Str 5 z 14 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
greghorrr |
Post #1 Ocena: 0 2009-05-25 11:31:08 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: Burton-on-Trent |
hm... moj written English jest mucho gorszy od spoken English, wiec jednak bede pisal po polsku.
zalety rozpoczecia kariery jako trainee instructor uwazam, ze sa ogromne - primo: na trzecim egzaminie masz nauczyc egzaminatora jakiegos manewru, wiec uwazam, ze najlepsza nauka w tym kierunku bedzie uczenie kursantow - widzisz, jakie robia postepy, probujesz roznych metod itd
a secundo: zaczynasz zarabiac instruktorska kase
krakn, chetnie wybralbym sie do afryki na safari, ale siedem lat chyba bym tam nie wytrzymal... podziwiam cie
|

|

|
|
|
krakn |
Post #2 Ocena: 0 2009-05-25 12:30:27 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
ja ci powiem że bardziej się podziwiam że wytrzymuje tu bez słońca, a po wczorajszej dawce aż mnie trzepie i nie mogę doczekać się przyszłego tygodnia i urlopu, wczoraj nie wchodziłem do domu  ))
To fakt, trudny świat do życia a właściwie przeżycia i nawet nie chodzi o przyrodę bo ona jest przewidywalna, a o ludzi to oni mają broń, ale zleciało ze nawet nie wiem kiedy, pewnie bym tam mieszkał do dziś i plątał się miedzy egiptem a tanzanią i podobno najstarszym na swiecie szlaku handlowym, egipt- sudan -czad - nigeria  ))
gdyby nie zbieg okoliczności życiowych
Ale miało być o prawo jazdy wiec jako ciekawostkę powiem że zdawanie egzaminu na prawo jazdy polegało na zapłaceniu 150 dolarów, i przejechaniu kilkuset metrów i poznaniu kilku znaków których i tak praktycznie nigdzie nie ma
Ale każdy polak poczuje się tam jak u siebie bo tam ma ten pierwszeństwo kto jedzie szybciej
Dobra nie zawracam wam tyłka, róbcie instruktorów bo coraz więcej polaków chce robić prawko tutaj trzymam kciuki za was!
gdyby ktoś w Londynie lub okolicach chciał się uczyć na motorku "po polsku" to mamy namiary w północno wschodnim londynie, co prawda tylko w soboty i niedziele ale można przynajmniej CBT i częściowo na full szkolić się w języku polskim. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
vitoss |
Post #3 Ocena: 0 2009-05-25 13:22:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-09-2008 Skąd: Scotland |
 OK , zgadzam sie , ze Trainee L. nalezy umiec skutecznie wykorzystac . Czyli uwazac aby nie nabyc 'zlych nawykow ' .
Spoko , bede uwazal , a o wrazeniach napisze next time .
Well , I'm going pink  this year hopefuly . God knows when .
Good luck and pozdrowka
|

|
 |
|
krakn |
Post #4 Ocena: 0 2009-05-31 20:02:38 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat:
2009-05-25 12:30:27, krakn napisał(a):
ja ci powiem że bardziej się podziwiam że wytrzymuje tu bez słońca, a po wczorajszej dawce aż mnie trzepie i nie mogę doczekać się przyszłego tygodnia i urlopu, wczoraj nie wchodziłem do domu  ))
To fakt, trudny świat do życia a właściwie przeżycia i nawet nie chodzi o przyrodę bo ona jest przewidywalna, a o ludzi to oni mają broń, ale zleciało ze nawet nie wiem kiedy, pewnie bym tam mieszkał do dziś i plątał się miedzy egiptem a tanzanią i podobno najstarszym na swiecie szlaku handlowym, egipt- sudan -czad - nigeria  ))
gdyby nie zbieg okoliczności życiowych
Ale miało być o prawo jazdy wiec jako ciekawostkę powiem że zdawanie egzaminu na prawo jazdy polegało na zapłaceniu 150 dolarów, i przejechaniu kilkuset metrów i poznaniu kilku znaków których i tak praktycznie nigdzie nie ma
Ale każdy polak poczuje się tam jak u siebie bo tam ma ten pierwszeństwo kto jedzie szybciej
Dobra nie zawracam wam tyłka, róbcie instruktorów bo coraz więcej polaków chce robić prawko tutaj trzymam kciuki za was!
gdyby ktoś w Londynie lub okolicach chciał się uczyć na motorku "po polsku" to mamy namiary w północno wschodnim londynie, co prawda tylko w soboty i niedziele ale można przynajmniej CBT i częściowo na full szkolić się w języku polskim.
Rozmawiałem z nim i okazuje się że jest też i przede wszystkim instruktorem samochodowym
A więc jak ktoś by chciał w północnym Londynie w bardzo przyjaznej szkole z tym niezwykle spokojnym człowiekiem to szczerze polecam. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
LManiek |
Post #5 Ocena: 0 2009-06-10 18:36:14 (16 lat temu) |
Z nami od: 10-06-2009 Skąd: londyn |
Witam jestem nowy czytam interesujący mnie temat i chciałbym zapytać jak jest z honorowaniem uprawnień instruktorskich uzyskanych w Polsce?
Pozdrawiam
LManiek
|

|
 |
|
|
greghorrr |
Post #6 Ocena: 0 2009-06-10 20:09:42 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: Burton-on-Trent |
tutaj przepisy roznia sie od tych w polsce, wiec nie liczylbym na to, ze polskie uprawnienia beda honorowane... ale zawsze mozesz zadzwonic do DSA i zapytac
|

|

|
|
LManiek |
Post #7 Ocena: 0 2009-06-11 16:50:09 (16 lat temu) |
Dzięki , tak się składa że mam komplet uprawnień instruktora nauki jazdy i komplet uprawnień instruktora techniki jazdy zastanawiam się czy nie wykorzystałbym tego w uk
|

|
 |
|
vitoss |
Post #8 Ocena: 0 2009-06-11 17:35:11 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-09-2008 Skąd: Scotland |
Hi LManiek ,
Jaki ' komplet uprawnien ' posiadasz ? Polski czy UK ?
Po odpowiednim tlumaczeniu i kilku listach do DSA masz szanse otrzymac tutejsza ADI green badge . Dadza ci termin na zdanie HPT dla instruktorow oraz check test . Po zdaniu tych testow mozesz smialo zakladac szkole nauki jazdy w UK lub pracowac w innej szkole , national , factory or local .
Ja odbywam szkolenie tutaj w UK i powoli przygotowuje sie do Part 3 test , a wiec nic nie mam do tlumaczenia
Pozdrawiam
|

|
 |
|
LManiek |
Post #9 Ocena: 0 2009-06-11 21:30:07 (16 lat temu) |
Cze Vitoss, uprawnienia posiadam oczywiście Polskie, wszystkie tz A,B,C,D,B+E,C+E,D+E,T Posiadam również uprawnienia Instruktor Techniki Jazdy A,B,C,D,B+E,C+E,D+E ( nowy zawód w Polsce ) Nr Upr L-0014. Tak jak pisałem wcześniej chcę się zoriętować czy mógłbym te uprawnienia wykorzystać w UK
Pozdrawiam
LManiek
|

|
 |
|
deryo25 |
Post #10 Ocena: 0 2009-06-13 14:14:35 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-06-2009 Skąd: Leeds |
tutaj masz stronke firmy ktora pomaga w legalizacji polskich uprawnien tutaj
http://www.emano.co.uk/
sam wybieram sie prawdopodobnie na istruktora na jesieni, wiec bede zagladal czy watek sie rozwija
|

|
 |
|