|
---|---|
anciPL | Post #1 Ocena: 0 2008-11-29 18:46:13 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-11-2008 |
Witam wszystkich.
jakis miesiac temu w polskich gazetach pojawiła sie informacja, ze bedzie mozliwosc rejestarcji aut z prawej strony z kierwnica, czy ktoś wie od koedy nowy przepis wchodziw życie? może ktoś podesłać jakies linki zeby sobie poczytać? dzieki czekam na inf. |
andyopole | Post #2 Ocena: 0 2008-11-29 18:54:02 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
No, tylko tego jeszcze brakowalo. Chyba handlarze uzywanymi autami z UK "podkupili" ilus tam poslow zeby cos takiego klepnac. Jestem przeciw!!!!
|
krunschwitz | Post #3 Ocena: 0 2008-11-29 19:17:33 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Mam nadzieje ,ze ten idiotyczny przepis NIGDY nie wejdzie w zycie.Samochody RHD i polskie drogi...Litosci:-W
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
marcheweczka | Post #4 Ocena: 0 2008-11-29 19:25:58 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
przepis pojawil sie w Dzienniku lub Wyborczej o ile sie nie myle i bylo to okolo 6 tyg temu....co do tego,to ja raczej nie wierze,bo zrobilby sie dopiero haos w Polsce....przypominaja sie czasy tzw. skladakow z Niemiec....
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
ciupek77 | Post #5 Ocena: 0 2008-12-20 16:36:41 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2008 |
Rejestracja RHD w PL-jak najbardziej TAK.Chocby dla tego ze niektore pojazdy NIGDY FABRYCZNIE nie wyszly LHD.Podam 2 najczesciej spotykane.Skyline i Toyota Estima.Ludziska przerabiaja SKYa ale to chyba gorzsze niz jezdzenie z kiera nie po tej stronie(adaptuja czesci z innego modelu samochodu,no bo oryginalnych nie ma).Kolejny przyklad tym razem w Druga strone Lancia Dedra Integrale NIGDY NIE byla produkowana jako RHD,co nie przeszkadza jej w legalnym jezdzeniu po UK(rejestracja).Poza tym to nie auta powoduja wypadki,tylko niedorosli kierowcy.Ja zrobilem RHD ponad 15k w EU i jakos zyje i mam sie swietnie.jezdze szybko,wyprzedzam(jak mam pewnosc),a nie brakuje takich co jadac LHD w EU,lub RHD w UK gna blache,rania i zabijaja ludzi.Przepisy tu nic nie zmienia,to tylko puste slowa zapisane na papierze nierzadko przez ludzi ktorzy nie maja pojecia co uchwalaja.Nic nie zastapi doswiadczenia za kolkiem,odrobiny kultury w ruchu drogowym-w tym Polscy kierowcy sa za murzynami,o czym nie mialem kiedys pojecia a teraz kazda wyprawa na kolach mnie w tym uswiadamia...Nic tez nie zastapi ROZUMU.Niektorzy uparcie twierdza ze "ognia" sie daje prawa noga a nie mozgiem,a potem sie okazuje ze "liche 200BHP"ponioslo i sie rozbilo.to samo z chamowaniem...nie chce sie pisac,ale....niektorzy chamuja w miejscu w ostatniej chwili i maja w tzw"glebokim powazaniu"ze za nimi moze jechac autobus albo ciezarowka a droga chamowania takiego pojazdu jest "deczko"dluzsza.Ktos kiedys madry powiedzial ze "KIEROWCA to wsiadzie w byle gowno i dojedzie do celu,a byle sierota to najnowszym "S classe"ze wszystkimi systemami rozbije sie zaraz za rogiem i pozabija ludzi.To tyle
|
|
|
vitek | Post #6 Ocena: 0 2008-12-20 16:55:03 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
hamują hybrydową hulajnogą
![]() The Mythbuster
|
Post #7 Ocena: 0 2009-01-01 17:59:22 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Astakos | Post #8 Ocena: 0 2009-01-01 18:16:18 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-10-2008 |
No dobra-każdy powiedział czy mu sie podaba czy nie ten pomysł,
ALE co z tym fantem, wszedł ten przepis czy nie ?? |
marcheweczka | Post #9 Ocena: 0 2009-01-19 14:31:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
Rząd dał na Gwiazdkę prezent dla importerów aut
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
stokesay | Post #10 Ocena: 0 2009-01-19 15:06:13 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Po pierwsze - ustawa wchodzi w zycie w marcu.
Po drugie, RHD nadal po staremu Cytat: Art 81. pkt 3.
3. Okresowe badanie techniczne po raz pierwszy jest przeprowadzane przed pierwsza rejestracja pojazdu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Badaniu temu nie podlega: ...... 4) zarejestrowany pojazd sprowadzony z panstwa członkowskiego Unii Europejskiej, Konfederacji Szwajcarskiej lub panstwa członkowskiego Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) – strony umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym, w którego dowodzie rejestracyjnym lub innym dokumencie wydanym przez własciwy organ panstwa członkowskiego Unii Europejskiej, Konfederacji Szwajcarskiej lub panstwa członkowskiego Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) – strony umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym przedstawionym do rejestracji, zawarta jest informacja o wykonanym badaniu technicznym i jego terminie wasnosci – z wyjatkiem taksówki osobowej, pojazdu uprzywilejowanego lub pojazdu odpowiednio przystosowanego lub wyposazonego zgodnie z przepisami o przewozie drogowym towarów niebezpiecznych, pojazdu z zamontowanym urzadzeniem technicznym podlegajacym dozorowi technicznemu oraz pojazdu przystosowanego konstrukcyjnie do ruchu lewostronnego. Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|