MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca na lotnisku w firmie The Best Connection Polska

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 3 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2012-05-26 10:08:09 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zauwaz, ze na tej polskie stronie pisza, ze sa partnerem czy tam oddzialem zachodniej firmy, ale nigdzie nie podaja linka do firmy matki.

Strona zalozona na jakims darmowym template.

Najprosciej skontaktowac sie z oryginalna firma w Birmingham i zapytac sie ich czy faktycznie maja jakis oddzial w PL. Szkoda czasu na zgadywanie.

Na oryginalnej stronie nie ma zadnej informacji, ze maja oddzial zagranica. Mysle, ze gdyby mieli, to tenze podawalby te same dane, kto jest wlascicielem firmy i bylby ten sam kolorystyczny uklad.

Tresc ogloszen tez jest typowa polska: praca w mlodym zespole. Zadna zagraniczna firma nie napisalaby czegos takiego w ogloszeniu, bo zaraz by podpadlo pod dyskryminacje ze wzgledu na wiek.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2012-05-26 10:13:20 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-05-26 10:08:09, Richmond napisał(a):
Strona zalozona na jakims darmowym template.

dokładnie to mi się rzuciło w oczy.

Nie dośc że wołąją o pieniadze za prace co już jest nielegalne, choć by nie wiem pod jakim pretekstem mieli pobierać, to jeszcze polecieli po kosztach, darmowa strona internetowa i ukrywają się pod wirtualnym biurem.
nazbierają kasy i za chwile znikną.
Szkoda waszego czasu i pieniędzy.
cwaniaki :-Y
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Jillanna

Post #3 Ocena: 0

2012-05-26 10:22:51 (13 lat temu)

Jillanna

Kobieta

Z nami od: 25-05-2012

Coś tam nabazgrałam do tych z Birmingham. Mam nadzieję, że odpiszą.
Nie chcę się dać nabrać, gdyż na wszystko pieniądze dają mi rodzice i nie mam co zrobić w razie ściemy.

Do góry stronyOffline

Yosarian

Post #4 Ocena: 0

2012-05-26 11:46:46 (13 lat temu)

Yosarian

Mężczyzna

Z nami od: 31-08-2008

pozwolę się wypowiedzieć, mam luźne kontakty z BEST CONNECT więc coś niecoś wiem:-) w kwestii biura we Wrocku mieli plany go otworzyć, no dokładnie chodziło im o Polskę bo mają kłopoty z naborem tutaj pracowników,a jak ktos ma lekkie pojecie jak działają, na jakiej zasadzie agencje to wie że jak agencja nie dostarcza zakontraktowanych ludzi to ma po dupie, więc bardzo prawdopodobne że otworzyli je , jak znam życie i uakład warszawski, były:-)to otworzyli je na zasadzie partnerstwa a nie jako oddział, kwestia finansowa, zresztą ona nas{pracowników} nie powinna interesować. A co do płacenia za przejazd, hm.......sam tak tutaj przyjechałem, też przez agencje która ma "oddział" w Polsce i też płaciłem za transport, za autobus, nie jest to żadna zapłata za pracę!! Ludzie czytajcie co jest napisane, normalne że jak firma robi rekrutacje w kraju to wszystko organizuje, a że nie jest to........no nie jest to główne zadanie agencji, bo jest nią praca, więc normalne że za to ekstra, czyli za transport, za mieszkanie chce pieniędzy, dodam tak z autopsji dla jasnego widzenia, ja umowe o prace podpisywałem w Polsce, do tego na tej umowie było napisane{była ona po Angielsku i po Polsku} że: transport, autokar kosztuje tyle i tyle, za mieszkanie tyle i tyle, mieszkanie płatne po przyjedzie tutaj, ale przed wprowadzeniem się, do tego było to napisane wytłuszczonym drukiem i jeszcze panienki parę razy przed wyjazdem dzwoniły i przypominały aby mieć tyle pieniędzy, a mimo to było takich 3{przyjechało nas 69 osób} i było takich 3 co nie wzięło kasy ze sobą żadnej, chcieli pożyczyć na miejscu od kogos, ale kto da 200f obcej osobie, OK skróce, bo ja to pisarz jestem:-) w każdym razie zostali na lodzie, był styczeń i zostali, znaczy się oczywiście agencja ich biedaków zostawiła samych sobie na pastwę losu w obcym kraju na parkingu, byłem lekko...........no zdziwiony bo zastanawiałem się czemu agencja nie chciała założyć, pożyczyć im tych 200f skoro i tak pracowali by dla nich więc mogli by oddać, ale teraz już wiem czemu:-D i całkowicie się z nimi takim podejściem zgadzam, agencja ta długo sprowadzała polaków bezpośrednio więc dobrze nas znaja, dodam tak dla obrazku lepszego że wszyscy z którymi przyjechałem mieli nóż na gardle, Anglia to jedyne wyjście dla nich, a po 2 tygodniach została nas połowa, po 3 miesiącach 15 osób, więc nie dziwota. A jeszcze w kwestii sformułowania "praca w młodym środowisku" kurka gdzie tu dyskryminacja?? zastanów się jakich słów dobierasz i używasz i co one znaczą!! to jest normalne i bardzo popularne sformułowanie, Sorki za elaborat:-) ale leżę na plaży jak frytka i się nudze

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2012-05-26 11:59:25 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Nie przypominam sobie, zebym w angielskim ogloszeniu widziala takie sformulowanie jak "praca w mlodym zespole". To by automatycznie sugerowalo, ze jak ktos nie jest mlody, to moze nie nadawac sie do tej pracy albo nie pasowac do zespolu. Polecam poczytac Age Discrimination Act 2006 i roznego rodzaju guidelines.

"Job advertising and job specifications/profiles should be free of direct or indirect age statements. Phrases such as 'mature person', 'young, dynamic team' and '10 years' experience' should be avoided unless justified."

To jest typowo polska formulka znajdujaca sie w wiekszosci ogloszen.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2012-05-26 12:02:43 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

tak czy siak, prowadza dzialalnosc nielegalnie... 8-)

Do góry stronyOffline

Yosarian

Post #7 Ocena: 0

2012-05-26 12:10:29 (13 lat temu)

Yosarian

Mężczyzna

polecam zapytać się adwokata nawet związkowego czy użycie określenia "młody zespół" kwalifikuje się o oskarżenie o dyskryminacje, jeżeli powie że tak, to tylko gratulować:-) wcale to nie jest polskie określenie!! to raz, dwa..........chyba przeglądamy kompletnie inne ogłoszenia europejskie, ja takie sformułowanie wszędzie widzę, i jeszcze tak dla klarowności określenie "w młodym zespole" wcale nie musi się odnosić do wieku!! nie tylko wiek może być młody, no ale to już zagadnienia z gramatyki:-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mala24

Post #8 Ocena: 0

2012-05-26 12:10:39 (13 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Nawet jak wywiesili ogloszenie nas sklepie ,ze szukaja sprzedawcy ze znajomoscia jezyka polskiego to poszlo pod sad.Jeden z mieszkancow zlozyl skarge ze takie cos odbiera mu szanse na prace i o dziwo wygral.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2012-05-26 12:22:32 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Cytat:

2012-05-26 12:10:29, Yosarian napisał(a):
polecam zapytać się adwokata nawet związkowego czy użycie określenia "młody zespół" kwalifikuje się o oskarżenie o dyskryminacje, jeżeli powie że tak, to tylko gratulować:-) wcale to nie jest polskie określenie!! to raz, dwa..........chyba przeglądamy kompletnie inne ogłoszenia europejskie, ja takie sformułowanie wszędzie widzę, i jeszcze tak dla klarowności określenie "w młodym zespole" wcale nie musi się odnosić do wieku!! nie tylko wiek może być młody, no ale to już zagadnienia z gramatyki:-D

Ja przegladam codziennie ogloszenia o prace w IT w UK i zapewniam Cie, ze nie mam tam tego typu sformulowan. Porzadny rekruter nie pozwolilby sobie na takie sformulowanie. Niektorzy na koncu ogloszen dodaja nawet tekst o tym, ze nie dyskryminuja kandydatow z zadnego powodu i przestrzegaja wszystkich przepisow.

Zagadnienia semantyki jesli juz. Nikt nie napisze mlody zespol, o zespole, ktory jest dopiero tworzony/zostal utworzony. Uzyje sie zwrotu, ze jest to nowo powstaly zespol. Nie bede cytowac Ci ogloszen, ale widzialam dokladnie taki zwrot pare dni temu w jednym z nich.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Yosarian

Post #10 Ocena: 0

2012-05-26 12:37:44 (13 lat temu)

Yosarian

Mężczyzna

kurka wiedziałem, ale zapominałem!! SEMATYKA:-D pomroczność jasna mnie dopadła, dzięki za przypomnienie słówka, jednak z wiekiem język ubożeje, kurka wodna

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 3 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,