MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brak ciągłości ROAD TAX-u

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kapraL

Post #1 Ocena: 0

2009-01-14 21:43:40 (16 lat temu)

kapraL

Mężczyzna

Z nami od: 28-11-2008

Witam, Mam takie pytania. Kupiłem w Anglii pierwszy samochód od właściciela, który nie opłacał road taxu od 28 maja 2008, gdyż go nie używał. Teraz chce wykupić road tax. Czy w tym przypadku jako nowy właściciel będę musiał zapłacić jakąś karę za to, że nie ma ciągłości taxu? Czy taka ciągłość w opłatach road taxu w ogóle jest wymagana? A może bedę musiał zapłacić za road tax za ten okres w którym nie był on opłacany? Gdzie mam się zgłosić w celu zapłacenia road taxu i jakie dokumenty potrzebuje. Czy istnieje możliwość wykupienia road taxu przez internet? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi,.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2009-01-14 22:03:21 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Poprzedni wlasciciel zapewne musial wypelnic SORN (Statutory Off Road Notification), skoro samochod nie mial oplaconego podatku drogowego od Maja. Ciebie obowiazuje od dnia zakupu. Podejdz do Vehicle Licensing Office z czescia dokumentu rejestracyjnego ktora dostales od sprzedajacego (chyba ze wyslales do DVLA), a zeby wykupic Road Tax musisz miec aktualny przeglad (MOT) i ubezpieczenie na ten samochod.
Ada

Do góry stronyOffline

kapraL

Post #3 Ocena: 0

2009-01-14 22:18:35 (16 lat temu)

kapraL

Mężczyzna

Z nami od: 28-11-2008

No to mnie pocieszyłeś, że nie będę musiał nic dodatkowo płacić. A co w przypadku gdyby nie wypełnił SORN? Będą tego jakieś konsekwencje? MOT jest ważny do 30 czerwca 2009 roku, a ubezpieczenie chce wykupić przez internet poprzez www.directline.com. Czy wie ktoś może po jakim czasie wykupując ubezpieczenie przez internet otrzymam tego jakieś potwierdzenie i będę mógł zgłosić się z częścią dokumentu rejestracyjnego w celu wykupienia road taxu?

Do góry stronyOffline

pajkuhan

Post #4 Ocena: 0

2009-01-14 22:19:06 (16 lat temu)

pajkuhan

Z nami od: 13-06-2007

Hej-nie musisz płacić żadnej kary,można nie opłacać Tax'u pod warunkiem że to zgłosisz i "schowasz" auto(np garaż). Tax można zapłacić przez neta ale lepiej wg mnie na poczcie bo będziesz miał od ręki-do uzyskania tax'u będziesz potrzebował aktualny przegląd(MOT) i ubezpieczenie.Pokażesz to na poczcie i kupisz tax.pozdrowionka

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,