MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie dla nowicjusza

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2008-11-12 19:30:59 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

opowiadam do powyżej wiek coś około 27 lat, prawo jazdy Świeżak,
miesiące.
po prostu ręce mu opadły i nie jeździ samochodem, znaczy jeździ ale na tylnym siedzeniu ;-)

Ja mam prawko od prawie 20 lat i płace 600 funtów za rok i nie przenosiłem żadnych zniżek, bo mi się nie chciało tyłka zawracać, a samochód chciałem mieć ubezpieczony z biegu.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

yacoob

Post #2 Ocena: 0

2008-11-12 19:58:41 (17 lat temu)

yacoob

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2008

Cytat:

2008-11-12 17:39:25, paolomario napisał(a):
Studiuję różne warianty na gocompare.com, gdzie można dla przykładu zaznaczyć, że samochód nie został jeszcze kupiony i go wybrać z opcją nieznajomości tablicy rejestracyjnej. Tak jak wspominałem, jeżeli wpisuję, że mam tylko provisional to wychodzi dla przykładu dla nowego Mitsubishi Colt z 2008r. około tysiąca w górę. A jak wpisuję, że mam prawko od dwóch miesięcy i że zrobiłem Passpluss (a zrobię na pewno bo już nawet rozmawiałem z instruktorem), i że mam garaż (bo mam), to już od 700funtów są oferty (tylko excess podają 300funtów).
Zastanawiam się na co wtedy zwrócić uwagę i co czytać małym drukiem?
Breakdown Cover mam zapewniony na rok po zdaniu egzaminu, bo robię prawko w bsm a u nich obligatoryjnie od RAC się dostaje, więc to miałbym już z głowy, ale co jeszcze? Jak wspomniałem na wstępie będę wykupywał comprehensive, ale na co jeszcze "polować" w tym ubezpieczeniu? Bo firm i cen dużo i może być niezły ból głowy.

Spróbuj sprawdzić w Lloydsie. Ja u nich znalazłem najtańsza dla mnie ofertę a co ciekawsze gdy dopisałem dodatkowego kierowce to cena jeszcze bardziej spadła. Nie znaczy to ze dla ciebie będzie to tez korzystnie. Myślę ze musisz spędzić te kilka godzin na necie i szukać. Podobno swiezym kierowca lepiej się opłaca ubezpieczyć samochód z silnikiem diesla ale ja tego nie sprawdzałem. I jeszcze jedno, według mnie bardzo ważne jest wykupienie dodatkowej opcji "Claims Legal Assistance Service". Jak to będziesz miał to w razie wypadku (nie ważne czyja wina) ubezpieczyciel bierze na siebie załatwianie wszelkich spraw papierkowych, ty tylko zgłaszasz telefonicznie zaistniałe zdarzenie i przesyłasz wszelkie papierki do nich nie martwiąc się o ich wypełnianie.:-P:-P:-P

Do góry stronyOffline

Strona WWW

vitek

Post #3 Ocena: 0

2008-11-12 23:03:06 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Ubezpieczenie Legal Assistance jest absolutnie zbędne. Ubezpieczalnia i tak wypłaci ci za każdą szkodę, obojętnie z czyjej winy (jeżeli masz pełne ubezp.). Jedyne co robisz to zgłaszasz tel. albo wypełniasz prosty wniosek (1 strona). Nie ma żadnych 'papierków' do wysyłania itp., to nie Polska
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2008-12-16 13:04:14 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2008-12-16 13:07:11 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

pawlik_78

Post #6 Ocena: 0

2008-12-16 13:08:48 (17 lat temu)

pawlik_78

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-12-2008

Jesli chcesz oszczedzic na ubezpieczeniu to zawieraj umowe przez internet. Inaczej dolicza ci za obsluge pracownika.

Poza tym znajdz wiecej ubezpieczalni poniewaz ich ceny moga drastycznie roznic sie.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2008-12-18 23:40:09 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #8 Ocena: 0

2008-12-22 23:54:26 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Direct Line, Tesco + Moneysupermarket (compare insurance), ew confused.com

Niestety, trochę trzeba porobić quote żeby znaleźć te najlepsze. Jak nie chcesz na wycenach wpisywać swoich danych, to tego nie rób :-] Możesz też "pomylić" się w adresie mailowym i numerze telefonu (ja tak robię, ale resztę danych ok) - zwyczajnie, nie mam zamiaru dostawać jakiś maili czy telefonów od nie wiadomo kogo w tej sprawie. Oczywiście, przy braniu ubezpieczenia wpisz wszystko OK ;-)

Dobrze wziąć extra legal cover (assistance itp) tak jak już ktoś wcześniej napisał.

W tych wycenach na stronach zazwyczaj można wybrać model (bez potrzeby numeru rejestracji).

Do góry stronyOffline

rafald

Post #9 Ocena: 0

2008-12-23 12:43:09 (17 lat temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Sprawdz swiftcover, maja gole ubezpieczenie bez dodatkow typu breakdown cover czy pomoc prawna
Jezeli uzywasz moneysupermarket pokombinuj z opcjami - czasem Comprehensive wychodzi taniej niz Third Party.
Najwiekszy wplyw ma bezszkodowa jazda - po pierwszym roku dostaniesz ok 30% znizki, na poczatku rzeczywiscie bedzie drogo, 700 to podejrzewam norma.
Co do auta - ostatnio kombinowalem z malymi i duzymi - VW Polo wyszlo mi niewiele taniej niz Passat.
Powodzenia

Do góry stronyOffline

michal1985

Post #10 Ocena: 0

2008-12-30 23:49:43 (17 lat temu)

michal1985

Mężczyzna

Z nami od: 16-08-2008

osobiscie ma w A-planie pelne ubezpieczenie,place za passata z 97roku 98funtow na miecha mam 23 lata,no dobra juz niedlugo 24 i 6 lat jazdy bezszkodowej.Serio nie wiem czy to duzo bo ubezpieczalem auto na szybko ale teraz to juz sobie spokojnie poszukam i zobaczymy gdzie wyjdzie taniej:-Y

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,