MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Opony - ile wymiana.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

autofan

Post #1 Ocena: 0

2008-12-29 06:07:15 (16 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Paolomario troche cie rozczaruje ale najwazniejszy jest stan opon na kolach napedzanych ,corolla ma naped na przod ,wiec to przednie opony sa bardziej istotne.Generalnie proponuje znalezc takie same opony i zamienic z przodem .W kwestii producenta ,coz ile glow tyle zdan ,pirelli sa dobre ale jak nie jezdzisz duzo to nawet barum powinien wystarczyc .
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer ICQNumer Skype

SiwyZmc

Post #2 Ocena: 0

2008-12-29 07:17:11 (16 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

uprzedzono mnie na temat tego gdzie dobre opony sa najwazniejsze....powiem wiecej przod jest zawsze odpowiedzialny za stery samochodu tak wiec czy naped na tyl czy na przod to lepsze opony wg mnie powinny byc na przodzie. Tyl ze slabymi oponami w samochodzie z napedem na tylna os bedzie co najwyzej wiecej krecil kolami podczas ruszania.....ze sliskimi z przodu pojdziesz w row przy pierwszym lepszym zakrecie.

[ Ostatnio edytowany przez: SiwyZmc 29-12-2008 17:56 ]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-12-29 16:23:25 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-12-29 16:42:53 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2008-12-29 17:05:10 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2008-12-28 17:08:16, wiadkuju napisał(a):
A my zrobilismy blad i za po zakupie auta kupilismy do niego komplet doskonalych opon - &79 za sztuke. Bylo super, ale nie za dlugo. Bo zlapalismy kapcia(gwozdz) i opony skleic sie nie dalo - poszlo do smieci &79 i kupilismy oponke za cos ok 30. Bo po co pchac w opony skoro nie mozna ich potem zalatac?

dziwne, ja kupiłem micheliny energy i to jeszcze droższe bo mily index dla samochodów ciężkich (99), w sumie ponad 450 za komplet, ale oponki miodzio, niedawno złapałem kapcia, podjechałem do majstra i naprawił bez problemu. jak nie chcą naprawić jedzie się gdzie indziej, rzadko kiedy bywa że się nie da, no chyba że rozwalony jest bok opony i to paskudnie np wielką śróbą itp.

A w opony po to się "wywala" kasę żeby nas trzymało drogi i to w tedy na prawdę jest problem a wiec ekstremalnych warunkach, a te tanie właśnie zawodzą w takich momentach.
A powieżchnia styku z gruntem to powieżchnia zaledwie koperty, i to was trzyma was i ponat tone samochód w momencie gwałtownego chamowania obciążenie bezwładności masy jest takie jak by ktoś ciągnął KILKA TON! więc jest to punkt samochodu najważniejszy zaraz po układzie hamulcowym i nie warto tu oszczędzać bo pogrzeb kosztuje więcej.

naprawa kosztowała mnie 14 funtów z wyważeniem i nowym wentylem

Cytat:

2008-12-29 06:07:15, autofan napisał(a):
Paolomario troche cie rozczaruje ale najwazniejszy jest stan opon na kolach napedzanych ,corolla ma naped na przod ,wiec to przednie opony sa bardziej istotne.Generalnie proponuje znalezc takie same opony i zamienic z przodem .W kwestii producenta ,coz ile glow tyle zdan ,pirelli sa dobre ale jak nie jezdzisz duzo to nawet barum powinien wystarczyc .

wszystkie są tak samo ważne, co prawda przedni napęd wtedy opony przednie odpowiadają za napęd i kierowanie, ale gdy tylne wpadną w poślizg to robi się wahadło i za przeproszeniem pupa wyprzedza.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

autofan

Post #6 Ocena: 0

2008-12-29 17:17:36 (16 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Dokladnie krakn masz racje ale jesli masz do wyboru tylko dwie nowe opony to zakladasz je z przodu.Jak to ktos kiedys powiedzial fizyki sie nie oszuka.
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

autofan

Post #7 Ocena: 0

2008-12-29 17:21:33 (16 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Daj sobie spokoj z tymi pseudo dziennikarzami .Przod jest najistotnieszy.To co napisal Siwy... jest prawidlowe.
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

BiF

Post #8 Ocena: 0

2009-02-15 07:51:59 (16 lat temu)

BiF

Mężczyzna

Z nami od: 11-04-2007

Witam

szukam opon zimowych o wymiarach 205/45 R17 byłem w każdym zakładzie u mnie w miasteczku nigdzie nie mają zimówek na ebay nie ma a jak cos jest w moim rozmiarze to All-Weather ,a ja nie chce takich tylko typowe zimówki. Na my tyres ceny wysokie najtansza opona 109 funa. Zna lub ma ktoś jakieś namiary www lub inny na tanie jakiekolwiek zimówki mogą już być nawet używki

pozdr

Do góry stronyOffline

vitek

Post #9 Ocena: 0

2009-02-15 10:20:35 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-12-29 17:17:36, autofan napisał(a):
Dokladnie krakn masz racje ale jesli masz do wyboru tylko dwie nowe opony to zakladasz je z przodu.Jak to ktos kiedys powiedzial fizyki sie nie oszuka.

Ja już kilkakrotnie czytałem i słyszałem w tv coś dokładnie odwrotnego: lepsze opony zakłada się na TYŁ
niezależnie do tego jaki mamy napęd
a to dlatego że najbardziej niebezpieczny jest poślizg tylnych kół
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #10 Ocena: 0

2009-03-03 21:57:36 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline