MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kradzież samochodu/pojazdu.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vitek

Post #1 Ocena: 0

2008-12-01 22:37:38 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-12-01 21:47:28, marcinb napisał(a):
skontaktowac sie z ambasada czy tez konsulatem

Nie wydaje mi się aby konsulat nie mówiąc już o ambasadzie (!) był zainteresowany opowieściami o skradzionym samochodzie. Podstawowy i właściwie jedyny niezbędny kontakt to policja
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

marcinb

Post #2 Ocena: 0

2008-12-01 23:01:42 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

moze jednak sie przyda zeby przetlumaczyc i/lub poswiadczyc dokument z Policji ew doradzi co zrobic.

nie bylbym taki radykalny w stwierdzeniach, ze ''tylko i wylacznie'' - chyba, ze mowisz z doswiadczenia
:-D:-D:-D
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2008-12-01 23:15:25 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

A tak na serio, to najpierw zglos na policje, zaraz poetm do ubezpieczyciela, a jak policja nie znajdzie twojego samochodu (zalezy jak kto jest dobry w chowanego:-)), to ubezpieczyciel ma wyznaczony termin po jakim uznaje samochod za "irretrievable", np moja 28 dni, po jakim ubezpieczyciel wystapi z oferta rekompensaty (nie ma co marzyc o kokosach!!!).

Lepiej chyba wyjdzie poprostu sprzedac;-)
Ada

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #4 Ocena: 0

2008-12-01 23:36:43 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Dobre....:-D
Nie wiem czemu ale przypomniała mi sie pewna historia z lat...szkolno-internackich.
Koleżanka z pokoju najnormalniej w świecie potrzebowała kasy,tylko skąd ją wziąć? Ktos powiedział,żeby rękę złamac to dostanie sie odszkodowanie.Wiadomo,każdy w szkole i internacie był ubezpieczony.
Tak więc posłuchałysmy "rad" kogos mądrzejszego od nas.Zrobiłysmy kompres nasączony octem,owinęłysmy nim rękę między łokciem a dłonią i tak dziewczyna spała cała noc.Rano zdjęła kompres,stuknęłam jej ręke łyżeczką(tak troche mocniej) kośc-pyk i peknięta i to porzadnie.
Dopiero póxniej myślałysmy co to powiedzieć-jaK to sie stało.
Pierdoła-ona wychodziła z łazienki,ja zamykałam drzwi i jej ręke przytrzasnęłam.Uwierzyli.Miała odszkodowanie,rękę w gipsie i troche bólu.Podobno lekarze nie uwierzyli,że drzwiami ręke złamała.Czuc było octem:-]
Sorry,że odbiegłam od tematu ale..każdy pomysł jej dobry,by dostac kasę

Do góry stronyOffline

vitek

Post #5 Ocena: 0

2008-12-01 23:45:51 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-12-01 23:01:42, marcinb napisał(a):
moze jednak sie przyda zeby przetlumaczyc i/lub poswiadczyc dokument z Policji ew doradzi co zrobic.

Po tłumaczenie to chyba jednak lepiej do tłumacza, zwłaszcza jak zdarzenie miało miejsce o kilkaset km od konsulatu to raczej nikt nie będzie się telepał zwłaszcza jak auto wcieło. Nie doświaczyłem kradzieży, ale miałem wypadek w Francji, żandarmeria nie dała mi żadnego zaświadczenia, po prostu zadzwoniłem do ubezpieczalni i dostałem odszkodowanie.
Tu wszystko jest dużo prostsze niż to do czego zostaliśmy przyzwyczajeni w Polsce, ilość wymaganego 'paperworku' jest nieporównalnie mniejsza, pewnie dlatego że takiż jest poziom oszustw.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2008-12-01 23:46:55 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Kiedys odszkodowanie dostala, a ciekawe jakie szkody taki oklad z octu zaprocentuje na starosc.

A tak a'propos, to kiedys slyszalam o takim sposobie na lamanie, ale sadzilam ze to tylko mit.

Ja tam raz zlamalam reke na sniegu i nie polecam, z ubezpieczeniem, czy bez...:-[
Ada

Do góry stronyOffline

witek28w

Post #7 Ocena: 0

2008-12-02 23:30:14 (16 lat temu)

witek28w

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2006

Ogólnie to chciałem "zniknąć" pojazd,ale się dowiedziałem iż to jest mało opłacalne,ceny wozu nie odzyskasz,bo liczą rynkową,a i problemów co nie miara,bo abroad,więcej bym wydał na telefony i przeloty niż to warte zachodu.Wypowiadałem się na temat napraw z ubezpieczenia czy AA,natomiast z kradzieżą jeszcze się nie spotkałem,widocznie te "normalne" wozy u nas nie idą.Cóż zawsze warto popytać na forum.;-)
I zszedł Bóg na ziemię i zobaczył pracę moją i był zadowolony , a usłyszawszy ile zarabiam usiadł i się rozpłakał.....Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2008-12-02 23:41:30 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2008-12-02 23:30:14, witek28w napisał(a):
Ogólnie to chciałem "zniknąć" pojazd,ale się dowiedziałem iż to jest mało opłacalne,ceny wozu nie odzyskasz,bo liczą rynkową,a i problemów co nie miara,bo abroad,więcej bym wydał na telefony i przeloty niż to warte zachodu.

NIektorzy kombinuja, a wszyscy placa podwyzszone stawki za to....:-(
Ada

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2008-12-02 23:44:54 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W Polsce chyba 30% wnioskow o odszkodowania to fikcyjne kradzieze i wyludzenia.

Ale jak bardzo chcesz sie pozbyc auta to zaparkuj na mojej starej ulicy w Warszawie. Mojej kuzynce auto zniknelo w pol godziny, bylo na francuskich tablicach.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2008-12-02 23:52:07 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

HIHIHI
Ja bardzo chcesz, zeby zniknelo, to nie musisz do Polski jechac....
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,