MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Konsekwencje jazdy bez prawka w pl

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 4 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2008-12-21 19:51:29 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ciekawe, ze ja w kilku zdaniach potrafie argumentowac przeciw, a wy piszecie esej na usprawiedliwienie glupoty.

Jak niektorych argumentow spodziewalabym sie po nastoletnich osobach (chialem jezdzic a nie mialem za co prawa wyrobic!!, jak cie nie stac to nie masz i koniec), jak widac nie rok urodzenia swiadczy o dojrzalosci.
Wlos sie jezy na glowie.....
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ciupek77

Post #2 Ocena: 0

2008-12-21 20:14:03 (16 lat temu)

ciupek77

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2008

Glupota jest wsiadanie po pijaku,po dragach(zreszta samo branie to glupota),uwazanie sie za kierowce bo ma sie uprawnienia(pomimo ze wszyscy inni uczestnicy ruchu maja odmienne zdanie co wyrazaja uzywaniem klaksonu chociazby)a w krytycznej sytuacji zamykanie oczu z przerazenia.Ktos sie kiedys zastanawial dlaczego w okresie Wszystkich Swietych,Swiat i Zakonczenia wakacji jest najwiecej wypadkow?...Bo "niedzielni" wtedy wsiadaja za kolko."Kierowcy z uprawnieniami"od siedmiu bolesci.Nie wspominam juz o tych bezmozgach co na podwojnym gazie albo na dopale...

Do góry stronyOffline

jedrek

Post #3 Ocena: 0

2008-12-21 20:43:44 (16 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Uwazam, ze nie bez powodu ubezpieczyciele uzalezniaja stawki od wieku kierowcy, czy jest zonaty itd... pewnie zycie ich nauczylo.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2008-12-21 21:11:44 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ty twierdzisz, ze kierowcy bez uprawnien sa bezpieczni, a pijak uwaza, ze jak wypije to tez jest lepszym kierowca. To samo tlumaczenie, taka sama glupota. Jednemu szkoda czasu i pieniedzy na prawo jazdy, drugiemu na taksowke. Ja i jednego i drugiego tak samo "szanuje". Chociaz alkohol nie jest wytlumaczeniem brakow w mysleniu (bo nikt mu w gardlo nie wlal), to jeszcze gorszym brakiem rozumu, tym razem na trzezwo, popisuje sie ten co wsiada bez uprawnien bo sie ma za krola szos.
Ada

Do góry stronyOffline

Kasia_

Post #5 Ocena: 0

2008-12-22 01:49:53 (16 lat temu)

Kasia_

Kobieta

Z nami od: 22-06-2008

tzn, ja jestem wg was idiotka... zaplacilam za kurs, za egzamin, plaece ubezpieczenie, woze dzieciaka w foteliku i nie szaleje jak palant, chociaz mam czym...
matko... czlowiek cale zycie sie uczy, o nowego roku przestaje placic za ubezpieczenie, tax itd... no przeciez mam tyle juz km wyjezdzonych, ze czas poszalec...
a tak na powaznie, to powod jakis chyba do ch... jest, ze prawo jazdy trzeba zdac... gdyby wszyscy sie rodzili z umiejetnoscia prowadzenia auta to by cholernego egzaminu nie bylo!!!

wierze,ze ci co maja bardzo wysokie mniemanie o wlasnej osobie po paru godzinach za kolkiem i tak za nie wsiada, wiec.... mam nadzieje, ze ja osobiscie takiego idioty na swojej drodze nie spotkam!!!

Do góry stronyOffline

ciupek77

Post #6 Ocena: 0

2008-12-22 02:51:35 (16 lat temu)

ciupek77

Mężczyzna

Ale sie uparliscie...To wam cos wyjasnie.Kiedy ja robilem prawko musialem sam na nie zarobic,wiec poszedlem normalna droga.wykupilem kurs,zdawalem egzaminy(zdalem za 2 razem). wszyscy moi kumple ktorych starzy placili za prawko,robili jazdy u takiego "pana",placilo sie za kurs 2xtyle co normalnie i trzeba sie bylo pokazac na egzaminie.Takich prawek za buraki wydali nie tylko u mnie w miescie ale w calej Polsce tysiace.W koncu z rekawa sobie afery w WORD nie wytrzepali skoro ludzi pozamykali.Takich kierowcow mijaliscie codziennie,ba moze nawet nie wiecie ale moze polowa waszych znajomych tak "zdala"....Ja tez woze dzieci w fotelikach,place ubezpieczenie,Tax,mam wazny przeglad.Co wiecej najczesciej sam naprawiam auto wiec tak na prawde wiem co w nim piszczy...ZRESZTA otworzcie oczy,tu sie w majestacie prawa jezdzi bez prawka majac za instruktora kogos kto ma raptem 2 czy 3 lata prawko wiec doswiadczony kierowca z niego ZADEN a co dopiero instruktor.A gdzie kurs instruktorski?Przeciez nie kazdy sie nadaje na instruktora.Gdzie dodatkowe pedaly ktorych sie uzywa w razie koniecznosci?To wam nie przeszkadza?

Do góry stronyOffline

ania_caterham

Post #7 Ocena: 0

2008-12-22 04:11:44 (16 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Ciupek mow za siebie i swoich tzw znajomych. Ja zdawalam tutaj (5 lat temu). Zaplacilam za doswiadczonego instruktora, bo chcialam sie nauczyc BEZPIECZNIE jezdzic a nie tylko kierowac pojazdem. Nie kazdy uczy sie tu z kolesiem czy kims z rodziny. A praktyczny egzamin nie zdajesz przed kolega tylko przed egzaminatorem. I jeszcze nie slyszalam zeby tutaj ktos dal lapowke za zdany egzamin. Ja zdalam za pierwszym razem. Potepiam pijanych kierowcow (nawet tylko po jednym malym piwku) i tych co jezdza bez odpowiednich uprawnien bo ruzykuja nie tylko swoim zyciem ale i naszym. To tyle.

[ Ostatnio edytowany przez: ania_caterham 22-12-2008 04:15 ]

Do góry stronyOffline

vitek

Post #8 Ocena: 0

2008-12-22 07:55:51 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-12-22 02:51:35, ciupek77 napisał(a):
tu sie w majestacie prawa jezdzi bez prawka majac za instruktora kogos kto ma raptem 2 czy 3 lata prawko wiec doswiadczony kierowca z niego ZADEN a co dopiero instruktor.A gdzie kurs instruktorski?Przeciez nie kazdy sie nadaje na instruktora.Gdzie dodatkowe pedaly ktorych sie uzywa w razie koniecznosci?To wam nie przeszkadza?

Nie, ale przeszkadza(ło) mi to że w Polsce uczysz się jeździć u instruktora z licencją i autem z dod. pedałami a wypadków jest od cholery, bo egzamin polega głownie na jeżdżeniu po placu bo przecież nie można takiego puścić na ulicę, a poza tym na placu łatwiej jest uwalić, i jeleń przyjdzie 2gi raz i zapłaci, albo (jeszcze lepiej) da w łapę, tak czy tak wyciągnie się od niego szmal bo przecież o to chodzi a nie o to żeby nauczyć go bezpiecznie jeździć. To ja już wolę angielski system nawet bez dod. pedałów
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ciupek77

Post #9 Ocena: 0

2008-12-22 09:18:24 (16 lat temu)

ciupek77

Mężczyzna

Vitek...po raz wlasnie potwierdziles ze w PL co drugi ma prawko za buraki,Po dwa pasuje wam ze Tu mozna jezdzic z L,ale goscia chcecie ze skory obrac ze w PL chce tak samo pojezdzic.co z wami?Tamten system wam nie pasuje,ten wam pasuje.Tu jestescie za jezdzeniem bez prawka(provisional to nie prawko),a tam nie.A tak BTW to musieli Ci ladnych pare razy oblac w PL,albo sporo przeplaciles skoro masz takie uprzedzenia do tamtego systemu....To byl zamierzony sarkazm

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #10 Ocena: 0

2008-12-22 09:52:03 (16 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

wlasnie zauwazylem ten sam problem. kazdy jest wielkim przeciwnikiem kierowcow bez uprawnien a chlopak ktory ten temat zaczal wlasnie zapytal co sadzimy na temat jazdy pod okiem innego kierowcy. polacy ta sa jak gesi czasami. trudno...zostawiam ten temat bez dalszego komentarza.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,