MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca na lotnisku w firmie The Best Connection Polska

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 7 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

znowu-ciupek

Post #1 Ocena: 0

2012-05-29 18:19:39 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-05-29 12:09:57, Yosarian napisał(a):
a więc zadaj sobie pytanie czy ty chcesz tą pracę czy nie?

Czasami nawet jakby pracodawca osobiscie poifatygował sie do domu rzekomo poszukujacego pracy też by pewnie było doszukiwanie sie wałka...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2012-05-29 18:21:09 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Firma dziala bez zezwolen, waznych numerow itp. Jak dla mnie to na razie nie jest to firma. A wy narzekacie, ze kandydaci nie chca skorzystac z uslug grupki ludzi, ktorzy oficjalnie nie prowadza jeszcze firmy, tylko maja taki zamiar.

Przelejcie mi po 100 euro na moje konto, przyda sie na paliwo w Niemczech ;-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Yosarian

Post #3 Ocena: 0

2012-05-29 18:24:08 (13 lat temu)

Yosarian

Mężczyzna

Z nami od: 31-08-2008

Cytat:

2012-05-29 18:11:06, AndrzejW napisał(a):
Czy tylko ja mam wrażenie, że Yosarian właśnie zakłada "The Best Connection Polska" i próbuje nagonić sobie klientów? :-)

A potem i tak stwierdzi, że w sumie to nic nie obiecywał.

Daleko mi do zakłada czegokolwiek, już mi się nie chce po prostu, no i nie muszę też:-D
Tak po prostu....czasem staram się być obiektywny i dzielić się{ale jak widać z marnym efektem;-)} swoimi doświadczeniami, nic więcej, żadnego ukrytego kontekstu nie ma. Czasem też próbuje reagować na ogłoszenia typu "szukam pracy, każdej" z.........powiedzmy poprawy bilansu swojej karmy:-)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2012-05-29 18:35:23 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

A ja wam powiem jak to wyglada moimi oczyma...

Ktoś rzekomo szuka roboty za granicą.

Mógłby skorzystać z jakiejs renomowanej firmy zajmujacej się tego typu sprawami,posiadajacej wszelkie wymagane uprawnienia,wpisy,rejestry etc....
Tylko....taka firma (powiedzmy Adecco posłuzmy sie nia jako przykładem bo chyba najbardziej znana na Świecie) ma chetnych doi pracy na pęczki.Dla nich trzeba cois soba reprezentować...Znajomośc języka załózmy angielskiego w stopniu chocby komunikatywnym,jakieś kwalifikacje/uprawnienia,referencje...bez tego nikt z nie bedzie nawet tracił czasu na rozmowe z kanydatem....

Z drugiej strony jak ja to nazywam (firma AS-malujemy las).Działajaca na zasadzie-tu mam ciotke,tam mam wuja,znajomości mam od....pełno.
Moge załatwić robotę bez całej tej papierkowej roboty (z reguły praca fizyczna).Cos z tego chcę mieć bo za darmom to i sam Rydzyk sie nie pomodli.

I teraz do sedna i pierwsi niedobrzy bo wymagania nie wiadomo jakie (gdyby było inaczej nikt by nawet nie pomyślał o skorzystaniu z oferty tych drugich) a drudzy jeszcze gorsi bo za swoja pomoc kasę chcą A W DODATKU NIE MAJĄ POZWOLENIA!!!!.

Lepiej siedzieć na dupie i głodować niz dać komus zarobic i samemu też na tym skorzystać....

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #5 Ocena: 0

2012-05-29 18:37:08 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-05-29 18:24:08, Yosarian napisał(a):
Daleko mi do zakłada czegokolwiek, już mi się nie chce po prostu, no i nie muszę też:-D
Tak po prostu....czasem staram się być obiektywny i dzielić się{ale jak widać z marnym efektem;-)} swoimi doświadczeniami, nic więcej, żadnego ukrytego kontekstu nie ma. Czasem też próbuje reagować na ogłoszenia typu "szukam pracy, każdej" z.........powiedzmy poprawy bilansu swojej karmy:-)

a gdzie tu obiektywizm?

to tak, jakby kupowac w sklepie alkohol, ktory nie posiada licencji... robi sie dopiero szefe 8-)

ps. rejestracja w KRAZ jest mozliwa on-line, wiec nie widze zadnych 4 tygodni, bo numerek przydzielany jest od razu... list moze isc sobie wtedy miesiacami, bo firma jest juz w bazie danych

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #6 Ocena: 0

2012-05-29 18:45:17 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-05-29 18:37:08, clockwork_orange napisał(a):
a gdzie tu obiektywizm?

to tak, jakby kupowac w sklepie alkohol, ktory nie posiada licencji... robi sie dopiero szefe 8-)

Szczerze?

Kupując środek odurzający prowadzacy do irracjonalnego zachowania po spozyciu raczej nie jest sprawą pierwszorzędna czy sprzedawca miał licencje na jego sprzedaż...
No chyba ze w sądzie jako okolicznosć łagodząca....

"wysoki sądzie...Gdyby sprzedawca miał licencje na sprzedaż alkoholu to ja po jego spozyciu napewno bym sie tego rozboju nie dopuscił..."

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2012-05-29 18:54:24 (13 lat temu)

clockwork_orange

Ciupek, sam pomysl - jaka gwarancje maja ludzie ktorzy pojada z agencja-widmo? a uda sa dwa...

jesli agencja jest zarejestrowana i licencjonowana, to nawet jak cos bedzie nie tak, to ma sie od kogo zadac odszkodowania czy zadoscuczynienia, w innym przypadku - szukaj wiatru w polu

ps. a jesli chodzie o agencje 'malujaca las', to sam moge taka otworzyc - jedyny warunek, to rejestracja we wskazanej przeze mnie agencji... ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 29-05-2012 19:03 ]

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #8 Ocena: 0

2012-05-29 19:12:57 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Widzisz...Jeszcze gorsze jest za przeproszeniem siedzenie na dupie i narzekanie że paliwo po 8zł ale nie wyjadę bo złodzieje jakieś chcieli ode mnie 100 juro....
Ja sam (jak pewnie i wiekszosć tutaj zarejestrowanych) przyjechałem w podobny sposób...
Duza firma preżnie się rozwijała (mowa o Prezzo),ludzi trzeba było do oporu.Jeden taki powiedział "ja załatwie,ja załatwie".Posciągał nas tu wszystkich.Nie za darmo oczywiscie.Firma grosz mu dała i mysmy dali...Żadnych kwitów nie miał,uprawnień i wpisów...
Ale....
Dzięki temu ja i moja rodzina (i setki jeszcze innych ludzików) mamy za co żyć chociaż ja osobiście dla Prezzo się całe 6 miechów napracowałem.

Jak sie chce cos w zuyciu zmienić to sie ryzykuje albo gnije sie latami w jednym miejscu szczęsliwym ze chociaz nie ma co do gara włozyc to przynajmniej nie dałem jakiemus naciągaczowi zarobić (bez uprawnień i pozwoleń).

Żeby nie być gołosłownym....Za załatwienie pracy w Norwegii jestem w stanie zapłacić 1000 funtów do ręki w dniu przyjazdu.Nie dbam o uprawnienia,wpisy i zezwolenia....Żeby robota była za uczciwą stawke i bez wachania siegam do portfela.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2012-05-29 19:22:15 (13 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2012-05-29 19:12:57, znowu-ciupek napisał(a):
Widzisz...Jeszcze gorsze jest za przeproszeniem siedzenie na dupie i narzekanie że paliwo po 8zł ale nie wyjadę bo złodzieje jakieś chcieli ode mnie 100 juro....
Ja sam (jak pewnie i wiekszosć tutaj zarejestrowanych) przyjechałem w podobny sposób...
Duza firma preżnie się rozwijała (mowa o Prezzo),ludzi trzeba było do oporu.Jeden taki powiedział "ja załatwie,ja załatwie".Posciągał nas tu wszystkich.Nie za darmo oczywiscie.Firma grosz mu dała i mysmy dali...Żadnych kwitów nie miał,uprawnień i wpisów...
Ale....
Dzięki temu ja i moja rodzina (i setki jeszcze innych ludzików) mamy za co żyć chociaż ja osobiście dla Prezzo się całe 6 miechów napracowałem.

Jak sie chce cos w zuyciu zmienić to sie ryzykuje albo gnije sie latami w jednym miejscu szczęsliwym ze chociaz nie ma co do gara włozyc to przynajmniej nie dałem jakiemus naciągaczowi zarobić (bez uprawnień i pozwoleń).

Żeby nie być gołosłownym....Za załatwienie pracy w Norwegii jestem w stanie zapłacić 1000 funtów do ręki w dniu przyjazdu.Nie dbam o uprawnienia,wpisy i zezwolenia....Żeby robota była za uczciwą stawke i bez wachania siegam do portfela.

jest i druga strona medalu... dzieki popytowi oszusci sie mnoza, mozna sie zgubic w tlumie 8-)

nie kazdy przyjechal w ciemno Ciupek, niektorzy mieli podpisane kontrakty jeszcze w Polsce, inni mieli tu znajomych, rodzine itp.

nie kazdy jest tez mlody, nie kazdy moze ryzykowac - majac rodzine na utrzymaniu nie pojade sobie do innego kraju na wycieczke, bo mi sie nudzi siedzenie na tylku

ps. przyjechalem tu sam, ale majac kumpla i znajomych znajomych, ktorych w pierwszej kolejnosci obdzwonilem - robote znalazlem (skladanie kuchni) na ktorej sie nie znalem... po dwoch tygodniach koles zaczal sciemniac w temacie kasy i taki byl koniec ze 'znajomymi'

ps. a Szwecja moze byc, powaznie

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2012-05-29 19:24:19 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-05-29 19:12:57, znowu-ciupek napisał(a):
Żeby robota była

I o to w tym wszystkim chodzi. Żeby ta robota rzeczywiscie była...

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,