Str 3 z 3 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
reivilo |
Post #1 Ocena: 0 2008-12-28 18:20:33 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
W moim poscie przy edycji wykasowalam niechcacy poczatek ktory zmienil sens wypowiedzi - pisalam tam ze jadac nie mozemy zobaczyc czy nam kamera zrobila zdjecie czy nie.Robiace zdjecie z przodu kamery nie maja flesza te ktore maja roba zdjecie z tylu i raczej trudno kierowcy takowego zauwazyc.
Wiec generalnie smiesza mnie komenarze ...o zrobili mi zdjecie.
A co do pytania gdzie znalesc lokalizacje kamer - przypuszczam ze w kazdej nawigacji satelitarnej - moj tom tom takie informacje posiada pieknie daje znac za ile kamerka i jaka predkosc ograniczenia.
Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|

|
 |
|
|
_Steve_ |
Post #2 Ocena: 0 2008-12-28 18:32:19 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Skąd: Luton |
|

|

|
|
SiwyZmc |
Post #3 Ocena: 0 2008-12-28 18:45:16 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: Polska |
Cytat:
2008-12-28 18:20:33, reivilo napisał(a):
W moim poscie przy edycji wykasowalam niechcacy poczatek ktory zmienil sens wypowiedzi - pisalam tam ze jadac nie mozemy zobaczyc czy nam kamera zrobila zdjecie czy nie.Robiace zdjecie z przodu kamery nie maja flesza te ktore maja roba zdjecie z tylu i raczej trudno kierowcy takowego zauwazyc.
Wiec generalnie smiesza mnie komenarze ...o zrobili mi zdjecie
i znow sie mylisz. Wlasnie tacy kierowcy ktorzy mowia "oj nie widzialem nawet kiedy mi zdjecie zrobilo" powoduja najwiecej wypadkow jesli idzie o kolizje z motocyklistami. Ja zawsze widze i nie koniecznie dlatego ze przekraczam predkosc...czasami kamery dla hecy robia zdjecia i flesz jest widoczny doskonale.....chyba ze nie kazdy zwraca tyle uwagi na szczegoly w ruchu drogowym.
I powiedziec czy mam zdjecie czy nie jest rowniez prosto bo wiesz jesli lamiesz prawo po fleszu raczej dostaniesz mandacik.
|

|
 |
|
reivilo |
Post #4 Ocena: 0 2008-12-28 20:44:28 (16 lat temu) |
no coz ja nigdy nie widze kiedy mi niby robi zdjecie z tej prostej przyczyny ze jezdze przepisowo ...z kilku powodow a jeden z nich to kiedys byla kamapnia na temat predkosci - jakie szanse maja na przezycie ludzie przy zwiekszonej przedkosci a inna sprawa ze tutaj ograniczenia predkosci sluza bezpieczenstwu ludzi a nie tak jak pl do lapania kierowcow na zakazy i wlepiania im mandatow.
Nauczylam sie poprostu brac poprawke gdziekolwiek tu jade ze tu sie jezdzi wolno. I mozna zdazyc...i nie martwic sie o zdjecia. Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|

|
 |
|
SiwyZmc |
Post #5 Ocena: 0 2008-12-29 18:27:53 (16 lat temu) |
Cytat:
2008-12-28 20:44:28, reivilo napisał(a):
sprawa ze tutaj ograniczenia predkosci sluza bezpieczenstwu ludzi a nie tak jak pl do lapania kierowcow na zakazy i wlepiania im mandatow.
sama sprawa ograniczania predkosci sluzy rowniez i w Pl(u) ku bezpieczenstwu na drogach tylko ze sposob w jaki to robia niestety jest glupi i nieskuteczny. Jedyne co to poprawia to grubosc portfela panstwa gdzie jest to dobry sposob latania dziur w budzecie. Kto tam kiedys dbal o narod? "Nie zyje? to dobrze wazne ze pol zycia placil nam podatki!" Takie bylo, jest i bedzie podejscie do narodu polskiego przez ich wlasny rzad. Kocham ten kraj bo tam sie urodzilem i jestem z tego dumny ale polityka i rzady napawaja mnie obrzydzeniem. Nie chce sie nawet tak naprawde starac zrozumiec glupi tok myslenia tych istot odpowiedzialnych za bezpieczenstwo na drogach zarowno pieszych jak i kierowcow.
|

|
 |
|
|
mfs345 |
Post #6 Ocena: 0 2008-12-29 22:46:48 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-12-2008 |
Dziekuje za rady. Nie popieram jezdzenia na czerwonym swietle ale w tym wypadku bylo to doslownie przeskoczenie z pomaranczowego na czerwone. I wiem zaraz ktos doda, ze nalezy sie zatrzymac na pomaranczowym etc. Moge tylko na to odpowiedziec, ze zdarza sie to kazdemu. Wczoraj zauwazylem samochod policyjny (nie na sygnale) ktory przejechal na czerwonym na przejsciu dla pieszych. Nie wspomne o taksowkarzu ktory wiozl mnie dzisiaj przez centrum i zrobil dokladnie to samo przy kazdych swiatlach. Gdyby liczyc punkty zebralby ok 9 (i 180 funtow mandatow) tylko przy moim kursie.
|

|
 |
|
reivilo |
Post #7 Ocena: 0 2008-12-30 09:03:17 (16 lat temu) |
Jest duze prawdopodobienstwo ze ci sie i twojej mamie upiecze.Moim zdaniem tak na logike aparaty robiace zdjecia z pewnoscia maja pewna tolerancje np przy ograniczeniu do 50 mysle ze przekroczenie 10%-15% nie jest wylapywane przez aparat - i pewnie podobnie z kameram i na swiatlach.
Przy czym oczywiscie nie jest to post zachecajacy do ignorowania kamer - one sa dla naszego bezpieczenstwa a nie do zastraszania.
Zycze wszystkim bezpiecznaj jazdy. Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|

|
 |
|
malewka |
Post #8 Ocena: 0 2008-12-30 09:50:20 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-08-2008 Skąd: London |
ja bym sie nie martwila - jesli juz masz niby to zdjecie, to pewnie i tak nie przyjdzie...
wspomnisz moje slowa!!
szczescia w Nowym Roku
|

|
 |
|
SiwyZmc |
Post #9 Ocena: 0 2008-12-30 17:36:44 (16 lat temu) |
czasami sie zdaza ze zdjecia nie dochodza i pewne akta policyjne rowniez sie gubia....ale jak to dziala to nie wiem. Wiem jedno, jesli tego zdjecia nie dostaniesz to idz zagraj w totka....bo moze Ci sie poszczescic.
p.s po wygranej napisz prywatna wiadomosc do mnie jaka dzialke dostane za podpowiedzenie zebys zagral 
|

|
 |
|
|
Post #10 Ocena: 0 2008-12-30 17:48:39 (16 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |