MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z Galaxy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Edzia1

Post #1 Ocena: 0

2009-01-04 15:36:20 (16 lat temu)

Edzia1

Kobieta

Z nami od: 07-01-2008

Witam wszystkich w nowym roku.Mam problem z fordem galaxy disel 99rok.Nie zbyt dobrze działa w niej ogrzewanie bardzo długo się rozgrzewa nawet do 15minut dopiero się robi ciepło.Czy ktoś ma podobne problemy co z tym można zrobić proszę o jakieś wskazówki.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

michal1985

Post #2 Ocena: 0

2009-01-04 15:45:55 (16 lat temu)

michal1985

Mężczyzna

Z nami od: 16-08-2008

wez pod uwage to ze teraz jest chlodniej,wiec wiadomo auto sie troszke wolniej sie nagrzewa jednak 15minut to zbyt dlugo.Podlacz gdzies u mechanika pod kopma moze jakies bledy Ci wykarze.Druga sprawa to taka ze nagrzewnica moze powoli padac.Razedze grzac mocniej raz slabiej.Najepiej poszukaj polskiego forum Forda Galaxy tam Ci ludzie napewno doradza co z tym fantem zrobic;-)

znalazlem tu masz form
http://forum.fordclubpolska.org/http://forum.fordclubpolska.org/

[ Ostatnio edytowany przez: michal1985 04-01-2009 15:49 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2009-01-04 15:50:03 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Najpierw sprawdz wskaznik temperatury, jesli po 15 minutach wskazuje 85-95 stopni i poziom plynu chlodzacego jest prawidlowy to najwazniejsze problemy masz odfajkowane. Autko jest troche wiekowe wiec uklad chlodzenia moze byc zapaprany i nawet czesciowo niedrozny (nagrzewnica!), nie wiadomo KTO i JAK dbal o auto w przeszlosci. Jesli w zbiorniczku wyrownawczym nie widac zadnych osadow to i ten defekt mozna odfajkowac. Oczywiscie mozna plukac uklad chlodzenia ale bez wlasnego podworka trudno bedzie to zrobic.
No i najwazniejsze: Galaxy to auto o sporej przestrzeni wewnetrznej i po prostu trzeba czasu i sporo energii cieplnej aby podniesc temperature wnetrza tj. tapicerki, plastikow, siedzen, zimnej kierownicy. Wiem cos o tym bo tez jezdze podobna stodola i pomimo tego ze z kratek dmucha cieple powietrze to wszystko w srodku dosc dlugo jest zimne. To na poczatek tyle porad...

Do góry stronyOffline

michal1985

Post #4 Ocena: 0

2009-01-04 15:59:23 (16 lat temu)

michal1985

Mężczyzna

Z nami od: 16-08-2008

Na stronce forum ktore Ci podalem jest podobny temat poytaj tam a doradza Ci co i jak o ja osobiscie Forda nie mialem,wiadomo jaka ma opinie,fane autka ale potafia byc upierdliwie awaryjne.Kolega wyzej dokladnie sie rozpisal co powinnas zrobic to tak na sam pozatek;-)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #5 Ocena: 0

2009-01-04 16:33:39 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ja mam samochód podobnej kubatury

Piękne nie jest ale nie o tym, u mnie gorące powietrze z wentylacji leci po około 5 minut, a nagrzanie samochodu... no cóż to inna bajka, jeżeli chcesz szybko nagrzać pojazd to trzeba włączyć cyrkulacje wewnątrz dopiero jak stwierdzisz ze ci jest ciepło włączasz automatyczną temperaturę.
A jeżeli nie masz ciepłego powietrza z nawiewu to faktycznie coś nie teges z nagrzewnicami, może być tak jak sugerowali syf w układzie, ale może też być powietrze albo uszkodzony termostat, nie wiem ile on ma tam obwodów, zobacz też czy klapy kierujące powietrze chodzą, nie wiem masz tam automatykę czy ręcznie suwakami?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2009-01-04 17:12:55 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2009-01-04 16:33:39, krakn napisał(a):
jeżeli chcesz szybko nagrzać pojazd to trzeba włączyć cyrkulacje wewnątrz dopiero jak stwierdzisz ze ci jest ciepło włączasz automatyczną temperaturę.

Włączenie cyrkulacji wewnętrznej w zimne dni spowoduje natychmiastowe zaparowanie szyb od wewnątrz, można rozpędzać parę klimatyzacja ale niewiele to pomoże. Nie znam GALAXY ale może być ze układ ogrzewania jest żywcem przeniesiony np. z Mondeo i na większe nadwozie jast za mało wydajne.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-01-04 18:33:51 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2009-01-04 18:38:00 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

heh, ale ja tak robię, włączam klimę włączam cyrkulacje wewnątrz i przechodzi przez chłodny panel klimy tam się osusza potem powietrze się ogrzewa, i tym sposobem raz ze suszysz samochód dwa odparowuje ci się szyba.
Gdy mam wilgoć, a mam, bo często z maszyny mi się wylewa woda, do tego mokre wiadra, mokre węże z maszyny, to właściwie jedyna możliwość by ją wyprowadzić z samochodu,
Aha wtedy robi się tak że włączasz nawiew tylko na przednie szyby jak najcieplejsze powietrze, i włączona klima, działa na 100%

poza tym jak czyszczeń tapicerkę samochodową to w angielskim klimacie najlepszy sposób na błyskawiczne wysuszenie, bywa że po czyszczeniu z klimy leje się strumieniem woda :D
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

yacoob

Post #9 Ocena: 0

2009-01-04 19:27:47 (16 lat temu)

yacoob

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2008

Z tego co piszesz to trudno cokolwiek wywnioskować. Na początek to bym chciał abyś na zimnym silniku odpaliła auto i obserwowała co pokazuje wskaźnik temperatury. Tzn. obserwuj jak szybko rośnie temperatura. W międzyczasie sprawdź czy nagrzewa się chłodnica (przynajmniej do temperatury 70stopni powinna być zimna) Interesuje mnie też jak kształtuje się temperatura w trakcie jazdy w mieście (powoli) i poza miastem na trasie(szybko). Zwróć uwagę co się dzieje jeżeli silnik jest odpowiednio nagrzany i wyjedziesz na trasę i przez jakiś czas będziesz jechać dość szybko (nie więcej niż 70mph bo to nie legalne) No i przez cały ten czas dobrze by było abyś nie włączała wiatraka od ogrzewania. Postaraj się podać jak najwięcej spostrzeżeń.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

vitek

Post #10 Ocena: 0

2009-01-04 19:33:19 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Mój ford c-max też długo się nagrzewa, co najmniej 10 minut zanim wskaźnik temp. drgnie a z wylotów zacznie lekko dmuchać ciepłem, ale podobno te nowe silniki diesla tak mają bo są bardzo oszczędne. W twoim wypadku będzie albo zabita nagrzewnica albo walnięty termostat zależnie od tego czy wskaźnik temp. się podnosi czy nie
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,