|
|
---|---|
oldboy07 | Post #1 Ocena: 0 2009-02-13 00:16:49 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2007 |
witam jechalem autem mojej dziewczyny na ktore nie mam ubezpieczenia ale mam na swoje auto.Zatrzymala mnie policja i mam dostarczyc dokumenty w 7 dni.Czy w UK nie mozna jezdzic pozyczonym autem jesli sie ma ubezpieczenie na inne auto?
|
Anthrax | Post #2 Ocena: 0 2009-02-13 00:23:15 (16 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
jesli masz ubezpieczenie comprehensive z klauzula ze mozesz jezdzic innymi samochodami z pokryciem third party - to wszystko jest ok, jesli nie to sie bedziesz musial tlumaczyc
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
stokesay | Post #3 Ocena: 0 2009-02-13 00:34:33 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Za malo danych. Zasadniczo jest to mozliwe (Driving Other Cars - DOC Cover), jesli posiadasz ubezpieczenie typu fully comprehensive- wtedy jestes ubezpieczony polisa typu third part only. Zasadniczo, poniewaz czesc firm postanowila zrezygnowac z tego typu ubezpieczenia. Wielu mlodych kierowcow (w wieku do 25 lat) w celu unikniecia wysokich kosztow ubezpieczenia bardziej sportowych aut, ubezpieczalo sie tego typu ubezpieczeniem na prowadzenie 'slabszych' samochodow.
Dlatego najlepiej bedzie jesli sprawdzisz czy Twoja polisa daje Ci taka opcje. Jesli tak, nie masz sie czym martwic, dostarczysz tylko polise i po sprawie. Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
|