MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Ronincheltenham

Post #1 Ocena: 0

2009-03-20 19:43:54 (16 lat temu)

Ronincheltenham

Mężczyzna

Z nami od: 21-08-2006

Witam, troszkę się zgapiłem i teraz dopiero zobaczyłem że MOT nie mam. Auto mialo gwarancję , ta się skończyła. Mam zabukowany termin na MOT zaraz w Dover jak tylko z promu zjadę. Czy to jest jakiś problem?? Niewiem , Policja zaraz na przejśiu może mnie skasować?? Czy będe mógł bezproblemowo z promu priościutko na warsztat podjechać??

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

krunschwitz

Post #2 Ocena: 0

2009-03-20 19:48:12 (16 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Ryzyko wtopy istnieje zawsze.Wszystko zależy od okoliczności i wyrozumiałości policji.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

nicado2

Post #3 Ocena: 0

2009-03-20 19:49:42 (16 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

hmm mam nadzieje ze Tax i ubezpieczenie masz??
jesli tak to powinienes dac rade jesli nie bedziesz jechal zbyt daleko i nie bedziesz staral sie zbytnio w oczy rzucac zreszta wedlug tutejszego prawa nie musisz miec zadnych dokumentow przy sobie po zatrzymaniu przez policje masz 7 dni na dostarczenie do komisariatu wiec mysle ze mozesz jechac spokojnie tylko bez szalenstw
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

siostrzyczki

Post #4 Ocena: 0

2009-03-20 19:53:30 (16 lat temu)

siostrzyczki

Z nami od: 19-04-2007

ja jestem w podobnej sytuacji a nawet gorszej...nie rozumiem dlaczego moderato zablokowal moj post... prosze ja musze wiedziec co bedzie sie dzialo dalej z moim prawo jazdy... mam w tej chwili w pl 10 punktow... policja mnie zlapala uk na prowdzeniu auta bez waznego motu, taxu i wygaslego ubezpieczenia, zabrala mi auto ale co bedzie dalej?? czy moga mi wlepic punkty BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ chyba po to jest to forum abysmy mogli sobie przekazywac informacje

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #5 Ocena: 0

2009-03-20 19:57:06 (16 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Cytat:

2009-03-20 19:53:30, siostrzyczki napisał(a):
ja jestem w podobnej sytuacji a nawet gorszej...nie rozumiem dlaczego moderato zablokowal moj post... prosze ja musze wiedziec co bedzie sie dzialo dalej z moim prawo jazdy... mam w tej chwili w pl 10 punktow... policja mnie zlapala uk na prowdzeniu auta bez waznego motu, taxu i wygaslego ubezpieczenia, zabrala mi auto ale co bedzie dalej?? czy moga mi wlepic punkty BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ chyba po to jest to forum abysmy mogli sobie przekazywac informacje

Odpowiedzi na twoje pytanie padły w kilku pierwszych postach tematu,który założyłaś.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #6 Ocena: 0

2009-03-20 20:06:01 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ryzyk fizyk, ale skoro masz zabukowane to akurat mot jest mniej ważny niż ubezpieczenie, tfu tfu gdyby cos to mozesz im podac numer do serwisu i niech sie przekona ze tam jedziesz, jedź zrób mot i po sprawie.
jak będziesz jechał normalnie a nie po polsku niczym husaria to nikle szanse na kontrole, no chyba że trafisz na lotny posterunek z kamerkami.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

nicado2

Post #7 Ocena: 0

2009-03-20 20:08:04 (16 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

ok w skrocie Nie nie doloza ci punktow do tych 10 z polski
dadza ci nowe angielskie lub po prostu zabiora na jakis czas prawo do jazdy na terenie UK do tego mandacik koszty postepowania sadowego oplata ubezpieczenia samochodu oplata za tax oplata za MOT oraz oplata za parking policyjny te cztery ostatnie tylko w przypadku jak chcesz samochod odebrac jesli nie zezlomuja ci go bez oplat{chyba}
mam nadzieje ze juz wszystko wiesz pozdrawiam
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2009-03-20 20:15:42 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2009-03-20 20:05:56, autofan napisał(a):
apogeum:Zrob laske dzielnicowemu /przepraszam nie wytrzymalem/:-Y

w sumie niezły pomysł, ale nie wiem co jego żona na to :>

kiedyś pisałem, z mojego otoczenia dwa przypadki.

- jeden angielskie prawko, zona bez pracy i możliwości jej podjęcia, dwoje czy troje dzieci. kara: zabrali prwawko na 1 rok, 250 funtów kary i konicznosc zdania egzaminu jeszcze raz

- drugi przypadek prawo jazdy polskie, kawaler, samo zatrudniony
kara, 2500 funtów

tu nie ma sztywnych ram jaka kara, kara ma być uciążliwa i dotkliwa, ale nie może uniemożliwić funkcjonowanie, ta samo koledze SE gdyby zabrali samochód nie mógły zarabiać, a gdyby temu drugiemu dowalili 2500 to by nie miał szans na spłacenie.

itd itd
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

dzieckowemgle

Post #9 Ocena: 0

2009-03-20 20:19:14 (16 lat temu)

dzieckowemgle

Mężczyzna

Z nami od: 15-05-2008

Cytat:

2009-03-20 19:43:54, Ronincheltenham napisał(a):
Witam, troszkę się zgapiłem i teraz dopiero zobaczyłem że MOT nie mam. Auto mialo gwarancję , ta się skończyła. Mam zabukowany termin na MOT zaraz w Dover jak tylko z promu zjadę. Czy to jest jakiś problem?? Niewiem , Policja zaraz na przejśiu może mnie skasować?? Czy będe mógł bezproblemowo z promu priościutko na warsztat podjechać??

jezeli jedziesz na umowione MOT to nie bedzie zadnego problemu. to jedyny przypadek w ktorym angielskie prawo pozwala na poruszanie sie bez mot'u. najlepiej miec jakies potwierdzenie albo przynajmniej numer do stacji zeby mogli potwierdzic. gorzej jak zarzada tego ktos po drugiej stronie kanalu, bo tam tez trzeba miec wszystko.

Do góry stronyOffline

Ronincheltenham

Post #10 Ocena: 0

2009-03-20 20:19:31 (16 lat temu)

Ronincheltenham

Mężczyzna

Z nami od: 21-08-2006

ubezpieczenie i tax mam tylko ten mot mnie zaskoczył. Mogę wydrukowac zabukowany termin z warsztatu. :-)

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,