krunschwitz, ale super !!
Wypas!! Sam składałes?? Tez na takiego choruje i zaden z moich znajomych mnie nierozumie....
Chyba takie minimum na takiego kitkarka to ok. 3500 f??
Str 3 z 3 |
|
---|---|
SonnyBoy | Post #1 Ocena: 0 2009-03-31 15:45:14 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-10-2007 Skąd: Manchester |
krunschwitz, ale super !!
Wypas!! Sam składałes?? Tez na takiego choruje i zaden z moich znajomych mnie nierozumie.... Chyba takie minimum na takiego kitkarka to ok. 3500 f?? |
krunschwitz | Post #2 Ocena: 0 2009-03-31 16:46:45 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
3500 to na zestaw startowy jak chcesz sam składać.Potem jeszcze kolejne 5-6 tys.Ja swój kupiłem gotowy ,bo nie mam gdzie budować i jest to duuuużo tańsze rozwiązanie.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
GUNIOZAUR | Post #3 Ocena: 0 2009-04-02 15:45:53 (16 lat temu) |
Z nami od: 31-03-2009 Skąd: LONDYN |
Wydaje mi się że zakup takiego zestawu byłby o wiele tańszy w Polsce. Sam zestaw, czyli rama, elementy nadwozia to koszt około 1200 funciaków, reszta zależy od inwencji twórczej składającego, zaplecza technicznego, przygotowania merytorycznego oraz ceny brakujących części ew. usług wykonania nietypowych elementów.
Właściwie jeśli ktoś chce auto typu kit-car, nie ma o tym pojęcia i dodatkowo nie ma miejsca na tą zabawę to faktycznie najlepszym rozwiązaniem jest kupienie gotowego auta. Podejrzewam że jeśli ktoś śledzi rynek replik to dość często zdarza się tak zwana okazja zakupienia nieukończonego projektu. Często jest tak ze ktoś właśnie przecenił swoje umiejętności, nie ma czasu na grzebanie lub najzwyczajniej w świecie brakuje gotówki na wykończenie auta. Do tego dość często zdarza się lecący klucz czy młotek z nerwów ponieważ miało pasować, wygląda jak by pasowało a nie pasuje i kilka dni pracy poszło na marne. Z drugiej strony kto nie ryzykuje ten nie pije szampana, więc wydaje mi się że pomimo wszystkich utrudnień każdy kto może sobie na to pozwolić pod kontem finansowym i czasowym spokojnie może spróbować coś poskładać. Przecież wszystkiego można się nauczyć... |