|
|
---|---|
kapraL | Post #1 Ocena: 0 2009-01-14 21:43:40 (16 lat temu) |
Z nami od: 28-11-2008 |
Witam, Mam takie pytania. Kupiłem w Anglii pierwszy samochód od właściciela, który nie opłacał road taxu od 28 maja 2008, gdyż go nie używał. Teraz chce wykupić road tax. Czy w tym przypadku jako nowy właściciel będę musiał zapłacić jakąś karę za to, że nie ma ciągłości taxu? Czy taka ciągłość w opłatach road taxu w ogóle jest wymagana? A może bedę musiał zapłacić za road tax za ten okres w którym nie był on opłacany? Gdzie mam się zgłosić w celu zapłacenia road taxu i jakie dokumenty potrzebuje. Czy istnieje możliwość wykupienia road taxu przez internet? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi,.
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2009-01-14 22:03:21 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Poprzedni wlasciciel zapewne musial wypelnic SORN (Statutory Off Road Notification), skoro samochod nie mial oplaconego podatku drogowego od Maja. Ciebie obowiazuje od dnia zakupu. Podejdz do Vehicle Licensing Office z czescia dokumentu rejestracyjnego ktora dostales od sprzedajacego (chyba ze wyslales do DVLA), a zeby wykupic Road Tax musisz miec aktualny przeglad (MOT) i ubezpieczenie na ten samochod.
Ada
|
kapraL | Post #3 Ocena: 0 2009-01-14 22:18:35 (16 lat temu) |
Z nami od: 28-11-2008 |
No to mnie pocieszyłeś, że nie będę musiał nic dodatkowo płacić. A co w przypadku gdyby nie wypełnił SORN? Będą tego jakieś konsekwencje? MOT jest ważny do 30 czerwca 2009 roku, a ubezpieczenie chce wykupić przez internet poprzez www.directline.com. Czy wie ktoś może po jakim czasie wykupując ubezpieczenie przez internet otrzymam tego jakieś potwierdzenie i będę mógł zgłosić się z częścią dokumentu rejestracyjnego w celu wykupienia road taxu?
|
pajkuhan | Post #4 Ocena: 0 2009-01-14 22:19:06 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-06-2007 Skąd: Rugby |
Hej-nie musisz płacić żadnej kary,można nie opłacać Tax'u pod warunkiem że to zgłosisz i "schowasz" auto(np garaż). Tax można zapłacić przez neta ale lepiej wg mnie na poczcie bo będziesz miał od ręki-do uzyskania tax'u będziesz potrzebował aktualny przegląd(MOT) i ubezpieczenie.Pokażesz to na poczcie i kupisz tax.pozdrowionka
|
|