MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Uszczelka pod glowica

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

piekar10

Post #1 Ocena: 0

2009-02-08 17:39:00 (16 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

robie 3 tys mil miesiecznie , plyn do ukladu chlodzenia dolewam dosc czesto jak na moje oko nieprofesjonalisty w tym zakresie, no i maslo na korku oraz silnik mokry , tak czy siak bez wyrzycenia kasy sie nie obedzie a ja nie lubie wydawac :-Y

dzieki wszystkim za pomoc;-)
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2009-02-08 17:39:38 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2009-02-08 17:31:42, autofan napisał(a):
Jesli masz tylko "maslo" pod korkiem wlewu oleju to ,nie znaczy ,iz walnela uszczelka.Moja rada jest taka ,zanim wywalisz kase na naprawe obserwuj poziom plynu chlodzacego w zbiorniku wyrownawczym.Jesli plynu nie ubywa to najprawdopodobniej przyczyna lezy w nieduzych przebiegach w tym wilgotnym klimacie.Jesli pokonujesz niewiele mil to jest wielce prawdopodobne takie zjawisko.Reasumujac 1.poziom plynu ,2.poziom oleju oraz czy na bagnecie jest tylko olej.Trzymam kciuki.

Wreszcie fachowa odpowiedz, ubiegles mnie bo wszedlem wlasnie zeby to samo napisac. Proponuje korek potraktowac szmata i rzecha sprzedac bo obawiam sie ze wymiana uszczelki (prawdopodobnie niepotrzebna) bedzie kosztowala rownowartosc tego jezdzidla.

Do góry stronyOffline

radziu_1974

Post #3 Ocena: 0

2009-02-08 17:44:24 (16 lat temu)

radziu_1974

Mężczyzna

Z nami od: 14-11-2008

Do ciupek77
Mam prosbę, jak masz dobrego i zaufanego mechanika w okolicach Londynu, to podziel sie telefonem...
Ja musze wymienic kolektor wydechowy w BMW 530...
Sam miałem się zabrac, ale po zmianie filtrów i oleju jakos mi przeszlo. Rozkrecania to tam na conajmniej 2-3 godziny, no miloby bylo robic to w normalnych warunkach i majac dobre narzedzia...
Szukam więc kogoś rozsadnego...:-)

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #4 Ocena: 0

2009-02-08 17:45:27 (16 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Cytat:

2009-02-08 17:39:38, andyopole napisał(a):
Cytat:

Jesli masz tylko "maslo" pod korkiem wlewu oleju to ,nie znaczy ,iz walnela uszczelka.Moja rada jest taka ,zanim wywalisz kase na naprawe obserwuj poziom plynu chlodzacego w zbiorniku wyrownawczym.Jesli plynu nie ubywa to najprawdopodobniej przyczyna lezy w nieduzych przebiegach w tym wilgotnym klimacie.Jesli pokonujesz niewiele mil to jest wielce prawdopodobne takie zjawisko.Reasumujac 1.poziom plynu ,2.poziom oleju oraz czy na bagnecie jest tylko olej.Trzymam kciuki.

Wreszcie fachowa odpowiedz, ubiegles mnie bo wszedlem wlasnie zeby to samo napisac. Proponuje korek potraktowac szmata i rzecha sprzedac bo obawiam sie ze wymiana uszczelki (prawdopodobnie niepotrzebna) bedzie kosztowala rownowartosc tego jezdzidla.

korek czyscilem szmata i po tygodniu to samo ,czyli co?
i dlaczego silnik jest mokry?
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2009-02-08 17:48:43 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2009-02-08 17:45:27, piekar10 napisał(a):
Cytat:

2009-02-08 17:39:38, andyopole napisał(a):
Cytat:

korek czyscilem szmata i po tygodniu to samo ,czyli co?
i dlaczego silnik jest mokry?

Poprzednie posty napisalismy jednoczesnie. Jesli dolewasz plynu chlodzacego to jednak uszczelka pod glowica + moze jeszcze jakies inne wycieki z ukladu chlodzenia. Radzilem tylko abys przekalkulowal czy oplaca sie naprawa jesli auto moze niezbyt wielkiej wartosci.

Do góry stronyOffline

ciupek77

Post #6 Ocena: 0

2009-02-08 20:18:22 (16 lat temu)

ciupek77

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2008

Cytat:

2009-02-08 17:44:24, radziu_1974 napisał(a):
Do ciupek77
Mam prosbę, jak masz dobrego i zaufanego mechanika w okolicach Londynu, to podziel sie telefonem...
Ja musze wymienic kolektor wydechowy w BMW 530...
Sam miałem się zabrac, ale po zmianie filtrów i oleju jakos mi przeszlo. Rozkrecania to tam na conajmniej 2-3 godziny, no miloby bylo robic to w normalnych warunkach i majac dobre narzedzia...
Szukam więc kogoś rozsadnego...:-)
Zalezy co masz na mysli mowiac okolice Londynu.Bo moj meches to od Londka jakies 60 mil,ale uczciwy chlopak.Nie drze skory na potege i nie robi z siebie debila.dla przykladu ode mnie za wymiane sprzegla wzial 65F,A mamy tu takiego cwaniaczka(tez Polak)co kumplowi w Miazdze 626 za to samo wolal 400 z czesciami.Biorac pod uwage ze koszt Clutch kit to wydatek rzedu 80-130F zalezy jakiej firmy i gdzie to sz....rz szuka glupich.A gadki typu lepszy-gorszy mechanik mozna sobie miedzy bajki wsadzac.jak chcesz to na prive wysle nr.Tyle ze w marcu zjezdza na stale do PL i skonczy sie dobre....

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2009-02-08 20:23:08 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Zjezdza bo za malo kasowal i nie wystarcza na pokrycie kosztow, a ten co zdzieral i moze nawet knocil robote zostanie. W ten to wlasnie sposob "zly pieniadz wypiera pieniadz lepszy".

Do góry stronyOffline

ciupek77

Post #8 Ocena: 0

2009-02-08 20:38:40 (16 lat temu)

ciupek77

Mężczyzna

Cytat:

2009-02-08 20:23:08, andyopole napisał(a):
Zjezdza bo za malo kasowal i nie wystarcza na pokrycie kosztow, a ten co zdzieral i moze nawet knocil robote zostanie. W ten to wlasnie sposob "zly pieniadz wypiera pieniadz lepszy".
Nie zjezdza bo tu nie chce siedziec.Wykonczyl dom i co najwazniejsze warsztat i stwierdzil ze to co tu zarabia to i tam zarobi.Bystry cholpak jest a tu mu sie nie podoba (mi zreszta tez i tez bede uciekal tylko nie do PL).A ten co tak kasuje to...zycze mu powodzenia,co mi tam.Ja do niego nie jezdze bo jeszcze na glowe nie upadlem a ci co chca to im przeciez nie zabronie.Kazdy umie swoje pieniadze liczyc i co najwazniejsze wydawac:-)A co do ubytkow wody,bo o tym szlo to zalezy jeszcze ile tej wody(plynu)ubywa.Bo jak tyle co u mnie to moze oznaczac ze glowica popekana,wtedy faktycznie moze szkoda sensu naprawiac i lepiej poszukac silnika albo zmienic auto.Nie wiem nie widzialem auta,a po drugie to ja kucharz a nie mechanik.Grzebie tylko jak musze i to co umiem naprawic:-]

Do góry stronyOffline

michal1985

Post #9 Ocena: 0

2009-02-08 21:04:37 (16 lat temu)

michal1985

Mężczyzna

Z nami od: 16-08-2008

Moze ktos robil sprzeglo w Passacie i u Polaka?W Nott`s Polacy zadzaja sobie 200 stowki za robote plus komplet sprzegla.Zeby nie byl to bylem u trzech i kazdy mowi ze 200stowki bo ciezko z wymiana sprzegla w pasku?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ciupek77

Post #10 Ocena: 0

2009-02-08 21:16:10 (16 lat temu)

ciupek77

Mężczyzna

Cytat:

2009-02-08 21:04:37, michal1985 napisał(a):
Moze ktos robil sprzeglo w Passacie i u Polaka?W Nott`s Polacy zadzaja sobie 200 stowki za robote plus komplet sprzegla.Zeby nie byl to bylem u trzech i kazdy mowi ze 200stowki bo ciezko z wymiana sprzegla w pasku?
Troche roboty jest,ale za 200 wolalbym chyba wziac kogos do pomocy przy odpowietrzaniu i sam sie polozyc bo az takie czary to to nie sa.Tylko strasznie niewygodnie jak nie masz podnoosnika kolumnowego

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,