MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stłuczka w angli

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

franekkk

Post #1 Ocena: 0

2009-01-10 09:21:59 (16 lat temu)

franekkk

Mężczyzna

Z nami od: 10-01-2009

Miałem stłuczkę w Anglii ponad rok i 3 miesiące temu. Ja jechałem samochodem mojego angielskiego pracodawcy i na rondzie oczywiście z mojej winy zarysowałem lakier w aucie anielskiego pana w krawacie. Co najciekawsze facet nie zatrzymał się tylko odjechał ale na rodzie stała policja, policjant podszedł zapytał się czy się dobrze czuje oczywiście odpowiedziałem że nic mi nie jest. Następnie policja dogoniła angielskiego pana. Po krótkiej rozmowie z policja i panem (bo słabo mówię po angielsku) miałem się zgłosić w tym samym dniu na pobliski posterunek. Pojechałem do mojego angielskiego pracodawcy. Po wyjaśnieniu co się stało wziął moje prawo-jazdy, ubezpieczenie i pojechał za mnie na posterunek mówiąc abym o nic się nie martwił. A dziś ku mojemu zdziwieniu mój wspaniały pracodawca mówi mi, że przyszły do mnie jakieś papiery. Więc nieświadom otworzyłem i okazało się, że sprawa dotyczy incydentu z sprzed roku i 3 miesięcy. Co najgorsze okazuje się, że mam do zapłaty 3900 funtów. Co najdziwniejsze w tym czasie od zdarzenia nie dostałem żadnego powiadomienia pocztą że toczy się jakaś sprawa a przecież cały czas mieszkam w tym samym miejscu co teraz (jestem zameldowany i pracuje legalnie). Proszę jeżeli ktoś może pomóżcie i powiedzcie co mam robić, gdzie szukać pomocy.
(gg 9128897)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karunia

Post #2 Ocena: 0

2009-01-10 11:01:37 (16 lat temu)

karunia

Kobieta

Z nami od: 03-01-2009

szukaj prawnika

Do góry stronyOffline

vitek

Post #3 Ocena: 0

2009-01-10 11:02:28 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Przede wszystkim napisz z jakiego tytułu miałbyś płacić te pieniądze, czy to jest grzywna, zwrot kosztów naprawy auta czy coś jeszcze innego?
Tyle że nie znasz języka to nie przeczytasz i kółko się zamyka. Może zeskanuj pismo przepuść przez OCR i wklej
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2009-01-10 11:12:39 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #5 Ocena: 0

2009-01-10 22:46:18 (16 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Jakim prawem to Ty masz płacić? Przecież po to jest ubezpieczenie! No chyba, że takiego nie było... ups.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,