz garaż a go nie masz, to żądają w wyznaczonym terminie o podanie dokumentów. Miałem tak dwu krotnie, raz podałem że mam angielskie i pobiegłem na drugi dzień do DVLA prawko i tu zanim przyszedł list to ja już miałem angielskie prawko. drugi raz przez przypadek kliknolem ze mam bonus, i tu mnie kosztowała poprawka 35 funtów. W twoim wypadku wiarygodność jest zerowa, więc jak im się cokolwiek nie spodobało to zrezygnowali z trudnego klienta od razu podejrzewam że musisz wykupić ubezpieczenie co najmniej na 10 miesięcy, kilkudniowe dla podpadniętych, żeby umożliwić recydywę? kto zaryzykuje? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-03-21 13:55:12 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
miska25 | Post #7 Ocena: 0 2009-03-21 15:54:00 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2009 Skąd: ? |
do zajaczka 423 i reszty(przepraszam za moje bledy,ale pisalam szybko i wszystko w nerwach-nigdy nie zapomialam jezyka polskiego!!)
|