http://instalacje-gazowe-do-samochodow.pl/kalkulator.php
Str 2 z 11 |
|
---|---|
dkstudio | Post #1 Ocena: 0 2008-03-17 07:50:34 (17 lat temu) |
Z nami od: 22-01-2007 Skąd: Manchester |
Tu można sprawdzić czy się opłaca ta zabawa
http://instalacje-gazowe-do-samochodow.pl/kalkulator.php Pozaetatowy fotoreporter
Krzysztof (orłoś)
|
kaper1983 | Post #2 Ocena: 0 2008-03-18 18:39:14 (17 lat temu) |
Z nami od: 16-03-2008 |
Yhm rozumiem
Wiec i tak bardziej mi sie oplaca wsadzic gaz w PL niz tutaj ( przy moim aucie to koszt okolo 1300 funtow a w polsce to okolo 2500-3000 zl ( miasto Gorzow Wlkp ). A tak apropo to moj szwagier jezdzi juz pl autem na gaz tutaj okolo poltora roku i jeszcze nic mu nie nawalilo ![]() ![]() Ciekawe czy w Bristolu bedzie mozna zrobic przeglad gazu i gdzie moze ktos wie ?? Pozdrawiam |
marcinnika | Post #3 Ocena: 0 2008-03-18 19:07:59 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2007 |
braciak mi zamontowal w polsce IVgeneracji 6 cylin bmw E60 koszt instalacji 3000zl a wszystko co placicie ponad ta cene to jest zarobek instalatora, polecam bo mniej pali bo tylko 10 lit gazu ,a benzyny 12lit, jedyny minus to ze za cicho chodzi a nie oto biega w warczacej 3.0 becie
a co do MOT place 120funtow i dostaje przegl nie interesuje pana czy cos jest nie tak to moja sprawa. [ Ostatnio edytowany przez: marcinnika 18-03-2008 19:10 ] |
reivilo | Post #4 Ocena: 0 2008-03-18 22:48:52 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
mam swiezo zalozona instalacje w polsce- sekwencyjny wtysk- koszt calkowity 800 funtow - koszt lacznie z podroza. Instalacja jest wloska, certfikat mozna przetlumaczyc ale nie jest wymagane, wg przepisow instalacja LPG nie wymaga jakis specjanych ceregieli przy MOT.....ba nie ma wplywu jesli chodzi oodszkodowanie z ubezpieczenia - wlasnie pare dni mi wjechaly w dupke dwa autka a ubezpieczyciel nawet okeim nie mrugnal na haslo LPG- dla nich to normalne zasilanie i nie traktuja tego jak by auto bylo przerabiane.
reasumujac : oplaca sie zrobic insalacje a kwoty na poziomie 4000-6000 zl sa przesadzone Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
kaper1983 | Post #5 Ocena: 0 2008-03-19 20:57:48 (17 lat temu) |
Yhm rozumiem ale jak sie orientuje to trzeba robic rowniez przeglad gazu co rok prawda ?? czy to tez mozna robic tutaj w UK po instalacji gazu w angielskim aucie ??
Pozdrawiam |
|
|
marcinnika | Post #6 Ocena: 0 2008-03-19 21:28:31 (17 lat temu) |
instal gazowa w uk jest traktowana tak jak w polsce wymiana alusow na lepsze (ulepszasz auto)wiec nie doplacasz przy przegladzie ani cokolwiek dziwnego ...tylko w polsce gaz jest traktowany jak choroba samochodu wiec tam jest pietnowana.
dziwie sie ze polacy tak chetnie podstawiaja sie na MOT... moj pierwszy raz chcieli mnie skroic 300funt (za wymiane wycieraczek, spryskiwacze slabo rozpylaly na szybe i klocki hamulcowe byly juz cienkie) ![]() |
kaper1983 | Post #7 Ocena: 0 2008-03-19 21:44:29 (17 lat temu) |
Yhm czyli w czerwcu bede autem w PL to sobie wrzuce gazik i nie powinienem miec problemu z niczym przy przegladzie itp. A 1 przeglad robic w polsce tego gazu czy nie trzeba wogle ??
Pozdrawiam |
bloby00 | Post #8 Ocena: 0 2008-03-19 22:07:47 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
MOT - watpie, zeby jakikolwiek zaklad zwracal uwage na LPG. Po prostu testuja jak normalna benzyne.
Ubezpieczenie - wiekszosc ubezpieczalni sie pyta, czy jest certyfikat LPGA. Mozna sie postarac i dostac takowy w jakims zakladzie w UK ktory robi LPG. Problem jest w tym, ze ciezko znalezc ubezpieczalnie, ktora sie o to nie pyta (oczywiscie jesli powiesz o tej modyfikacji), jak powiesz, ze nie ma, to nie wiem... odmowia ubezpieczenia, czy jak? Bynajmniej, jak bedzie jakas stluczka, pozar samochodu itp i ktos sie dowie, czy wyjdzie, ze nie bylo certyfikatu, to moga odmowic ubezpieczenia, podobnie jak w przypadku braku MOT-u. No, a robienie MOT-u w "zaprzyjaznionym" zakladzie jest takie nie do konca.... tzn, niech lepiej sprawdza wszystko co by normalnie sprawdzili, a w przypadku nieduzego defektu przymkna oko, czy dadza ci jezdzic na twoja odpowiedzialnosc. Chodzi o to, ze dobrze jest wiedziec, ze cos sie sypie zanim sie wladujesz na drzewo... |
reivilo | Post #9 Ocena: 0 2008-03-19 22:15:00 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
zakladasz instalacje i jezdziesz ....jak sie zepsuje naprawiasz ...nie masz zadnych przegladow,
aaaa ktos pisal o awarii parownika a parametrach gazu .. parownik nawala jak sie zapala auto na gazie.Wymagane jest zapalanie autka na benzynie . W nowych typach instalacji czynnosc ta jest automatyczna kiedy pewna jej czesc - nazwa wyleciala mi z glowy osiagmnie temperature 35 stopni. A gaz tutaj jest zdecudownie jakosciwo lepszy ..panowie uprzedzali mnie zeby uwazac co tankuje o moze zapchac dysze ale kiedy sie dowiedzieli ze w UK bede jezdzic powiedzeli ze zachodni gaz nie jest tak zasyfiony jak mieszanki na niektorych stacjach w polsce Ja osobiscie zakladalam instalacje w sieci Okonski - ktos chcial linka - koszt 2800zl - zero przegladow, regulacji ....autko smiga ze ach ( a jest to moja druga instalacja gazowa w sumie ponad 10 lat na gazie ![]() Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
marcinnika | Post #10 Ocena: 0 2008-03-20 16:29:03 (17 lat temu) |
bloby00 - jesli znasz uczciwego anglika do ktorego masz pewnosc ze za zuzyte wycieraczki itp...nie wstrzyma ci MOT to sam pojade ale nie ma takiego uczciwego .99% przegladow sprawdza elementy na ktorych najwiecej zarobi i sie nie narobi a moga ci za wszystko dowalic. nikogo tu nie interesuje pseudo bezpieczenstwo tylko kase zedrzec z polaczkow. nawet anglicy daja w lape . w zyciu nie dam zadnemu partaczowi dotknac mojego auta . umyc mi moga na bezdotykowej i cheja... czesto mam okazje smiac sie z gosci nabitych w butelke dlugo bym musial opowiadac ,to po prostu zalosne. ale kazdy ma wolny wybor, zaufaj im a sie przekonasz...
|