Jak niektorych argumentow spodziewalabym sie po nastoletnich osobach (chialem jezdzic a nie mialem za co prawa wyrobic!!, jak cie nie stac to nie masz i koniec), jak widac nie rok urodzenia swiadczy o dojrzalosci.
Wlos sie jezy na glowie.....
Str 4 z 7 |
|
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: 0 2008-12-21 19:51:29 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Ciekawe, ze ja w kilku zdaniach potrafie argumentowac przeciw, a wy piszecie esej na usprawiedliwienie glupoty.
Jak niektorych argumentow spodziewalabym sie po nastoletnich osobach (chialem jezdzic a nie mialem za co prawa wyrobic!!, jak cie nie stac to nie masz i koniec), jak widac nie rok urodzenia swiadczy o dojrzalosci. Wlos sie jezy na glowie.....
Ada
|
ciupek77 | Post #2 Ocena: 0 2008-12-21 20:14:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2008 |
Glupota jest wsiadanie po pijaku,po dragach(zreszta samo branie to glupota),uwazanie sie za kierowce bo ma sie uprawnienia(pomimo ze wszyscy inni uczestnicy ruchu maja odmienne zdanie co wyrazaja uzywaniem klaksonu chociazby)a w krytycznej sytuacji zamykanie oczu z przerazenia.Ktos sie kiedys zastanawial dlaczego w okresie Wszystkich Swietych,Swiat i Zakonczenia wakacji jest najwiecej wypadkow?...Bo "niedzielni" wtedy wsiadaja za kolko."Kierowcy z uprawnieniami"od siedmiu bolesci.Nie wspominam juz o tych bezmozgach co na podwojnym gazie albo na dopale...
|
jedrek | Post #3 Ocena: 0 2008-12-21 20:43:44 (16 lat temu) |
Z nami od: 02-11-2006 Skąd: London |
Uwazam, ze nie bez powodu ubezpieczyciele uzalezniaja stawki od wieku kierowcy, czy jest zonaty itd... pewnie zycie ich nauczylo.
|
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2008-12-21 21:11:44 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Ty twierdzisz, ze kierowcy bez uprawnien sa bezpieczni, a pijak uwaza, ze jak wypije to tez jest lepszym kierowca. To samo tlumaczenie, taka sama glupota. Jednemu szkoda czasu i pieniedzy na prawo jazdy, drugiemu na taksowke. Ja i jednego i drugiego tak samo "szanuje". Chociaz alkohol nie jest wytlumaczeniem brakow w mysleniu (bo nikt mu w gardlo nie wlal), to jeszcze gorszym brakiem rozumu, tym razem na trzezwo, popisuje sie ten co wsiada bez uprawnien bo sie ma za krola szos.
Ada
|
Kasia_ | Post #5 Ocena: 0 2008-12-22 01:49:53 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-06-2008 |
tzn, ja jestem wg was idiotka... zaplacilam za kurs, za egzamin, plaece ubezpieczenie, woze dzieciaka w foteliku i nie szaleje jak palant, chociaz mam czym...
matko... czlowiek cale zycie sie uczy, o nowego roku przestaje placic za ubezpieczenie, tax itd... no przeciez mam tyle juz km wyjezdzonych, ze czas poszalec... a tak na powaznie, to powod jakis chyba do ch... jest, ze prawo jazdy trzeba zdac... gdyby wszyscy sie rodzili z umiejetnoscia prowadzenia auta to by cholernego egzaminu nie bylo!!! wierze,ze ci co maja bardzo wysokie mniemanie o wlasnej osobie po paru godzinach za kolkiem i tak za nie wsiada, wiec.... mam nadzieje, ze ja osobiscie takiego idioty na swojej drodze nie spotkam!!! |
|
|
ciupek77 | Post #6 Ocena: 0 2008-12-22 02:51:35 (16 lat temu) |
Ale sie uparliscie...To wam cos wyjasnie.Kiedy ja robilem prawko musialem sam na nie zarobic,wiec poszedlem normalna droga.wykupilem kurs,zdawalem egzaminy(zdalem za 2 razem). wszyscy moi kumple ktorych starzy placili za prawko,robili jazdy u takiego "pana",placilo sie za kurs 2xtyle co normalnie i trzeba sie bylo pokazac na egzaminie.Takich prawek za buraki wydali nie tylko u mnie w miescie ale w calej Polsce tysiace.W koncu z rekawa sobie afery w WORD nie wytrzepali skoro ludzi pozamykali.Takich kierowcow mijaliscie codziennie,ba moze nawet nie wiecie ale moze polowa waszych znajomych tak "zdala"....Ja tez woze dzieci w fotelikach,place ubezpieczenie,Tax,mam wazny przeglad.Co wiecej najczesciej sam naprawiam auto wiec tak na prawde wiem co w nim piszczy...ZRESZTA otworzcie oczy,tu sie w majestacie prawa jezdzi bez prawka majac za instruktora kogos kto ma raptem 2 czy 3 lata prawko wiec doswiadczony kierowca z niego ZADEN a co dopiero instruktor.A gdzie kurs instruktorski?Przeciez nie kazdy sie nadaje na instruktora.Gdzie dodatkowe pedaly ktorych sie uzywa w razie koniecznosci?To wam nie przeszkadza?
|
ania_caterham | Post #7 Ocena: 0 2008-12-22 04:11:44 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Ciupek mow za siebie i swoich tzw znajomych. Ja zdawalam tutaj (5 lat temu). Zaplacilam za doswiadczonego instruktora, bo chcialam sie nauczyc BEZPIECZNIE jezdzic a nie tylko kierowac pojazdem. Nie kazdy uczy sie tu z kolesiem czy kims z rodziny. A praktyczny egzamin nie zdajesz przed kolega tylko przed egzaminatorem. I jeszcze nie slyszalam zeby tutaj ktos dal lapowke za zdany egzamin. Ja zdalam za pierwszym razem. Potepiam pijanych kierowcow (nawet tylko po jednym malym piwku) i tych co jezdza bez odpowiednich uprawnien bo ruzykuja nie tylko swoim zyciem ale i naszym. To tyle.
[ Ostatnio edytowany przez: ania_caterham 22-12-2008 04:15 ] |
vitek | Post #8 Ocena: 0 2008-12-22 07:55:51 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2008-12-22 02:51:35, ciupek77 napisał(a): tu sie w majestacie prawa jezdzi bez prawka majac za instruktora kogos kto ma raptem 2 czy 3 lata prawko wiec doswiadczony kierowca z niego ZADEN a co dopiero instruktor.A gdzie kurs instruktorski?Przeciez nie kazdy sie nadaje na instruktora.Gdzie dodatkowe pedaly ktorych sie uzywa w razie koniecznosci?To wam nie przeszkadza? Nie, ale przeszkadza(ło) mi to że w Polsce uczysz się jeździć u instruktora z licencją i autem z dod. pedałami a wypadków jest od cholery, bo egzamin polega głownie na jeżdżeniu po placu bo przecież nie można takiego puścić na ulicę, a poza tym na placu łatwiej jest uwalić, i jeleń przyjdzie 2gi raz i zapłaci, albo (jeszcze lepiej) da w łapę, tak czy tak wyciągnie się od niego szmal bo przecież o to chodzi a nie o to żeby nauczyć go bezpiecznie jeździć. To ja już wolę angielski system nawet bez dod. pedałów The Mythbuster
|
ciupek77 | Post #9 Ocena: 0 2008-12-22 09:18:24 (16 lat temu) |
Vitek...po raz wlasnie potwierdziles ze w PL co drugi ma prawko za buraki,Po dwa pasuje wam ze Tu mozna jezdzic z L,ale goscia chcecie ze skory obrac ze w PL chce tak samo pojezdzic.co z wami?Tamten system wam nie pasuje,ten wam pasuje.Tu jestescie za jezdzeniem bez prawka(provisional to nie prawko),a tam nie.A tak BTW to musieli Ci ladnych pare razy oblac w PL,albo sporo przeplaciles skoro masz takie uprzedzenia do tamtego systemu....To byl zamierzony sarkazm
|
SiwyZmc | Post #10 Ocena: 0 2008-12-22 09:52:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: Polska |
wlasnie zauwazylem ten sam problem. kazdy jest wielkim przeciwnikiem kierowcow bez uprawnien a chlopak ktory ten temat zaczal wlasnie zapytal co sadzimy na temat jazdy pod okiem innego kierowcy. polacy ta sa jak gesi czasami. trudno...zostawiam ten temat bez dalszego komentarza.
|